Gerucht: World of Warcraft op de iPhone

Volgens een anonieme bron bij iPhoneworld gaat Apple ons nog verrassen met onverwachte functies: spectaculaire games zoals World of Warcraft bijvoorbeeld. Niet alleen op de iPhone, maar ook op een nieuwe video iPod.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

world of warcraftWaarom zit er toch zo’n krachtige ARM11-processor in de iPhone? In andere telefoons die video kunnen afspelen zit maar een magere ARM9 of soortgelijke processor. Zelfs in de Nintendo DS en Nokia N-Gage hebben niet zo’n high-end processor. De website iPhoneWorld denkt het antwoord te hebben: er komen spectaculaire games aan!

Er zijn geruchten dat er nog onbekende functies en programma’s voor de iPhone komen. Op de iPhone draait Mac OS X en World of Warcraft is al beschikbaar voor Mac OS X. Tel beide feiten bij elkaar op en je hebt een gerucht, dat een anonieme tipgever doorgaf aan de website: “Let op de iPhone en Apple’s nieuwe video iPod, als het om games gaat. Stel je voor om World of Warcraft te spelen via de touchscreen-interface. Denk een wat voor impact dat heeft op de handheld gamesmarkt en Apple’s omzet.” Gevraagd naar meer details, wilde de bron alleen zeggen dat Steve van groot houdt en dat World of Warcraft zo’n beetje het grootst haalbare is als het om online games gaat. Wat we tot nu toe op MacWorld hebben gezien is nog maar kinderspel vergeleken wat we straks kunnen verwachten. Kortom: koop alvast maar Apple-aandelen, want de combinatie iTunes, iPhone en iPod gaat Apple een hoop geld opleveren.

WoW op de iPhone werkt via Wi-Fi en EDGE, waarbij je niet gelijktijdig kunt bellen. Maar als straks de 3G-versie van de iPhone uitkomt, wordt multitasking wel mogelijk. De nieuwe iPod, die dezelfde touchscreen-technologie heeft als de iPhone, is ook geschikt voor games maar gebruikt alleen Wi-Fi voor de communicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:08
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.