Reacties voor: ‘Gebruikers vervangen hun iPhone gemiddeld om de 4 jaar’

Voorheen elke 3 jaar
Gebruikers vervangen tegenwoordig hun toestel gemiddeld om de vier jaar, terwijl dat eerder nog drie jaar was. Dat beweert een analist. Het heeft ermee te maken dat iPhones steeds langer meegaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 56 reacties

  1. Dan vraag mij af hoe vaak men een iPhone oplaad. Na 3 jaar is de batterij wel aan zijn einde. Afhankelijk van gebruik wel eerder.

    • @Ronald: Batterij iPhoneX 96% na bijna 1,5 jaar…

    • Er zijn ook Android-telefoons.

      @Rv: No shit technologie word ouder en daarom ook goedkoper

      @Erwin Puijnen: kwart materiaal in de iPhone x zit er maar “358 dollar “” in de profit is belachelijk hoog en ook en dat is om te compenseren voor de lagere verkoop margen omdat de smartphone wereld saturated is

  2. Ik elk jaar

  3. En dit is in mijn optiek precies de bedoeling van Apple. Mensen blijven langer bij hetzelfde product, niet alleen vanwege de hoge prijs, het is ook gewoon kwalitatief goed. De softwareondersteuning is prima. Dat resulteert ook in minder belasting voor het milieu. Mensen hoeven zich niet steeds druk te maken om een nieuw model en ondersteuning.
    Het milieu (zoals altijd) staat hoog in vaandel bij Apple, dat werd weer sterk benadrukt bij de laatste Keynote bij de MacBook presentatie.
    Tuurlijk zijn er altijd weer azijnzeikers…maar Apple trekt toch altijd z’n eigen plan 😉

  4. Sinds de iPhone 6 Plus elk jaar.

  5. Ik begon ooit met de 1e voor 385 euro via iPhoneclub😁.
    Ik snap dat verbetering wat kosten met zich mee brengt, maar technologie wordt ook goedkoper in de loop van de tijd. Ik heb lang volgehouden elk jaar een nieuwe te kopen, maar ik kan geen 1200 euro opbrengen. Daar koop je een beest van een computer/laptop/MacBook voor!
    Bij prijzen van 650 tot max 1000 euro zouden m.i. mensen sneller een nieuwe aanschaffen. Tevens zou dan het oude toestel vaker migreren binnen het gezin, waar dan ook potentiële toekomstige Apple-verslaafden(😉) ontwikkelen.
    Nu kopen de meesten(denk ik) toch maar een ouder model en houden daar ook langer aan vast.

  6. Vanaf nu ga ik er ook minimaal 3 jaar mee doen. Iphone XS 1329 euro! Dat ga ik niet ieder jaar opnieuw neer tellen!

  7. Jaarlijks.

  8. Dat komt vooral door de belachelijke prijzen, niet alleen door de kwaliteit.

  9. Ik vervang hem iedere drie jaar

  10. Origineel geplaatst door Bollie
    Dat komt vooral door de belachelijke prijzen, niet alleen door de kwaliteit.

    Precies!

  11. Hebberigheid vs duurzaamheid.

    Met mijn iPhone 5 exact 5 jaar gedaan. En ja, je mist wat, maar ja, je bespaart ook heel wat.

  12. Ik wisselde tot de iPhone 4 elk jaar, maar die ‘4’ heb ik vervolgens vier jaar gebruikt. De opvolger iPhone 6 heb ik nu ook al vier jaar. En voor mij geldt in elk geval dat de prijs de belangrijkste reden is daarvoor. 800 tot 1400 voor een smartphone is ook een belachelijke prijs, en dat terwijl ik een echte Apple fanboy ben. Ik vind de iPhone, iPad en iMac in hun categorie nog steeds de beste apparaten, maar in toenemende mate erger ik me aan de ongebreidelde geldlust van Apple (kijk eens naar de marge die ze maken), terwijl ze iedereen lager dan VP een schijntje geven. Om van de toeleveranciers (Foxxconn, Congo) maar niet te spreken. Ethisch heeft Apple wel wat stappen gemaakt, maar over all stelt het weinig voor.

  13. Waarom zou je je iphone ieder jaar vervangen, is niet meer van deze tijd alleen al vanwege het milieu maar bovendien de grootste onzin. Waarom zou je de iphone X vervangen voor de iphone XS? De verbeteringen zijn nauwelijks merkbaar. Ik ga mijn Iphone X gewoon 3 of 4 jaar gebruiken. De consumptiemaatschappij zou wel wat minder mogen.

  14. Origineel geplaatst door Ying-Fu Li
    Ik wisselde tot de iPhone 4 elk jaar, maar die ‘4’ heb ik vervolgens vier jaar gebruikt. De opvolger iPhone 6 heb ik nu ook al vier jaar. En voor mij geldt in elk geval dat de prijs de belangrijkste reden is daarvoor. 800 tot 1400 voor een smartphone is ook een belachelijke prijs, en dat terwijl ik een echte Apple fanboy ben. Ik vind de iPhone, iPad en iMac in hun categorie nog steeds de beste apparaten, maar in toenemende mate erger ik me aan de ongebreidelde geldlust van Apple (kijk eens naar de marge die ze maken), terwijl ze iedereen lager dan VP een schijntje geven. Om van de toeleveranciers (Foxxconn, Congo) maar niet te spreken. Ethisch heeft Apple wel wat stappen gemaakt, maar over all stelt het weinig voor.

    De winstmarge van nu is ongeveer het zelfde als met jouw iPhone 4 hoor. Die is niet veranderd. Wat wel is veranderd zijn de technieken. Alleen het scherm van de XS Max kost al bijna $100. Ze zijn duurder, omdat de technieken die er in zitten ook duurder zijn.

    Wat zit er nu in een iPhone 4, of iPhone 6? LCD schermpje, touch ID.. zo kunnen ze hem ook goedkoper maken haha.

    Je denkt verkeerd om.

    • @Justmat: De meeste dingen die je koopt, zijn vier keer zo duur als de kostprijs om ze te maken. Ik snap dat je een iPhone duur vindt, maar je argument is niet erg sterk.

  15. Voor mij een combinatie van de upgrades die minimaal zijn de laatste jaren en de steeds hogere prijs die je daar voor betaalt.

    Heb sinds de 3GS altijd om de 2 jaar geüpgraded, maar neig er naar om nu 3 jaar te gaan doen met mijn iPhone X. Als ik de geruchten geloof zal dit jaar weer niet zo speciaal zijn.

  16. Hoe goed ook, het marktaandeel van Apple is volgens mij nog steeds een stuk lager dan van Android. Waarom zou Apple dan afhankelijk moeten zijn van de vervanging door de eigen fans, terwijl die voor een belangrijk deel juist voor Apple kiezen vanwege de kwaliteit, de service, de privacy-veiligheid en de duurzaamheid van de producten? Die kwaliteiten moeten ze vooral niet verminderen om meer omzet te krijgen, integendeel! Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
    Beter is het om marketing meer te richten op de gebruikers van andere merken, wat weerhoudt hen tot de overstap? Prijskaartje? Dan vraag ik me af of voldoende duidelijk is welke voordelen daar tegenover staan (zoals probleemloos minimaal 5 jaar all in). Of is het de immer voortdurende naiviteit en onbekendheid met privacy-veiligheidskanten van de smartfoon zegeningen? Daarom de focus dus niet op hoe je huidige achterban vaker laat wisselen, maar op hoe nieuwe fans overtuigd worden van een overstap.

  17. @Erwin Puijnen: Niet helemaal juist. Touch ID is nu een goedkopere techniek maar een aantal jaren terug, in de tijd van de iphone 6, net zo goed een dure techniek. LCD is nu ook goedkoper dan 4 jaar terug. Face ID en de schermen van nu zijn misschien duur maar over 4 jaar ook een stuk goedkoper.

  18. Eerst om de twee jaar maar sinds iphone X niet meer, te duur allemaal
    Mijn iphone 7 doet het nog prima

  19. Origineel geplaatst door Bollie
    Dat komt vooral door de belachelijke prijzen, niet alleen door de kwaliteit.

    En lak aan innovatie sinds de iphone 6.

  20. @Dromedaris:

    Tja…er zijn qua functionaliteit nog wel wat slagen te maken! Ik noem alleen maar Apple Pay…maar de grote innovatie-golf is geweest.

    Wat willen we nu nog in onze telefoon? Een drone functie zodat je ‘m niet meer hoeft te dragen…dat zou handig zijn maar dan wel een accuduur van 2 welen.

    Ok…dat zal ‘m wel niet worden, het zullen in de toekomst kleine vernieuwingen zijn met subtiele nieuwe functies.

  21. Toen ik nog bij Mn ouders woonde. Standaard elk jaar de nieuwe iPhone aangeschaft. Totdat ik op mezelf ging. Nu tot de conclusie gekomen dat het jaarlijks aanschaffen van de nieuwe iPhone niets meer is dan het elitair strelen van het ego. De volgende iPhone word Mn laatste, in de periode van mn abbo vervang ik al mn Apple apparaten door andere alternatieven. Want laten we eerlijk wezen, er zijn er tegenwoordig een heleboel die net zo soepel werken en je niet een eco systeem inlokken dat op den duur te prijzig is om te vervangen bij defect en/of slijtage. Zal echter nooit een Samsung aanschaffen 🙂

  22. Om de twee jaar…..maar nu voor het eerst geen top model meer. Xr net gekocht.(dik lomp ding 😬)

  23. Ik verwacht nog wel vernieuwingssprongen, zoals NFC (voor betalen en wellicht voor in- en uitchecken, kan op sommige plekken al, meen ik) en het benutten van een 5G netwerk.

    Voor mij zijn dat gronden om een nieuw toestel te kopen, voor anderen niet. 🙂

    Overigens gebruik ik één uit twee iPhones en één uit twee Android toestellen naast elkaar. Ik koop ongeveer een toestel per jaar, en houd het ongeveer vier jaar in dienst. (Daarna gaat de SIM-kaart eruit, en blijft het als een soort iPod-met-GPS in dienst. Bijvoorbeeld om een fietstocht te loggen – voorzover de accu dat volhoudt.)

    Wat de prijs betreft:

    Ja, Apple vraagt stevige koopprijzen – en de Android-verkopers trekken zich eraan op. Het Apple spul blijft lang bruikbaar met de nieuwste software (al is de overgang van 32- naar 64-bits software een breuklijn). Bij Android moet je maar afwachten, hoe lang het jouw merk behaagt om zelfs maar veiligheids-updates te bieden.
    Dat is geen partij kiezen, want elk platform is geschikter voor een ander doel.

  24. Om de 2 jaar sla de s modellen over

  25. De iPhone is duur, jawel, maar kijk eens rond hoe lang die dingen meegaan. Er zijn op dit moment nog steeds mensen die een 4S (8 jaar oud!) hebben (nieuwe batterij erin en hup) en dat ding werkt nog prima.
    Nee, een iPhone is duur als je er zelf teveel geld aan uitgeeft. Koop zo’n ding, gebruik ‘m helemaal op, deel de prijs door het aantal jaren van gebruik en vergelijk dan met andere merken. Dán ben je aan het vergelijken.

  26. De iPhones worden steeds duurder. Je kunt je geld maar 1x uitgeven. Dus vervang de device om de 4 jaar. En de vervangen iPhones vinden nog steeds rap verkocht.

  27. De modellen die ik ooit gehad heb: iPhone 3gs, iphone 4s, iPhone 5s, iPhone 6. De laatste heb ik nu 1,5 jaar en zal nog wel even meegaan. Ik ben zeer tevreden nog en heb geen behoefte aan een andere.

  28. Ben van de 5 op de X overgestapt omdat de 5 niet meer geüpdatet werd

  29. Hoge prijzen. Weinig speciale nieuwe zaken die een upgrade rechtvaardigen.
    Voor mij ook zo lang mogelijk.
    En als de batterij versleten is. Voor 50 euro zit er een nieuwe in. Is toch groot verschil met 1k

  30. In andere woorden zijn de iPhones “duurzaam”, kwalitatief goed incl. degelijke software ondersteuning. Apple moet zich meer inspannen op verkoop van never diensten en accessoires. Op dit moment maak ik enkel gebruik van een iPhone, Macbook en iPad (werkt geweldig samen). Extra service die ik afneem is iCloud 200GB storage ivm 64GB iPhone X (hierdoor geen extra GB nodig – goede databundel is relevanter).

    Waar zou Apple mij als klant nog kunnen winnen?
    Spotify –> Apple Music
    Gsuit –> Apple office
    Netflix –> Apple TV dienst

  31. Kan me in het onderwerp wel vinden, van iPhone 6 Plus naar iPhone X geswitched en zat zo’n 4 jaar tussen. iPhone Xs (max) heeft voor mij niet voldoende toegevoegde waarde dus wacht het af tot een geschikt moment.

  32. Dat het vroegtijdig wisselen van iPhone slecht zou zijn voor het milieu vraag ik me af, tenzij je je 1 jaar oude iPhone weg gooit.
    Maar een iPhone van een jaar is nog een hoop geld waard en kun je dus nog prima verkopen wegens de hoge restwaarde: een kernmerk van iPhones. De 2e bezitter kan hem nog jaren gebruiken.
    Dat is iets duurder dan je iPhone gebruiken tot hij niets meer waard is, maar ook weer niet zo heel veel duurder.

  33. Tot u toe na aflopen van mijn abonnement om de twee jaar van iPhone 4s naar iPhone 5s en iPhone SE gegaan.
    Nu Apple is gestopt met het 4 inch model iPhone, zal ik mijn iPhone SE met iOS12 koesteren en nog een aantal jaren blijven gebruiken.
    Met om de twee jaar een nieuwe batterij.

  34. Lang met een toestel doen is heel goed uiteraard , en ook wel nodig met de huidige prijzen . En als liefhebber v kleine iPhone zal ik ook wel moeten, er lijkt ( voorlopig) geen opvolger te komen waardoor ik ook niet echt ergens naar uit kijk. Heb mijn 1e se twee jaar gehad , nu de 2e met frissere accu en verdubbeld geheugen er weer minstens twee jaar tegen aan. ( beide gebruikt gekocht)

  35. Onzin conclusie!! Ik ken heel veel iPhonegebruikers en maar één daarvan doet 3 of 4 jaar met zijn iPhone! De meeste mensen die ik ken gebruiken ‘m twee jaar. Dat doe ik ook. Is het voordeligste met een abonnement van twee jaar; dan heb je maximale korting op je toestel. (Zo’n 100 euro via T-Mobile op m’n iPhone Xs Plus) Elke twee jaar heb ik dus een nieuwe. M’n oude iPhone is dan nog wel prima te gebruiken; ondanks ‘heavy use’ gaat de batterij nog groot deel van de dag mee.

    Ik verkoop de oude iPhone dan of geef ‘m aan m’n kinderen. Die gebruiken ‘m dan nog 1 of 2 jaar. Totale gebruikersduur is uiteindelijk wel zo’n 4 jaar

  36. Gewoon ieder jaar een nieuwe

  37. Sinds de iPhone 7 heb ik niet het gevoel gehad bij een nieuwe telefoon dat er een zgn Must have feature op zat. Mijn 7 bevalt nog prima. En met de batterij vervang actie in 2018 gaat deze nog wel even mee.. voorlopig dus nog geen nieuwe omdat het niet nodig is 😀

  38. Prima ontwikkeling dat producten een langere levensduur hebben. Misschien niet ideaal voor de aandeelhouders van Apple, maar wel voor het milieu en de consument. Keep calm and slow down.

  39. Ik elke 2-3 jaar. Nu de X, even kijken wat er in September aankomt. Dan gaat de X naar mijn vrouw. Die gebruikt hem ook nog 2-3 jaar. Hier gaat elke iPhone minimaal 5 jaar mee.
    Ik hoor steeds meer mensen klagen over de prijzen. Maar als je het niet kan betalen, moet je een ander merk nemen.

  40. Ik ging van de 4 naar de 5s, toen de 6s (maar die viel na een jaar kapot), toen dus de 7 en heb nu de XS. Hier hoop ik toch zeker 2-3 jaar mee vooruit te kunnen!!!

  41. @Ronald: Men zet er na twee jaar een nieuwe batterij in.

  42. Gebruik de iPhone 3 tot 4 jaar, mede door het update beleid van Apple en de accuvervanging van vorig jaar, heb nu de 6s. Die kan nog wel zeker 2 jaar mee. Snap niet waarom sommigen elk jaar nieuwe iPhone kopen, is de voorganger dan zo slecht of 2x zo langzamer? Of willen ze alleen met de nieuwe iPhone kunnen pronken?

  43. Elk jaar een nieuwe gehaald en meestal met grootste geheugen
    Maar heb nu mijn oude iPhone X met 256 GB verkocht en heb een XR gehaald met 64 GB en ben aangenaam verrast

  44. @Cihan: als je elk jaar jouw iPhone vervangt moet je misschien 200€ opleggen na verkoop van jouw huidige toestel. De restwaarde van iphones zijn fenomenaal. Ik vervang elk jaar.

  45. Ik heb met mijn Xs Max mijn eerste nieuwe iPhone ooit gekocht. Ben zinnes deze toch een jaar of 4-5 te blijven gebruiken. Precies daarvoor heb ik Samsung de rug gekeerd. Elk jaar en half was er wel iets mee die dingen aan de hand.
    Met iOS valt prima te werken, doch wel wat beperkingen. Die neem ik voor lief als ik er na 2 jaar nog steeds volop kan van genieten.

  46. Als hij stuk is.

  47. Origineel geplaatst door Tom
    @Cihan: als je elk jaar jouw iPhone vervangt moet je misschien 200€ opleggen na verkoop van jouw huidige toestel. De restwaarde van iphones zijn fenomenaal. Ik vervang elk jaar.

    Ja dat klopt. Maar ach die nieuwigheid is wel af bij de smarthones. Als je zo om de 3-4 jaar een nieuwe haalt merk je pas echt een verschil tussen nieuw en oud.

  48. Te goed of te duur? Beide. Bij het huidige prijspeil maak je bewustere keuzes. Door de kwaliteit en doorlopende updates hoef je niet zo snel te wisselen. Zo wereldschokkend beter wordt de hardware ook niet.

  49. @Marc: Zo Kun je jezelf mooi rijk rekenen. Op papier lijkt het inderdaad wel mee te vallen. Maar heb het een paar jaar gedaan, en het is wel degelijk een stuk duurder.

  50. @Justmat: 360 dollar aan materiaal is vrij veel, dus niet maar 360.
    Vergeet dat het toestel dan nog niet in elkaar zit. De overhead voor het bedrijf, de winkels, het design, de software (wordt niet door Google bekostigd, maar wordt enkel voor iPhone ontwikkeld), en natuurlijk een mooie marge, maar zo extreem is de marge echt niet hoor.

  51. @Kaas: ja maar ook dan hoeft Apple er nog niet heel goed uit te komen, ik had in 2002 een Sagem deze heb ik 5 jaar gehad en daarna mijn moeder nog s 7 jaar en toen heb ik m werkend verkocht op marktplaats!!!!

  52. En nee het was niet een heel eenvoudig toestel, hij had 2g kleurenscherm camera ik mms te ermee Google de e mailde etc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.