Gerucht: twee camera’s in de iPad 2 (+ nieuwe hoesjes)

De iPad 2 krijgt niet één maar twee camera's, zo heeft Reuters achterhaald. Behalve foto's maken en videofilmen kun je er ook mee FaceTimen.

ipad hoesjesUit meerdere bronnen komen momenteel geruchten dat de tweede generatie iPad niet één maar twee camera’s zal bevatten. Dat betekent: niet alleen een camera om FaceTime-gesprekken te voeren, maar ook een camera om foto’s en video’s te maken. In oktober gingen er al de eerste geruchten over een front-camera op de iPad 2, die zou worden gemaakt door OmniVision. Reuters heeft nu ontdekt dat er een iPad met twee camera’s aankomt, gemaakt door Genius Electronic Optical CO en Largan Precision Co. Een reeks foto’s van hoesjes die op internet circuleren, wijzen in ieder geval op een camera aan de achterzijde.

ipad hoesjes azieDe productie van de iPad twee zou in het eerste kwartaal van 2010 beginnen, zoals inmiddels meermaals is bevestigd.

De foto’s van de hoesjes roepen discussies op of de iPad een geheugenkaartslot voor sd-kaarten krijgt. Bij de huidige iPad moet je daarvoor nog de iPad Camera Connection Kit (€29) voor kopen. Toch heeft het weinig zin om er nu teveel conclusies uit te trekken, want Apple besluit soms op het laatste moment om nieuwe functies achterwege te laten. Bij de iPod touch was ook keer op keer sprake van een ingebouwde camera, die steeds op het laatste moment van de specificatielijst werd geschrapt. Pas bij de vierde generatie iPod touch zat de camera er eindelijk in. Ook waren er eerdere geruchten dat de iPad een extra dock connector aan de zijkant zou krijgen, zodat je de tablet makkelijker op z’n kant in een dock kunt zetten. Maar ook die ontbreekt op de foto’s van de hoesjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2010, 14:13
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen belstatus, camera, gerucht, ipad, t-mobile, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.