Gerucht: ‘Apple gaat geld vragen voor cloud-muziekdienst’

Apple gaat geld vragen voor de iTunes-clouddienst die ze aan het ontwikkelen zijn. De muziekdienst maakt het mogelijk om muziek online op te slaan, zodat je er vanaf elk apparaat met internetverbinding bij kan.

itunes cloudVolgens CNET gaat Apple geld vragen voor de online muziekdienst die ze binnenkort gaan lanceren. CNET denkt dat Apple de dienst aanvankelijk gratis zal aanbieden, om zoveel mogelijk gebruikers te trekken. Maar daarna moet de portemonnee getrokken worden, om de muzieklabels te kunnen betalen en om de dienst draaiend te kunnen houden. Uit eerdere geruchten ontstaat de indruk dat het om zo’n 20 dollar per jaar zou kunnen gaan. Overigens verwacht men dat Google ook van plan is om geld te vragen voor de muziekdienst die ze aan het ontwikkelen zijn, maar daarbij wordt gesproken over 25 dollar per jaar. Met Apple’s online muziekdienst kun je je digitale muziekbestanden online opslaan, zodat je ze op apparaten met internetverbinding kunt afspelen.

Eerder gingen er al geruchten dat Apple werkt aan een nieuwe versie van MobileMe, met online muziekfuncties, locatie- en sociale netwerkfuncties. Meermaals werd daarbij gesuggereerd dat Apple MobileMe gratis gaat maken, met name een aantal basisfunctionaliteiten zoals het synchroniseren van gegevens. Een aanwijzing dat er veranderingen aan zitten te komen, is onder andere het feit dat doosjes met MobileMe-abonnementen niet meer in de Apple-winkels verkrijgbaar zijn. Je kunt nog wel een gratis 60 dagen-probeeraccount openen. Het laatste nieuws is dat Apple bezig is overeenkomsten met muzieklabels te sluiten, terwijl aartsrivaal Google daar niet in slaagt. Apple zou ondertussen al deals hebben gesloten met twee van de vier grote muzieklabels; topman Eddy Cue zou onlangs in New York zijn geweest om de nog resterende overeenkomsten te tekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2011, 23:13
Categorie Apple
Onderwerpen apple, cloud, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.