macbook-air-open

‘Geen MacBook Air met retinascherm op 16 oktober’

Er komt geen MacBook Air met 12 inch retinascherm, tijdens het iPad-evenement op 16 oktober. Er gingen lange tijd geruchten over.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

macbook-air-open
Zat je vol spanning te wachten op een 12-inch Retina MacBook Air op 16 oktober, dan lijkt de kans een beetje verkeken. Bronnen van Re/code zeggen namelijk dat er aanstaande donderdag geen MacBook Air wordt onthuld. Apple heeft wellicht wel een model met retinascherm in de pijplijn, maar die is nog niet klaar om donderdag al te worden aangekondigd. Geruchten over een MacBook Air met retinascherm circuleren nu al een paar maanden.

Maar eerdere geruchten wekten al de indruk dat de laptop niet op tijd klaar is voor het feestdagenseizoen. Waarschijnlijk zullen we tot 2015 moeten wachten op deze MacBook, die een 12-inch scherm en een veel dunnere behuizing zal krijgen. De vertraging wordt mogelijk veroorzaakt door een tekort aan 14 nanometer Broadwell-chips van Intel. Die zijn nodig om een energiezuinige laptop zonder fan (ventilator) te kunnen maken.

Het evenement op donderdag zal volgens insiders draaien om nieuwe iPads, Retina iMacs, OS X Yosemite en eventueel ook een nieuwe Mac mini.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2014, 20:04
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen mac os x, macbook air

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.