Reacties voor: Gehackte iTunes-accounts in China te koop voor een paar dollar

In China koop je voor een paar dollar gegevens van gehackte iTunes-accounts. Via de website Taobao zijn ze voor 1 tot 200 yuan te krijgen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Grote kans dat iTunes niet echt gehacked is, maar dat een hacker een website heeft gestart waar je je op moet registeren.
    Stel bijvoorbeeld dat ik een forum zou starten, en dat iets of wat succesvol zou worden. Om het forum te mogen zien, moet je je registeren, wat gratis is. Na een maandje zou ik dan enkele duizenden gebruikers hebben. Nu kan ik gewoon een programmatje schrijven die alle gebruikers op mijn forum probeert in te loggen in iTunes, met het wachtwoord dat ze op dat forum hebben gebruikt. 90% van de gebruikers gebruikt overal hetzelfde wachtwoord, dus het is een erg effectieve methode.

  2. “Hacken” bij accounts betekent gewoon dat een ander op welke manier ook onwettig/zonder jouw toestemming op “jouw” account inlogt ^_____^
    In ieder geval hebben ze niks aan mijn account, lang leve prepaid-tegoed!

  3. Aan mijn account hebbe ze ook niet veel ik heb nog nooit iets gekocht uit itunes of appstore en ook geen geldige paypal account ofwat dan ook ingevoerd.

  4. Wat is de site waar je zo’n account kan kopen? Of is dit illegaal in Nederland?

  5. Dit is wss overal illegaal

  6. 200 pond voor 16 dollar: (Red.) Link verwijderd.

  7. En de Chinese overheid loopt maar allerlei sites te blokkeren.. Moeten de servers op de rest van de wereld dan ook maar toegang vanuit China blokkeren?

    Achja, bij mij zit nog een limiet aan m’n account, dus dat scheelt. Dat heb ik toch ook voor mezelf nodig.

  8. @Vincent: Alleen slaat de meeste forumsoftware (zoals phpBB) het wachtwoord van gebruikers nergens op (ook niet in geëncrypteerde vorm). Er wordt enkel een zgn. ‘hash’ (= soort van controlegetal) van het gekozen wachtwoord opgeslagen, waarmee wel kan worden gecontroleerd of het ingevoerde wachtwoord juist is, maar waarmee nooit het originele wachtwoord terug kan worden berekend.

    Mij lijkt het meer waarschijnlijk dat ze de wachtwoorden bekomen via phishing-methodes (met valse inlogpagina’s) en via malware waarmee de computer van de gebruiker geïnfecteerd is.

  9. Moet ik me zorgen gaan maken?

  10. Paar dollar? Accounts worden aangeboden voor 10 dollar cent!

  11. Lijkt me wel dat de wachtwoorden bij iTunes accounts nooit superveilig zijn. Je moet ze immers voortdurend intikken op je iPhone of iPad als je apps koopt of bijwerkt.

  12. Wat heb je hieraan dan? Apps kun je niet kopen, want die zijn gevonden aan je iTunesaccount (toch?). Ja, je kunt dan heel goedkoop muziek downloaden. Maar als je dan toch illegaal bezig bent, kan dat ook wel op andere manieren lijkt me.

  13. @Nick: Als het je eigen forum is, lijkt het me logisch dat je het script zodanig kan aanpassen dat hij wel het wachtwoord opslaat. Mogelijk ook nog met een encryptie methode die weer te reversen is.

    Tevens is die “hash” wat jij bedoelt, de encryptie-sleutel. dus het word wel degelijk geëncrypt.

  14. Origineel geplaatst door posttoast
    Wat heb je hieraan dan? Apps kun je niet kopen, want die zijn gevonden aan je iTunesaccount (toch?).

    Dat is nu met de Mac App Store een heel ander verhaal volgens mij.

  15. Dat snap ik dus ook niet.. Wat moet je er mee?

  16. @posttoast:
    Tevens is er in China een website van Music (Google China), dat je gratis muziek kan downloaden zonder iets te betallen: (Red.) Link verwijderd.. Dus op de china itunes betalen is overbodig.

  17. Jullie (iphoneclub) kunnen net zo goed illegale cydia sources gaan posten, want dit soort berichten getuigen van hypocriet zijn. Voornamelijk de comments.

    Dit soort zooi moet geboycot worden.

  18. Heeft u ook goud dat u niet meer nodig hebt?

  19. Origineel geplaatst door Joost: Jullie (iphoneclub) kunnen net zo goed illegale cydia sources gaan posten, want dit soort berichten getuigen van hypocriet zijn. Voornamelijk de comments.

    Dit soort zooi moet geboycot worden.

    Mee eens! (in andere bewoordingen weliswaar, maar toch..)
    Het is toch een vorm van aanzetten tot illegale praktijken (heling van gestolen goederen zoals dar zijn… gestolen accountgegevens) door hier ruchtbaarheid aan te geven.

  20. Dit is niet meer dan waarschuwen! Oftewel ff oppassen met je account, mss slim om je wachtwoord keer te wijzigen..

    Oftewel stop ****** jullie!

  21. Handig, heb er direct 3 gekocht. 😀

  22. @Joost: Dit is gewoon algemeen nieuws.

    Ga maar bij de nos huilie doen als ze wat over illegaal downloaden uitzenden…

    Dat er op t nieuws iets is over dat gedoe in amsterdam betekend toch ook niet dat we met zn allen achter de kleine kindjes aan moeten?

    Er staat hier alleen een nieuws bericht, geen handleiding hoe je zo’n accaunt koopt… Hypocriet zouden ze zijn als ze wel gingen helpen met hoe je er aan komt want dan kun je inderdaad net zo goed cydia sources neer gaan zetten hier..

  23. De accounts worden niet gehackt! Enkel eenmalig aangemaakt voor de koper, de tegoeden (gift cards etc) worden betaald met gestolen credit cards! Heb hetzelfde verhaal al een keer meegemaakt met een MobileMe account voor 5 euro. Alles werkte prima (single user, 20gb), maar in de betalingsgegevens van mijn account stond wel mooi een credit card uit Amerika geregistreerd. Overigens is dit al jaren mogelijk (ook met gift cards)! Het wordt nu alleen verleidelijker vanwege de Mac App Store. Heb mijn MobileMe account destijds ook direct geannuleerd, wil met deze praktijken absoluut NIKS te maken hebben.

  24. daarom koop je een mobileme-account van 5 euro zeker…

  25. @Daan: NIKS bedoel je die MobileMe account van 5 euro? 😉

    Je hebt er blijkbaar al aan meegedaan…

  26. @ soupload

    Uit nieuwsgierigheid en om erachter te komen hoe deze accounts (net als de gift cards) zo goedkoop aan kunnen worden geboden!

    Btw, als je een MobileMe account binnen 24hr na activatie annuleerd wordt het bedrag gewoon teruggestort. Dit heb ik dus ook gedaan.

  27. @Joost: dat zou idd wel handig zijn!! dan hoeven we er niet meer naar te zoeken!! Goede tip!! 😉

  28. Origineel geplaatst door Daan
    De accounts worden niet gehackt! Enkel eenmalig aangemaakt voor de koper, de tegoeden (gift cards etc) worden betaald met gestolen credit cards! Heb hetzelfde verhaal al een keer meegemaakt met een MobileMe account voor 5 euro. Alles werkte prima (single user, 20gb), maar in de betalingsgegevens van mijn account stond wel mooi een credit card uit Amerika geregistreerd. Overigens is dit al jaren mogelijk (ook met gift cards)! Het wordt nu alleen verleidelijker vanwege de Mac App Store. Heb mijn MobileMe account destijds ook direct geannuleerd, wil met deze praktijken absoluut NIKS te maken hebben.

    MobileMe en credit cards zie ik nog wel samen gaan, maar iTunes gift cards en credit cards niet echt. Die gift Card codes worden toch aangemaakt, omdat destijds dat algoritme was gekraakt?

  29. Origineel geplaatst door jasper: @Joost: Er staat hier alleen een nieuws bericht, geen handleiding hoe je zo’n accaunt koopt… Hypocriet zouden ze zijn als ze wel gingen helpen met hoe je er aan komt want dan kun je inderdaad net zo goed cydia sources neer gaan zetten hier..

    Er staan wel verwijzingen en namen van sites waardoor je een ingang geboden wordt door dit artikel. Ook al heeft een andere bron het gemeld, het herhalen van nieuwsfeiten (waar IPC voor 99,9% uit bestaat) legitimeert dit niet. Vergelijkbaar met een gestolen fiets ter verkoop aanbieden. Ook al heb je hem zelf niet gestolen, je maakt je wel schuldig aan heling! En dat is in mindere mate toch waar IPC zich schuldig aan maakt door het ‘doorvertellen’ van deze feiten.

  30. @iNick:

    Dus bijvoorbeeld nieuwsberichten over illegaal vuurwerk uit duitsland en belgie mogen ook niet?

    Overigens ligt de verantwoordelijkheid geheel bij de persoon zelf. Als iemand kwaad wil doen dan lukt ze dat toch wel.. Een phishing site opzetten is zo moeilijk niet..

  31. Origineel geplaatst door Jasper: @iNick:

    Dus bijvoorbeeld nieuwsberichten over illegaal vuurwerk uit duitsland en belgie mogen ook niet?

    Nope…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.