Gmail-app met overige accounts.

Gmail voor iOS straks ook geschikt voor andere accounts

In de Gmail-app van Google kun je op dit moment alleen nog je e-mails van je Gmail-account bekijken, maar binnenkort komt daar verandering in. Je kunt je nu opgeven voor een test waarmee je ook met andere accounts kunt inloggen, waaronder Hotmail en Outlook.

Gmail op iPhone en iPad.
De Gmail-app van Google kun je momenteel alleen nog gebruiken om de e-mails van je Gmail-account mee te bekijken, maar binnenkort komt daar verandering in. In een tweet wordt aan iOS-gebruikers opgeroepen om een nieuwe functie te testen, waardoor je ook met andere mailaccounts kunt inloggen.

Gmail-app met andere e-mailaccounts

De Gmail-app op iOS heeft qua ontwikkeling een tijd lang stilgestaan, maar de laatste tijd krijgt de mail-app meer updates. Sinds het redesign van Gmail in november vorig jaar, zijn er regelmatig nieuwe functies bijgekomen. Binnenkort komt daar dus opnieuw een functie bij. In onderstaande tweet kondigt Google aan dat de Gmail-app ondersteuning gaat bieden voor overige mailaccounts, naast je eigen Gmail-adres. Het voordeel daarvan is dat je al je e-mails kunt bekijken vanuit één app, net als in alle andere veelgebruikte mail-apps.

Op dit moment gaat het nog om een test voor beta-gebruikers, maar je kunt je hiervoor wel aanmelden. De test verloopt via Apple’s TestFlight-systeem. De enige vereisten zijn dat je nu al een Gmail-gebruiker moet zijn, minimaal iOS 10 gebruikt en dat je in het bezit moet zijn van een ander e-mailadres dan Gmail. In eerste instantie worden Outlook-, Hotmail-, Live- en Yahoo-accounts ondersteunt. Er is ook een optie om te kiezen voor overige accounts. Het is vooralsnog niet mogelijk om direct te kiezen voor een iCloud-account.

Het is nog niet duidelijk wanneer de functie precies naar de iOS-versie van Gmail komt. Aangezien het testen nog moet beginnen, zal dit waarschijnlijk nog wel even gaan duren. De Android-versie van Gmail biedt al veel langer ondersteuning voor overige e-mailaccounts.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2017, 10:22
Categorie Apps
Onderwerp gmail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.