Apple fanatiek bezig met ideeën rond NFC in nieuwe iPhone

Apple heeft diverse patenten waarin ze NFC-technologie hebben uitgelegd. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de iPhone draadloos te synchroniseren met Apple TV of MacBook, maar is ook mogelijk om betalingen te doen.

iphone nfc betalenNFC staat voor Near Field Communication. Het is een technologie waar we misschien later vandaag tijdens het presenteren van de details over iPhone OS 4.0 nog meer over zullen horen. Apple zou een chip in de toekomstige iPhones kunnen inbouwen waarmee je bijvoorbeeld aankopen kunt doen. Maar daar blijft het niet bij: andere technologieën zijn een ingebouwde scanner, aangevuld biometrische sensor, camerafunctionaliteit en een tweede vingerafdrukscanner om de identiteit van een koper vast te stellen wanneer je in een winkel iets wilt afrekenen. Het lijkt toekomstmuziek maar de ontwikkelingen kunnen snel gaan. De afgelopen maand zijn er namelijk enorm veel patenten boven water gekomen, waarin NFC op een of andere manier aan de orde komt. Meer dan duizend illustraties leggen de toepassingen van deze technologie uit en daarbij is vaak een iPhone te zien.

smart basketBetalen met de iPhone ligt misschien nog ver weg, maar een voor de hand liggende toepassing zou het draadloos synchroniseren van de iPhone met een computer kunnen zijn. Apple heeft ook plannen om de technologie in een MacBook of Apple TV toe te passen. In Apple’s patenten wordt ook een slim winkelmandje voorgesteld. Je stopt spullen in je mandje en ze worden meteen afgerekend, zonder dat er een verkoper aan te pas komt. De artikelen kunnen voorzien zijn van beveiligingslabels, die gedeactiveerd worden zodra jij afrekent. Wanneer je uit de winkel loopt gaat het alarmpoortje af wanneer je ‘vergeten’ bent om te betalen.

Toshiba is al behoorlijk ver met deze technologie, die eind 2009 al op de markt zou komen. In een filmpje wordt het uitgelegd:

Patently Apple heeft een uitgebreid artikel over de patenten die Apple rondom NFC-technologie heeft ingediend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2010, 16:37
Categorie Apple
Onderwerpen apple, nfc, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.