Freedom rugzak

Freedom-rugzak houdt je kinderen in de gaten met geheime gps-tracker

De Freedom-rugzak zorgt ervoor dat je altijd je kinderen in de gaten kunt houden. Een geheime gps-tracker stuurt de locatie door naar een iPhone-app.

Freedom rugzakDe Freedom-rugzak op Kickstarter belooft het leven van je kinderen een stuk veiliger te maken. Dat doet de Freedom met behulp van een kleine RFID-chip met gps-transciever, waarvan de locatie continu naar je iPhone wordt verstuurd. Je ziet hierdoor altijd waar je kinderen zijn. Dat kan al langer met behulp van losse accessoires, maar de Freedom-rugzak pakt het net wat slimmer aan: omdat de tracker verborgen zit in de tas, zal niemand hem opmerken.


De rugzak zal uiteindelijk zonder merknaam of andere reclame worden verkocht, waardoor een Freedom-rugzak niet te onderscheiden is van een andere tas. Het is hierdoor een ideaal hulpmiddel tegen ontvoering, zeggen de makers. Een groot deel van ontvoerde kinderen wordt voor of na school meegenomen – een moment waarop ze een rugzak dragen. Een goed streven, al kun je afvragen waar de tas nog meer voor gebruikt kan worden. Iemand zou je de tas immers ook cadeau kunnen doen, zonder te zeggen dat er een gps-tracker in zit. Dat brengt forse implicaties op het gebied van privacy met zich mee.

Je kunt de Freedom-rugzak op Kickstarter bestellen. Voor 79 dollar wordt de tas in oktober dit jaar jouw kant opgestuurd. Ben je er vroeg bij, dan betaal je slechts 65 dollar. Het project heeft in totaal 10.000 dollar nodig om te slagen. De makers hebben nog tot 16 september de tijd om dit te halen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.