Pioneer AppRadio heeft een iPad-achtig scherm, homeknop en apps

Pioneer gaat een AppRadio uitbrengen: een autoradio met iPhone-aansluiting, een iPad-achtig scherm, homeknop en een verzameling apps.

pioneer appradioPioneer nodigde ons een paar weken geleden uit voor een persbijeenkomst, waar nieuwe producten rondom het iOS-platform zouden worden aangekondigd. De persbijeenkomst werd afgelast door de gebeurtenissen in Japan, maar de producten zijn daarmee natuurlijk niet verdwenen. Via de FCC is nu een nieuwe Pioneer double-DIN autoradiosysteem uitgelekt, met een iPad-achtig voorpaneel en bediening via één enkele homeknop. Ze liften zelfs mee met de app-gekte, want de Pioneer AppRadio zal worden geleverd met apps van Pandora Radio en iHeartRadio.


Ook zullen er GPS-apps op worden meegeleverd en de meer traditionele AM/FM-radiofuncties. De Pioneer AppRadio is voorzien van een 6,1 inch scherm, een USB-aansluiting, RCA en S-Video. De kans is groot dat de AppRadio muziek- en contactgegevens van de iPhone kan inlezen. Voor de internetverbinding (benodigd voor Pandora Radio en andere apps) moet er gebruik worden gemaakt van het mobiele netwerk van de telefoon of een usb-modem zoals een MiFi. Verder zouden er sociale mediafuncties op zitten. Om te voorkomen dat je tijdens het autorijden wordt afgeleid krijgt de AppRadio ook een afstandsbediening die je aan het stuur kunt bevestigen. Opvallend afwezige is een cd- of dvd-drive zoals we tot nu toe van autoradio’s gewend waren.

De AppRadio zou al bijna klaar zijn om te lanceren, maar lijkt door de Pandora-app en de goedkeuring door de FCC in eerste instantie gericht op de Amerikaanse markt. Een releasedatum is nog niet bekend.

Meer info: FCC

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

Pioneer AppRadio heeft een iPad-achtig scherm, homeknop en apps

Pioneer gaat een AppRadio uitbrengen: een autoradio met iPhone-aansluiting, een iPad-achtig scherm, homeknop en een verzameling apps.

pioneer appradioPioneer nodigde ons een paar weken geleden uit voor een persbijeenkomst, waar nieuwe producten rondom de iPhone zouden worden aangekondigd. De persbijeenkomst werd afgelast door de gebeurtenissen in Japan, maar de producten zijn daarmee natuurlijk niet verdwenen. Via de FCC is nu een nieuwe Pioneer double-DIN autoradiosysteem uitgelekt, met een iPad-achtig voorpaneel en bediening via één enkele homeknop. Ze liften zelfs mee met de app-gekte, want de Pioneer AppRadio zal worden geleverd met apps van Pandora Radio en iHeartRadio.
(meer…)

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.