Flo-app laat rijgedrag zien

Rijden met Flo-app levert korting op autoverzekering op

Met de app Flo krijg je korting op je autoverzekering, zonder dat de verzekeraar je locatie en ritten te zien krijgt. Flo en Whoosz! bieden het als eerste in Nederland aan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Flo-app levert korting op autoverzekering opAls jij inzicht geeft in je rijgedrag, kan je dat korting opleveren op je autoverzekering. Autoverzekeraar Whoosz! is de eerste die het aandurft om mensen korting te geven. Je moet daarvoor wel de app Flo installeren, de app die je rijgedrag analyseert. Vanaf februari 2016 is het mogelijk om zo’n 100 euro per jaar te besparen, als je een Flo-score van 100 punten haalt. Bij 78 punten krijg je 78 euro korting.

Flo is een app waar we al eerder over schreven. De app analyseert je rijgedrag tijdens optrekken, snelheid houden, bochten nemen en remmen. Ben je een voorzichtige autorijder, dan kan het je dus aardig wat korting opleveren. Whoosz! is de eerste verzekeraar in Nederland die een dergelijke korting aanbiedt.

Snapshot ProgressiveInternationaal komt het al wel vaker voor dat je korting kunt krijgen op je autoverzekering als je voorzichtig rijdt: het Amerikaanse bedrijf Progressive Insurance biedt klanten bijvoorbeeld korting, als ze een apparaatje aansluiten op de diagnostische poort in de auto (OBD II, zie foto). Het nadeel daarvan is dat veel meer informatie kan worden uitgelezen, dan jij wilt. Bij de samenwerking van Flo en Whoosz! is dat niet zo: daarvoor heb je alleen de app nodig op je iPhone. Die meet alleen je rijgedrag als jij dat wilt.

Flo analyseert je rijgedrag

Het mooie daarbij is dat je niet het ‘big brother’-gevoel krijgt, zoals bij zo’n apparaatje dat alle voertuiggegevens kan uitlezen. De verzekeraar krijgt geen inzage in gevoelige informatie, bijvoorbeeld waar je bent geweest. De score is terug te zien in het online profiel van de Flo-gebruiker, zonder dat de verzekeraar specifieke details over de ritten hoeft te weten. Ook snelheidsovertredingen geeft Flo niet door aan de verzekeraar. Die krijgt alleen de gemiddelde ritscore te zien, waarna de beloning wordt berekend.

Update 19:00 uur: Er blijkt nog een andere aanbieder te zijn, die ook korting geeft. Hiervoor heb je wel een OBD-apparaatje nodig. Verzekeraar Voogd & Voogd werkt met ChipWise (http://www.chipwise.nl/). Hiermee krijg je ook korting op je autoverzekering.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 15 december: Informatie over Voogd & Voogd toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2016, 11:33
Categorie Apps
Onderwerp auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.