Reacties voor: Freedom-rugzak houdt je kinderen in de gaten met geheime gps-tracker

De Freedom-rugzak zorgt ervoor dat je altijd je kinderen in de gaten kunt houden. Een geheime gps-tracker stuurt de locatie door naar een iPhone-app.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 15 reacties

  1. Belachelijk.

  2. Achterlijk zeg. Angst om niks. Alsof ieder kind van de straat wordt geplukt.

  3. Walgelijk. Kinderen hebben ook recht op privacy. Twintig jaar geleden was het allemaal nergens voor nodig toch?

    Ik had laatst een discussie met een collega over webcams in de slaapkamer van je kind om een oogje in het zeil te houden. Ik ben van meningen dat kinderen, hoe jong ze ook zijn (baby’s daargelaten), recht hebben op een omgeving waar ze echt alleen zijn.

  4. Zit er dan ook een geheim, draadloos opladertje op?

    Enne, mensen die webcams op kinderkamers hangen …!?! Hou nou gauw op, dergelijke mensen horen in een inrichting of achter de tralies.

  5. Nou, wat een ‘freedom’, als je constant gemonitord wordt door je ouders.

    Ja ik heb ook kinderen, en ja ik hou van ze en wil dat ze veilig terug komen, maar nee, ik ga ze nooit volgen via gps.

    Goed opvoeden, vertrouwen en verantwoordelijkheid geven, waarschuwen voor gevaren, en verder er het beste van hopen.

  6. “Black Helicopter Parenting” heet dat.

  7. Alleen geschikt voor paranoïde ouders.

  8. Awel ik zen BLIJ dat ik niet in deze tijd ben opgegroeid maar in de tijd toen al deze shit nog niet bestond… Waar zit tegenwoordig het vertrouwen van de mensen ? Ik wil ook graag weten waar mijn kinderen zitten maar niet op deze manier…

  9. En dan in de stress schieten als je kind zn rugzak neerlegt om te gaan spelen

  10. Denk je nu echt dat de makers zich hebben gericht op het Nederlandse kroost? Nee, de doelgroep zal ergens in Mexico liggen, waar kinderen van rijke ouders dagelijks worden ontvoerd voor losgeld.

  11. @Flieps: Klopt (bijna) helemaal, en zo ver hoef je het niet eens te zoeken zoals onlangs nog in Duitsland is gebleken met dat ontvoerde 17-jarige meisje. Of wat langer geleden zelfs in het Gooi, dus toch in NL, waar de taartenverstuurder ook de kinderen van een BN-er bedreigde bij zijn poging tot afpersing…

    Natuurlijk kun je het ook heel fout gebruiken, zoals zoveel technologie, maar door daar bij voorbaat vanuit te gaan klinkt het verwijt van paranoia als die spreekwoordelijke pot over de ketel.😕

  12. De Angelsaksische angstcultuur waait hier naartoe. Dat belemmert in de US en de UK kinderen nogal in hun mogelijkheden om zelfstandig te worden en leidt tot overdreven maatregelen. Gelukkig zijn we in Nederland nog steeds wat nuchterder.
    In sommige gevallen kan een tracker handig zijn: op reis bv. en in drukke omgevingen. Een rugzak heeft weinig zin, want die kun je verliezen en die kan worden gestolen. Voor de rest is het beter het kind bepaalde zaken te leren en het zoveel vertrouwen te geven als het aan kan. En weg met die webcams!

  13. Perfect idee want ontvoerders zullen erg zuinig zijn op een rugzakje wat een kind bij zich heeft. Dat is heus niet het eerste wat ze zullen lozen….

  14. Vraag me altijd af hoe het werkt….een gps transceiver in een rugzak?Het Rx gedeelte snap ik wel..maar het tx gedeelte?Zit er een richtantenne in de rugzak die gegevens naar gps satellieten stuurt?Lijkt me sterk….

  15. Bedacht in het land waar ze denken dat het bezit van een pistool beschermend werkt en waar meer mensen worden doodgeschoten dan waar ook ter wereld?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.