Flitsmeister waarschuwing voor spoorwegovergang.

Flitsmeister waarschuwt nu ook voor spoorwegovergangen

Ook nieuw: koppeling met agenda

Flitsmeister introduceert weer een nieuwe functie. De verkeersapp werkt nu samen met ProRail en geeft waarschuwingen bij zo'n driehonderd spoorwegovergangen. Ook kun je de app nu koppelen met je agenda, om snel naar een afspraak te navigeren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Flitsmeister en spoorwegovergangen

Flitsmeister kondigde eerder al de samenwerking met ProRail aan en vanaf versie 9.1 van de Flitsmeister-app zie het resultaat van deze samenwerking. Je krijgt namelijk een melding bij bepaalde onoverzichtelijke spoorwegovergangen. Met de melding willen Flitsmeister en ProRail zorgen voor meer verkeersveiligheid bij dit soort verkeerspunten.

De melding waarschuwt vroegtijdig dat je een spoorwegovergang nadert. Het is een extra waarschuwing dat je op deze plek moet oppassen voor treinen. Nederland telt in totaal 2500 spoorwegovergangen, waarvan een deel nog onbewaakt is. Flitsmeister stuurt bij driehonderd spoorwegovergangen een waarschuwing, zowel bij bewaakte als onbewaakte locaties. Het gaat alleen om overgangen waarbij de verkeerssituatie onoverzichtelijk kan zijn. Met een vroegtijdige melding hopen de makers dat automobilisten rustiger remmen en de snelheid dus beter gecontroleerd wordt.

Flitsmeister spoorwegovergang.

Of de functie een bijdrage levert aan de verbeterde verkeersveiligheid op dit soort locaties, moet de komende tijd blijken. Flitsmeister gaat geanonimiseerde bewegingsdata analyseren om te kijken hoe er gereageerd wordt op de meldingen. Eerder zei Flitsmeister dat ze ook nog een melding willen sturen als er daadwerkelijk een trein aankomt. Wil je de melding voor spoorwegovergangen niet, dan kan je het uitschakelen via Instellingen > Geavanceerde instellingen > Spoorwegovergangen.

Flitsmeister agendakoppeling

Ook nieuw is de mogelijkheid om je agenda te koppelen aan de verkeersapp. Deze functie wordt gebruikt voor de Flitsmeister navigatie. Je geeft in de app toestemming tot je agenda, waarna je nog kan kiezen welke specifieke agenda gekoppeld kan worden. Zodra je zoekt naar een bestemming voor de navigatie, verschijnt bovenaan meteen je naderende agenda-afspraak als daar een locatie aan toegevoegd is. Met een enkele tik kun je daardoor naar je afspraak navigeren.

Flitsmeister agenda-koppeling.

Flitsmeister geeft aan geen inzage te hebben in jouw agenda-afspraken, omdat alles lokaal op je iPhone blijft staan. Het koppelen kan via Instellingen > Agenda in de Flitsmeister-app. Mocht je de toestemming toch terug willen trekken, dan kan dat bij de instellingen van je iPhone via Privacy > Agenda’s.

Onlangs verscheen Flitsmeister CarPlay, waarmee het ook makkelijker geworden is om snel naar een adres te navigeren via het scherm van je autoradio. In onze review van Flitsmeister CarPlay lees je over onze ervaringen. Bekijk ook de beste Flitsmeister tips waarmee je meer uit de app haalt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2019, 13:39
Categorie Apps
Onderwerp flitsmeister
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.