Reacties voor: Gizmodo test batterij van de iPad: houdt het zes uur vol

Gizmodo testte de batterij en keek of het allemaal niet gewoon een slim verkooppraatje van Apple is. Ze concluderen dat de iPad het bij intensief gebruik zes uur volhoudt.
Jelle Ages - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Niet de beloofde 10 uur, maar nog zeker indrukwekkend bij dergelijk gebruik.

  2. Er zijn denk ik maar weinig gebruikers die dit 6 uur lang gaan zitten doen, met max volumen en maximale helderheid. Andere reviews geven de ipad 10 tot 11 uur batterylife.
    En daarbij, vind ik 6 uur volhouden met bovengenoemde activiteiten niet eens zo slecht.

  3. Ik dacht al, dan zitten ze bij Apple wel heel erg op te scheppen. Maar wie zet constant zijn brightness voluit, zijn speakers voluit en zit constant zware games te spelen? Ik neem aan dat die 10 uur gebaseerd is op normaal gebruik van de iPad? Verder is 6 uur natuurlijk vergeleken met ieder ander tablet onder deze omstandigheden gewoon goed!

    Dat je de iPad een maand standby kan laten staan is wel echt super! Voordat dat is getest, duurt het zeker nog wel een maand [=

  4. Geen 10 uur, maar alsnog aardig indrukwekkend. Sowieso zet je eigenlijk niet die helderheid op het hoogst. Ik heb de helderheid op mijn iPod iets minder dan de helft ingesteld en het werkt nog steeds prima, terwijl het wel extra batterijtijd oplevert. Wat zijn eigenlijk de batterijtijden van bijvoorbeeld de PSP? Als je het daarmee vergelijkt, is het ook wel handig.

  5. De belofte was ook 10 uur video kijken (door macworld getest op 12 uur, dacht ik). Daar zitten helaas video spelletjes niet bij ingegrepen.

  6. Walt Mossberg van WSJ heeft de iPad batterij op 12 uur geklokt. Na intensief maar normaal gebruik. En er was ook een site die contstant video’s afspeelde. Die deed 13,5 uur geloof ik met de batterij.

  7. Een uitstekend resultaat dus 🙂 netjes.

  8. bedenk wel dat ze (zoals ze ook op gizmodo zeggen) doelbewust hebben geprobeerd de batterij zo snel moglijk leeg te krijgen. dat betekent dat als je hem normaal zou gebruiken, de batterij waanzinnig lang mee zou gaan.

    wel ben ik benieuwd hoe lang het duurt voordat de batterij kapot gaat en geen stroom meer opneemt….

  9. Zij hebben de batterij flink aan de tand gesteld

    Dat is een leuke combinatie van de batterij op de proef stellen en aan de tand voelen 😉

  10. Heb mijn helderheid op auto aanpassen en staat standaard op de helft anders heb ik in bed een kompleet verlichte kamer dat is echt zinloos
    Er zitten trouwens gewoon 2 iPhone accu,s in de iPad !

  11. mijn netbook houdt het niet zolang vol … 🙁

  12. Zoals steve ook zei: Het enigste dat veel stroom vreet is het scherm”. zet deze op maximaal en zie het resultaat. Ik ben benieuwd wat het wordt als de helderheid op de helft staat.

  13. Typisch verhaaltje uit de context halen. 10 uur was zoals eerder hier genoemd voor video kijken. Nu wordt er een getracht een negatief verhaal de wereld in te brengen. Hoe dan ook een indrukwekkend resultaat met deze condities.

  14. Na 6 uur heb ik vierkante ogen..prima resultaat dus.
    Ik wil wel weten hoeveel netto uur je er achter elkaar mee kan internetten. Denk dat die de 16 uur wel haalt.

  15. Ik zet de helderheid van mijn 3GS altijd op zijn hoogst. Batterij gaat inderdaad niet lang mee. Als ik hem echter tot 30% heb opgemaakt zet ik het scherm minder fel 🙂

    Vind overigens 6 uur met alles maximaal erg goed voor een tablet. In de praktijk heb je dus 10 a 11 uur bij vrijwel continu gebruik, en dat is gewoon erg goed. En een maand standby tijd is bijzonder goed!

  16. Ben ik dan de enige die zich afvraagt hoe ze zo precies het batterijpercentage bij hebben kunnen houden zonder jailbreak, of heb ik de laatste 2 maanden zitten slapen en staat er als sinds het begin der tijden een batterijpercentage op de iPad?

  17. @Bart:
    Ik heb een iphone 3gs gejailbreaked. Kan me niet meer herinneren dat ik ooit er iets voor hebt gedownload, maar ik heb dus ook een percentage staan naast mijn batterij. Mijn vriendin heeft ook een iphone 3gs, maar NIET gejailbreaked en ook bij haar staat een batterij percentage..

  18. @dannyy: Oh… voor zo ver ik weet (met mijn oude iPhone iig), was het zo dat het percentage pas zichtbaar werd na installatie van SBsettings, welke deze optie automatisch aanzet, maar misschien dat het ook aan de 3GS ligt, dat ze daar die optie om de een of andere reden wel in hebben zitten en in de rest van de iPhones niet?

  19. @Bart:
    Ik zou het mijn god niet weten. Ik dacht altijd dat het kwam doordat ik een jailbreak had. Mijn vriendin had 2 maanden geleden een iphone gekregen. Ze heeft er niet zoveel verstand van, maar toen ik na een paar weken keek op dr iphone keek zag ik het ineens staan. Dus ik vroeg hoe ze daar aan kwam, maar dat wist ze niet, ze zei dat het er ineens stond ofzo(maar ze zal vast wel iets gedaan hebben).

  20. Dit is een prima resultaat en komt overeen met ‘real life use’. Gamen zal meer vragen van de iPad dan video kijken dus is prima. Hopelijk is dit het resultaat van nog betere batterij onderzoek en niet door er simpelweg een grotere batterij in te stoppen. Ik hoop op echte verbeteringen bij de nieuwe iPhone (moet toch wel ergens in juni aangekondigd worden).

  21. @dannyy: het is standaard in de 3GS.

  22. @Chrispis:

    Origineel geplaatst door Chrispis
    Typisch verhaaltje uit de context halen. 10 uur was zoals eerder hier genoemd voor video kijken. Nu wordt er een getracht een negatief verhaal de wereld in te brengen….

    Door wie wordt er een negatief verhaal de wereld ingestuurd?? Gizmodo is juist onder de indruk en héél positief.


    By any measure, these are fantastic times, and they’re essential to the success of this new type of device. If the iPad is supposed to replace your books and magazines, you should be able to throw it in your bag and read all day without worrying about a charge. For the iPad, that’s a piece of cake. The fact that you can watch four or five feature length films back to back is just a bonus.

  23. Netjes netjes… Toch 6 uur en alles op max… Keurig. Beter dan me iPhone

  24. Ik haal toch echt ZEKER makkelijk die 10 uur op mijn iPad, muziek luisteren, twitteren, gamen, video kijken, ik kan hem de hele dag aan iedereen laten zien die er aan wil zitten. ( en dat zijn er nogal wat) heb het nog niet op deze manier getest, maar ik haal er toch echt een verrassende hoop batterijduur uit!

  25. @dannyy:

    Klopt! dit is standaard op de iPhone 3GS in iedergeval.
    Aan en uit te zetten in: Instellingen –> Algemeen –> Gebruik: schuifknopje bij Batterijpercentage.

  26. Ik wil hem,

    Ik wil hem,

    IK WIL HEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  27. 1. Video streamen vraagt meer dan van iPad zelf afspelen
    2. Third party apps (wellicht (nog) niet optimaal)
    3. Brightness op 100%
    4. Speakers 100%
    5. Alles fullscreen
    6. Gamen (HD)

    Met andere woorden: paar dagen plezier van als je ‘s avonds op de bank wat internet.

  28. De accu duur die Apple bij zijn producten vermeld geld nooit voor intensief gebruik. Toch netjes dat je met 100% gebruik nog 6 uur haalt! Een kennis van mij gaat in Mei 3 weken naar Amerika en ik zit er over te denken er één mee te laten nemen:D

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.