Gerucht: iTunes Store gaat software van derden verkopen

Wacht nog even met de aanschaf van een Wii of Xbox, want de AppleTV kan straks misschien hetzelfde. De iTunes Store gaat software en games verkopen, voor de iPhone, iPod en Apple TV.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple tvEerder vertelden we al over de waanzinnige games die je straks op de iPhone kunt spelen. Maar het gaat nog veel verder: je kunt straks games en andere software van derden via de iTunes Store kopen. En de Xbox360 of Wii kan de deur uit, want de Apple TV wordt straks ook een spelconsole.

Apple heeft een patent op beveiligde transacties tussen iTunes en de iPhone. Dit verloopt via internet en de desktopcomputer, want het downloaden van World of Warcraft op de iPhone zou immers teveel mobiel dataverkeer kosten. Ontwikkelaars kunnen hun software aanmelden bij de iTunes Store, zodat gebruikers ze via de desktopcomputer kunnen kopen. Maar streaming games via de AppleTV zou ook mogelijk zijn. Met een draadloze controller kun je gamen, dankzij de infrarood-ontvanger in de AppleTV. Die controller zal er ongetwijfeld wat groter en robuuster uitzien dan de afstandsbediening die nu bij de Apple-producten wordt geleverd. Bij de AppleTV kun je gamen als extra optie toevoegen, maar we weten nog niet of je daar dan ook apart voor moet betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 17:45
Categorie Diensten
Onderwerpen app store, itunes, itunes store

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.