Snapchat verhelpt beveiligingsprobleem iOS-app, biedt excuses aan

Snapchat heeft een update voor de iPhone-app uitgebracht die het recente beveiligingsprobleem moet verhelpen. Ook biedt het bedrijf excuses aan.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

SnapchatSnapchat voor iOS heeft een update gekregen die het beveiligingsprobleem moet verhelpen dat eind december vorig jaar aan het licht kwam. Het lek leidde ertoe dat persoonlijke data van 4,6 miljoen Snapchat-gebruikers in verkeerde handen kon komen. Snapchat heeft op haar blog excuses aangeboden voor het beveiligingslek.

De update laat gebruikers de Find Friends-functie uitschakelen (via Settings > Mobile #) die het mogelijk maakt om telefoonnummers aan Snapchat-gebruikers te koppelen. Hierdoor kunnen andere Snachat-gebruikers je minder makkelijk vinden, maar het biedt wel extra zekerheid dat je gegevens niet lekken. Dit was de kern van het beveiligingslek dat door een Australisch hackersteam naar buiten werd gebracht. Zij toonden aan hoe eenvoudig privégegevens van Snapchat-gebruikers achterhaald konden worden. Voor nieuwe Snapchat-gebruikers geldt dat het telefoonnummer eerst gecontroleerd wordt als men de Find Friends-functie wil activeren.

Aanvankelijk deed de ontwikkelaar van de populaire messaging-app alsof het probleem wel meeviel. Maar later werd duidelijk dat de ontwikkelaar van Snapchat al sinds augustus 2013 op de hoogte was van het lek. Hoewel er maatregelen genomen werden, bleken die niet afdoende om het probleem te verhelpen. De update van vandaag zou hiervoor wel moeten zorgen. Het bedrijf heeft op haar blog gereageerd op de ontstane situatie. Snapchat stelt dat het verbeteringen aan de dienst zal blijven doen om toekomstig misbruik van de API te kunnen voorkomen. Het bedrijf biedt excuses aan voor de ontstane situatie:

Onze excuses voor enig ongemak wat door dit probleem is veroorzaakt en we waarderen jullie geduld en steun enorm.

Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:01
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.