Reacties voor: Geniaal iOS 8 concept werkt met blokken

iOS 8 Blocks is een prachtig concept, waarbij appiconen vergroot kunnen worden tot interactieve widgets.
Lees het complete artikel → Geniaal iOS 8 concept werkt met blokken

Reacties: 77 reacties

  1. Windows 8 in iOS vorm, doe maar niet.

  2. Wordt wel erg rommelig op t springboard

  3. Maar goed dat jullie er zelf bij zeggen dat het iets weg heeft van windows live tiles want persoonlijk vind ik wel dat er een verschil is tussen bedenken en een ander zijn idee inpikken.

  4. Origineel geplaatst door Bram
    Windows 8 in iOS vorm, doe maar niet.

    Mee eens. Was meteen mijn eerste gedachte: Winsowsphone….

  5. Neeeee, geen Blocks. Afschuwelijk! Dat doet me echt denken aan Android en daar heb ik toch bewust niet voor gekozen..

  6. Laat verder maar zitten, dit ontwerp. Verschrikkelijk!!!!

  7. Android widgets op iOS, nee dankjewel!

  8. Icoontjes lijken weer vierkant, naar mijn mening lelijk ook de widgets.

  9. Waarom zou je in godsnaam icons willen zoomen?

  10. Hmmm…ik vind het eigenlijk wel een geniale oplossing. Zeker omdat je ervoor kunt kiezen het wel of niet te gebruiken. Ik denk dat hy op de grotere schermen van de iPad en/of de evt grotere iPhones zeker wel nut heeft.

    En die aardige meneer heeft gelijk: mensen houden van iOS omdat het zo simpel werkt en nooit echt qua kern is veranderd (ik ben er ook zo een 😉 ), maar dat zijn idd ook precies de redenen waarom mensen toch willen overstappen naar een ander systeem.

    Zie Apple het niet snel overnemen, maar van al die ideeën die ons voorgeschoteld worden door allerlei designers, vind ik deze wel een van de beter doordachte. Ben benieuwd wat Apple gaat doen in de toekomst om iOS te moderniseren 🙂

  11. Ben ik de enige die dit geniaal vind?

    Voor de mensen die die niks vinden zal er niks veranderen, want gebruik is optioneel. Voor degene die iets meer uit iOS willen halen is dit een simpele, maar effectieve toevoeging.

    Vreet denk ik wel batterij zelfs voor de gebruikers die de “widgets” niet in gebruik hebben.

    Ik denk dat mocht dit toegepast worden dat Apple eerst de standaard apps ermee uitrusten als test. En later met een x.x versie thirdparty devs toelaat met het gebruik van de “widgets”.

  12. Ik vind het een ontzettend goed idee. Vooral even het 2e filmpje kijken. iOS begint behoorlijk achter te lopen qua homescreen design. Notification Center en Control Center (waarom zit er trouwens wel een link naar de eierwekker in control center maar niet naar settings?) zijn aardig. Maar een beetje meer aanpassingsmogelijkheden zijn wmb meer dan welkom. Dit voorstel is goed doordacht omdat het rekening houdt met standaarddesign, user interaction en development.

    Ik ben voor.

  13. De overgang op 0.18 is wel veel mooier dan die nu in ios7 zit.

  14. Heel mooi, alleen zou ik wel de icoontjes gerond houden.

    Verder ben ik zeker weten voor.

    Voor mensen die bang zijn voor batterijgebruik: het zou ook in instellingen uitzetbaar moeten zijn.

  15. Ik vind het ook een superidee!

    Ik moest wel lachen bij die eerste zes reacties. Het lijkt soms wel eens alsof Applefans (ik ben er ook één) altijd roepen om vernieuwing en teleurgesteld zijn als er niks revolutionairs op de markt komt.
    Maar als dan iemand met een afwijkend idee komt, wordt er net zo hard geroepen dat t niks voor Apple is en teveel op dit of dat lijkt….

    Ik denk dat er niks mis mee is om goede ideeën te benutten. Want ook al is voor mij iOS het beste systeem, zitter er genoeg verbeterpunten aan. Zoals hierboven al genoemd is.

  16. Dit precies dit ja alsjeblieft, geweldig!

  17. Ik vind dit een super idee.

    Wel 1 opmerking: De tekst onder de vergrote icons staan niet netjes gecentreerd.

  18. Ik vind het ‘pinch to zoom’ voor apps een gaaf idee. Op die manier kun je snel even in een app kijken. Zelfde idee als in de photos app. Maar als je de apps continu aan het vergroten en verkleinen bent ben je volgens mij ook altijd opzoek naar je apps, omdat deze dus op moeten schuiven.

  19. Begint steeds meer op Android te lijken, doe maar niet.. Hopelijk is dit niet waar!

  20. Qua vormgeving en snelheid vind ik de windows phone echt het mooiste en beste systeem dat er is. Apple had het kunnen bedenken…. Waarom stap je dan niet over op een Windows phone? Vraag je je af. Nou, die heb ik gehad. En qua eco system lopen ze natuurlijk mijlen ver achter. Daar is Apple niet meer in te halen. Dus dit is echt een best of both worlds. Zal ook veel jongeren aanspreken

  21. het is perfect dat wil ik wel op ios 8 hebben

  22. Origineel geplaatst door Maaike
    Begint steeds meer op Android te lijken, doe maar niet.. Hopelijk is dit niet waar!

    Video niet bekeken zeker! Je hoeft het niet te gebruiken!!!
    Geef die man een standbeeld! Lekker vernieuwend bezig zijn.

  23. @Maaike: Wat snap je niet aan een concept video van iemand die niet voor apple werkt?? Natuurlijk is dit niet waar want iemand heeft dit zelf bedacht hoe hij denkt dat een bepaalde functie in IOS zou moeten. Altijd dat gemekker over concepten die door andere partijen zijn bedacht.

  24. Ik vind dit erg gaaf! Vooral het kunnen maken van blocks! Het pinch to zoom lijkt me op een iPhone niet super handig aangezien je er 2 handen voor nodig hebt.

  25. Zeker met de grotere iPhones die er aan komen zou dit een welkome aanvulling zijn.
    Ook erg slim om het optioneel te maken voor de conservatieven onder ons.

  26. Dit lijkt precies op de komende Windows 8 update..

  27. Die man moeten ze snel in het Apple-team onderbrengen. Die heeft ideeën !!!! enkeltje Cupertino

  28. Dit gaat Apple niet doen vermoed ik zo

  29. Zo lachen, iedereen maar klagen maar als het uit zou komen dan zou iedereen zeggen hoe geweldig het wel niet is.

    Van mij hoeft het niet maar een Appdrawer zoals in Android zou super zijn, alle apps daar en op de homescreen alleen de benodigde, dus in mijn geval 5 icoontjes.

  30. Nope.

  31. Zo lang je er zelf controle over hebt of je bij het origineel blijft of Windows achtige lay-out wil vind ik het best ok.

  32. Nee nee nee en nog eens nee koop ik wel een plastic fantastic als ik dit wil!!

  33. Oké, geef toe. Het concept is erg goed gemaakt, maar ik zou het toch nooit op mijn iDevices willen hebben.

  34. Ik vindt t echt zeer goed uitgewerkt! Mensen die vinden dat dit op Android gaat lijken slaan de plank mis. Android kent geen grenzen wat betreft widgets en launchers, met dit mechanisme geeft Apple de developers een widget mechanisme wat er voor zorgt dat de Looks en werking van het systeem niet worden beïnvloed waardoor het toch de feeling van Apple/iOS behoudt!

    Kwam dit tegen op twitter en meteen aan iPhoneclub doorgegeven als tip! Leuk dat ze er een artikeltje van hebben gemaakt!

  35. Het is op zich een doordacht systeem, wat nog wel eens waarheid kon worden ook. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de klok-app op de iPhone en iPad: die geeft nu al de huidige tijd aan als icoon op het startscherm. Dus ja: het is mogelijk.

    Of ik het zou gebruiken betwijfel ik, ik ben juist tevreden met de huidige interface van de iDevices. Ik zit niet te wachten op een hoop info van reclame-zuilen (zo noem ik de vergrote widgets maar) waar ik weinig mee doe. Wil ik continue informatie hebben over bijvoorbeeld het weer dan heb ik de desbetreffende app wel open. Ik krijg hiermee ook dat Windows of Android idee, wat ik juist een verschrikking vind.

    Nee, niet mijn smaak. Zal blij zijn als ik zelf kan beslissen het wel of niet te gebruiken zoals in het filmpje.

  36. Deze gast snapt het totaal niet..

    Ik weet niet wat androidgebruikers met hun telefoon doen en wat de mensen die voor dit idee zijn met nu iPhone doen.

    Maar ik spendeer ZO MIN MOGELIJK tijd op mijn homescreen.
    Als ik m’n telefoon unlock ga ik iets doen. Dan open ik een app. Doe ik een search, whatever.

    Punt is dat ik altijd een app open/handeling uitvoer.

    Wat heb ik eraan om een muziek widget op me homescreen te hebben?

    Ik kan deze vanuit de lockscreen bedienen, vanuit andere apps of met EarPods. Waarom zou ik de widget gebruiken op de homescreen gebruiken? Dan moet ik dus stilstaan op die homescreen. Come again?!

    Het weer? Swipe down from lock screen? Swipe down in an app? Swipe down in multitasking mode?

    Again. Waarom zou ik willen stilstaan op de homescreen om het weer te zien?!

    Agenda, zelfde verhaal. Just swipe down.

    Gesprek, zelfde verhaal. Swipe from lockscreen en ik ben meteen in de conversation.

    Wanneer ga ik iets op de homescreen doen?! Wat is de homescreen? Het is je appdrawer. Het is de gateway naar je app. Het biedt zelf geen experience en dat hoort het ook niet te doen.

    Je homescreen is net als de snelweg. Je gebruikt het om naar een bestemming te gaan. Het is een middel, geen einddoel. Je stopt niet op de snelweg en niet op de homescreen.

    De experience vindt plaats in de app.

    Zelfs Google heeft dit gesnapt. Als je naar de promo shots van een nexus 5 kijkt zie je geen widgets op de homescreen.

    Dit design is zo flawed in de kern van usability dat het is verachtelijk dat dit artikel het geniaal noemt want dan snap je niks van iOS.

    Dit bijvoorbeeld ”Via de WhatsApp-widget kun je dan bijvoorbeeld meteen een preview zien van binnenkomende berichtjes”.

    Je kunt dit toch al op een betere en snellere manier! Wanneer zit jij met je telefoon unlocked die whatsapp-widget op je homescreen in de gaten te houden?! Of gewoon naar je homescreen te staren?! Je kunt alles toch al gelezen hebben op je lockscreen of toegangsscherm als je in een app zit. Just swipe down.

    Ik staar niet naar mijn homescreen. Als ik iets met mijn telefoon doe dan moet ik dat zo snel mogelijk kunnen doen.

    Het enige wat dit brengt is een andere look met widgets. Als je dat wilt zo graag wilt ga dan naar Android want Apple gaat dit niet doen.

    Dit concept is alleen handig als je als een tiener de hele tijd naar je telefoon staart om te zien of er iets gebeurt. Voor de rest is het gewoon clutter.

    Wacht nou maar op iOS 8 als je zo graag iets nieuws wilt zien. Die mensen die zeuren om innovatie hebben geen idee wat het is en waar ze het willen. Alsof er niet is nagedacht over iOS..

    Dit is te triest voor woorden.

  37. @Sfu: haha, chill. Who pissed in you’re cornflakes?

    Snap je punt wel hoor, maar het is maar een concept van iemand. En er zijn mensen die het er wel gaaf uit vinden zien, en jij vind het niet mooi. Prima toch. Apple doet dit toch niet.

  38. @Sfu: Blijven ademen!

  39. Doe maar niet.

  40. 10 jaar geleden was het Apple die iedereen verbaasde met goede UI ideëen.
    Inmiddels is de reus slapende en lopen de gebruikers rondjes om dit bedrijf heen met goede ontwerpen, terwijl het bedrijf rechtzaken voert over een bord iconen dat al zo oud is als de weg naar Rome en nooit meer met iets verbazingwekkends komt.

    @Sfu: Relax ff gast – er komt echt wel een knop voor degenen die er niet tegen kunnen

  41. Geniaal, eindelijk een echte verbetering en bruikbare toepassing. Windows look of niet, het werkt erg prettig om sommige apps groter te hebben met een preview van de inhoud. Apple, kijk maar eens goed…..!

  42. @Sfu: doe is rustig, er zijn genoeg apps waarbij een preview genoeg is zonder deze te openen, het zou alleenvoor whatsapp al een zegen zijn, want zo snel is die niet met even “vegen” . Kortom goed idee en mooi uitgewerkt! laat maar komen …..

  43. @Daejji: @Alfred: dat ligt aan whatsapp design niet Apple. Ik irriteer me er zelf ook aan dat als ik swipe en in de app kom whatsapp eerst het bericht moet laden terwijl ik het bericht als heb kunnen lezen.

    En hoe zie je dat voor je? Als je in een app zit ga jij uit je app, homebutton. Zoek je de whatsapp icoon. Ga je pinchen en dan terug naar je app?

    Dat^ in plaats van swipe down from within je app, tap op whatsapp notificatie en je zit in whatsapp? Veel plezier ermee gewenst..

    Ik vind het wel mooi. Het is net als Sailfish. Het ziet er goed uit maar that’s it. Het is compleet nutteloos.

    Deze jongeman probeert een probleem op te lossen die er niet is. Hij wil 3 OSen combineren. Waarom? Totaal niet logisch.

    Die 3 OSen met verschillende designprincipes.

    Android bracht de Notification Center en die heeft ons smartphonegebruik fundamenteel veranderd. Het is na apps de grootste innovatie geweest in smartphones. Een innovatie die niet van Apple kwam en die Apple onmogelijk kon negeren.

    Widgets bieden een slechtere app experience dan de gewone app. Live tiles bieden een nog slechtere experience dan widgets.

    De komst van de Android notification center heeft widgets op android ook nutteloos gemaakt. Want in plaats van je sms widget kan je gewoon op je lockscreen je smsjes zien en als je swiped zit je in de sms app, de volledige experience. Je gaat op android niet je smsnotification negeren om vervolgens je telefoon te unlocken, naar de widget te gaan om daar een reply te typen.

    Dat is waarom Apple geen widgets of tiles heeft en waarom de apps zo sterk zijn bij Apple. Je krijgt de volledige app experience of niets. No Compromise.

    Geen halve app experiences met widgets or kwart experiences met live tiles.

  44. Prima idee. Ik hou van veranderen. Als iOS niet was verandert was ik al lang overgestapt.

  45. @Sfu: Heeft gewoon gelijk.
    Waarom zou je een moeilijke knijp beweging maken terwijl je even goed een tik kunt geven op het icoon? Dat makkelijk met 1 hand (vinger) gaat?
    een knijp beweging gaat veel minder makkelijk met 1 hand, is dus een probleem en de kans dat het niet lukt door het kleine icoon.
    En de informatie dat een widget geeft is echt minmaa,lk open liever een app en heb gelijk alle info tot me beschikking.

    En dit kan zelfs iedereen bedenken zo simpel en zinloos iets.

  46. @Ed: Dit is gewoon verandering voor de verandering. Dat is de slechtste soort verandering.
    Het voegt geen enkele waarde toe.

  47. @Sfu: In 1 oogopslag content kunnen zien is volgens jouw “verandering voor de verandering”?
    Dat jij het niet mooi vindt betekend niet dat het negatief is, je kunt het ook niet gebruiken.

  48. Nee, laat dit het niet worden want iOS begint zo meer en meer op Android te trekken en dat wil een Apple user niet hoor, widgets zijn uit den boze. Dat ze die maar gebruiken op Android en Windowsphone

  49. @hepaul: Dan begrijp jij niet wat design is. It’s there when you want it and it’s not when it’s not needed.

    Design 101ˆ.

    Los van of het mooi is of niet. Wat heb je er aan?
    Waarom wil jij: het weer, je muziek controls, 3 regels gesprek en 3 uurtjes van je agenda TEGELIJKERTIJD kunnen zien.

    In welke scenario is dat handig? Wat kan je er überhaupt mee?

    Kijk naar tablets. Waar android tablets widgets hebben. Waar windows 8 tablets live tiles hebben.

    En vertel mij nu waarom 80% van de tablet market in handen is van de iPad als widgets en live tiles zo super zijn?! Waarom is de best selling smartphone een iPhone?! Terwijl android widgets heeft en windows phone live tiles.

    Het gaat helemaal niet om of het mooi is of niet. Het gaat om wat design is en wat hoort design te doen.

    En wat dit concept laat zien niet heeft niets te maken met design.

  50. @Sfu: Als wat jij zegt binnen Apple zou gelden, hadden we nu nog steeds met iOS 6 looks en een 3,5 inch scherm rondgelopen.

    Het gaat om design simplisme. Het gebruik van je telefoon meer af kunnen stemmen op wat je wilt zien. Zo zou het weer kunnen zien, zonder de app te hoeven openen heel handig zijn.
    Ik zeg niet dat het eruit hoeft te zien zoals hier getoond, maar wel dat iOS wat meer afgestemd mag worden op nieuwe wensen en eisen.

  51. Tja ik weet wel 3 dingen die Apple eens zou MOETEN invoeren in iOS8.

    – Notificaties wegswipen, klikken op die kruisje is irritant.
    – Je eigen standaard apps kunnen instellen.
    – Appdrawer.

    Dat zijn de dingen die ik graag zou zien.

  52. @Veronica: Eerste twee snap ik maar die laatste?

    Waarom een appdrawer? Je homescreen is toch je appdrawer?

    Als je je homescreen niet vol wilt hebben kan je mappen aanmaken en alles wat je niet vaak gebruikt in een map gooien of naar een tweede homescreen verplaatsen.

    Een aparte appdrawer lijkt me niets anders dan een extra tap..

  53. Ik kan me voorstellen zoiets als wat de HTC One heeft. Een scherm aan de linkerkant waarmee je een soort live feed krijgt en zelf deze ”tiles” kan instellen.

    Ik zie het nut er wel van in.

  54. @hepaul: Volgens wij weet je niet zo goed waar je het over hebt. Ik snap geen bal van het eerste stuk dat je schrijft.

    Je kunt al het weer zien zonder de app te openen?! Heb je wel een iPhone?! Dan swipe je in iOS7 gewoon naar beneden en zie je het weer. Je kan zelfs instellen dat je het weer ziet op basis van je locatie.

    Alles wat dit concept laat zien KAN AL op een veel SNELLERE en GEBRUIKSVRIENDELIJKERE manier.

  55. @Sfu: Haha dan zie je het weer, ja man.
    Dan staat er iets als: veranderlijk met windsnelheden tot 30km/h. Oké dat is precies wat ik wil weten!

  56. Origineel geplaatst door Sfu
    Een aparte appdrawer lijkt me niets anders dan een extra tap..

    Mee eens. Ik zie er echter wel het nut van in: apps die je nauwelijks gebruikt, maar wel wilt behouden voor die sporadische dagen in het jaar, kun je zo verbergen. Meer nut draagt het niet en iOS past het dus niet, het zorgt er wel voor dat je veelgebruikte apps kunt tonen en de rest verbergen. Echter zijn er volgens mij niet veel mensen die dit zo gebruiken en alsnog een hele zooi apps tentoonstellen, wat er letterlijk op neerkomt dat de 2e lijst amper doel dient.

    @Sfu: Niet mee eens. Je moet iets doen om het weer te zien. In dit concept dien je enkel je ogen te openen. Dit is de op één na meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid denkbaar (na tonen van het weer op Lock Screen), tenzij je E-Ink telefoons meeneemt in het idee, waarbij het weer permanent zichtbaar zou kunnen zijn.

  57. Not happening

  58. En wat voegt dit toe…

  59. Blijkbaar leest niemand nieuws over jailbreaken etc. Dit concept wordt nu gemaakt door developers in de Jailbreak scene, dus het komt er aan

  60. @hepaul: In tegenstelling tot mostly sunny 23 graden?
    Je ziet gewoon hoeveel graden het is, of het bewolkt is of het gaat regenen. De temperatuur voor later op de dag. Als je erop tapt ga je naar de app.

    Wat wil je nog meer? Die widget doet sowieso niet meer?
    Wil je het weer op je lockscreen? There’s an app for that.
    What do you want man? Seriously? Wat doet de widget in bovenstaande plaatje wat je nu mist?
    FYI het is een retorische vraag.

  61. @Bram: Dacht ik ook Bram, ze maken alles zo lelijk. Als t ongeveer hetzelfde blijft als mn huidige 5S vind ik t goed. Natuurlijk moet hij ook sneller worden

  62. Dit idee is super, snap niet dat mensen hier over klagen

  63. Ik snap dus echt niet waarom je hier tegen zou zijn? De negatieve reacties hier geven alleen maar aan dat deze mensen graag mogen klagen. Vind je het niks? Dan gebruik je het toch niet! Ik vind het een geniaal idee!

  64. @Remco: Die reacties komen omdat Windows 8 het best slecht doet, de meeste van ons zijn bang dat Apple dan ook de verkeerde kant op zal gaan. Maar we moeten het zo zien’ Als Apple hiermee zou komen, dan wordt het hoogst waarschijnlijk een stuk “cooler” en ook beter 🙂

  65. @Sfu: Ik zou de volgende keer wel iets meer Engelse woorden gebruiken in je Nederlandse tekst. Maakt het nog hipper.

    Verder zou ik me niet zo druk maken. Zoals eerder al gesteld, het is een optie. Vind je het niks dan doe je er toch niks mee. Ik vind het wel een prima idee, als optie. Apple zal dit overigens nooit overnemen dus daar hoef je ook niet bang voor te zijn.

  66. Laat maar komen, ziet er goed uit 🙂 .

  67. Idee kan zo de prullenbak in!!!!

  68. Mooi bedacht. Vraag me wel af waar mijn overige iconen naar toe gaan als ik een paar app iconen groot laat staan; schuiven die door naar de volgende pagina? Waardoor ze andere van hun ‘vaste plek’ verdringen? Wordt het dan een beetje zoeken naar die apps?

  69. Ik ben het volledig met sfu eens.
    Het lijkt wel of sommige niet willen begrijpen wat hij zegt en het als negatief zien.
    Hij zegt eigenlijk gewoon dat iOS zo goed is dat dit niks toevoegd aan gebruiksgemak.

  70. @Bram: precies!

  71. Ik vind dit een super idee! Doen!

  72. Één van de redenen dat ik misschien wil overstappen naar android is dat je alles wat meer naar je eigen hand kan zetten en heel veel minder om dingen heen hoeft te werken, omdat er veel minder beperkingen op zitten. iPhone is ziet er erg mooi uit enzo, hoewel ik iOS7 oerlelijk vind (niet mijn smaak), is het kwa functionaliteit echt matig. Ik heb nu eigenlijk een telefoon die naar de hand van Steve jobs is gemaakt, en ik kan er zelf vrij weinig van aanpassen. Best triest voor een telefoon van 700 euro. Daarom lijkt mij dit soort tweaks super handig! En echt een verbetering van het systeem, of je het nou gebruikt of niet.

  73. @Sfu: Boeije als jij het niet hoeft maar ik wil het wel.
    Icon swipe naar rechtsboven en dan een preview met een tile van (instelbaar) 1/4 scherm rechtsboven. Idem rechts- en links onder.
    Lijkt me ideaal voor previews.
    Dan wordt het (nu toch al batterij-slurpende) multi-tasking van Apple echt functioneel

  74. MUST COPY WINDOWS 8!!!!

  75. @Bubbly: Wat je zegt klopt niet. Je hoeft niet alleen je ogen te openen.
    Je moet eerst je telefoon unlocken en dan kan je het weer zien.

    Terwijl met de huidige oplossing je niet eens je telefoon hoeft te unlocken. Gewoon swipe naar beneden van lockscreen.

  76. @Sfu: heeft wel gelijk, hoewel de manier waarop hij het bracht wat subtieler kan in mijn ogen. Tenminste, als ik het lees lijkt het een felle reactie maar misschien bedoelt hij dit niet zo, dat kan.

    Waarom heeft hij gelijk? Als je opties in gaat voeren die eigenlijk weinig toevoegen en gebruikers in laat stellen wat zij willen is de kracht van het simplistische in iOS weg. En hoever moet je dan gaan? Moet ALLES instelbaar worden?

    Vaak vergeten we dat Apple geniaal is in User Experience Design. Alles, letterlijk alles is gemaakt met een reden op basis van onderzoek, gebruikerstesten en psychologische redenen. Je zult versteld staan hoe onlogisch deze functionaliteit uiteindelijk zal zijn.

    Apple houdt alles in zijn beheer omdat ze exact weten wat werkt en wat niet. Customizen kunnn we vergeten maar in mijn ogen ook niet direct nodig.

  77. Origineel geplaatst door Bernard
    @sfu heeft wel gelijk, hoewel de manier waarop hij het bracht wat subtieler kan in mijn ogen. Tenminste, als ik het lees lijkt het een felle reactie maar misschien bedoelt hij dit niet zo, dat kan.Waarom heeft hij gelijk? Als je opties in gaat voeren die eigenlijk weinig toevoegen en gebruikers in laat stellen wat zij willen is de kracht van het simplistische in iOS weg. En hoever moet je dan gaan? Moet ALLES instelbaar worden?Vaak vergeten we dat Apple geniaal is in User Experience Design. Alles, letterlijk alles is gemaakt met een reden op basis van onderzoek, gebruikerstesten en psychologische redenen. Je zult versteld staan hoe onlogisch deze functionaliteit uiteindelijk zal zijn.Apple houdt alles in zijn beheer omdat ze exact weten wat werkt en wat niet. Customizen kunnn we vergeten maar in mijn ogen ook niet direct nodig.

    Met mensen zoals jij gaan we dus terug naar de tijd dat de wallpapers in iOS alleen zwart was omdat Apple dat wilde.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.