Misfit Shine activiteitenmeter voorlopig alleen voor iOS

De Misfit Shine zal voorlopig alleen met iOS te gebruiken zijn. De makers van de bewegingsmeter hebben gemeld dat ze Android voorlopig niet meer ondersteunen.

misfit-shine
De Shine van Misfit Wearables zal voorlopig alleen ondersteuning krijgen voor iOS. Volgens een bericht op Indiegogo heeft het team ondersteuning voor Android laten vallen, omdat ze zich volledig willen richten op een zo mooi mogelijke ervaring op de iPhone. Aanvankelijk zou de Shine ook toestellen met Android 4.1 ondersteunen. Begin mei vertelde Misfit nog, dat de Shine Android-ondersteuning zou hebben. Bijna twintig dagen later ziet de situate er opeens anders uit. De Misfit Shine is een rond metalen knopje die je op je kleding kraagt en die je bewegingen meet.

shine-lederen-bandAndroid-ondersteuning is belangrijk voor Android-fans, omdat ze maar weinig keus hebben uit activiteitenmeters met bijbehorende app. Dat de Shine er dan ook nog stijlvol uitziet, is mooi meegenomen. De Nike+ Fuelband ondersteunt alleen iOS en de Jawbone UP heeft weliswaar een Android-app, maar is niet meer zo geliefd. Je bent dan al snel aangewezen op de Fitbit, die tegenwoordig in Nederland met nul wachttijd gewoon te koop is.

Via crowdfunding-platform Indiegogo kon je voor $99 een Misfit Shine bestellen. Een bijbehorende polsband kostte $19 en voor een lederen bandje betaalde je $49. Op het moment dat de campagne op Indiegogo liep, ging iedereen er nog vanuit dat er ondersteuning voor iOS en Android zou worden aangeboden. Dat ondersteuning voor Android nu achterwege wordt gelaten kan twee dingen betekenen: er waren maar weinig geïnteresseerden met een Android-toestel of het maken van een app voor Android bleek te ingewikkeld. We gokken op het eerste: de Shine ziet eruit als een apparaatje dat zó van de tekentafel van Jonathan Ive afkomstig had kunnen zijn.

shine_in_hand

Misfit Wearables is een start-up dat vanuit Redwood City (Californië) en Vietnam een persoonlijke activiteitenmeter probeert te ontwikkelen. Uitgangspunt daarbij was om iets stijlvols te maken. Huidige activiteitenmeters zoals fitnessarmbanden en stappentellers zien er volgens de makers te functioneel uit. De Shine is zo groot als een euromunt, maar wel iets dikker. Ze onderscheiden zich daarbij van fabrikanten als Fitbit, door een onopvallend schijfje te maken. Fitbit kiest juist voor felle kleurtjes. Ideaal dus voor mensen die niet de hele dag te koop willen lopen met het feit dat ze hun lichaamsbeweging meten. Op de foto hieronder zie je nauwelijks dat mensen de Shine dragen.

shine-dragers

Misfit had maar 100.000 dollar nodig om het project te realiseren. In werkelijkheid werd meer dan acht keer dat bedrag opgehaald. De Shine komt in juli op de markt. Het team is al maanden bezig met een Android-app en liet ook al eerste schermafdrukken zien, maar heeft nu dus de stekker uit het ontwikkelproject getrokken. Het lijkt wel een beetje op de gebeurtenissen rond de Fuelband: Nike werkte aan een Android-app voor de Fuelband en beloofde in de zomer van 2012 dat die app er echt zou komen. Maar in 2013 kondigde Nike aan dat ze zich volledig op het verbeteren van de gebruikerservaring voor iOS en web zouden richten. Als iOS-gebruikers zijn we daar vast niet rouwig om.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2013, 11:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen misfit, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.