Flitsmeister maakt belangrijkste schermen weer beschikbaar in landschapsmodus

Flitsmeister heeft alle schermen die je tijdens het rijden het meest nodig hebt ook aangepast voor de landschapsweergave. Bovendien onthoudt de app nu welk scherm je als laatst geopend had.

Flitsmeister met meldingen in landschapsmodus.
Eind vorig jaar bracht Flitsmeister een compleet vernieuwde app uit met een geheel nieuw design. Een veelgehoorde klacht was echter dat de landschapsmodus verdwenen was. De afgelopen tijd heeft Flitsmeister al voor een aantal schermen de landschapsmodus teruggebracht, maar met de update van vandaag zijn alle schermen voor tijdens het rijden beschikbaar in de bredere landschapsmodus. Ook onthoudt de app nu je laatstgeopende pagina, zodat deze meteen getoond wordt nadat je de app geopend hebt.

Flitsmeister brengt landschapsweergave weer terug

Veel mensen plaatsen tijdens het rijden hun iPhone met Flitsmeister in een speciale autohouder. Gelukkig maar, want dat is wel zo veilig. Echter waren een aantal schermen niet beschikbaar in de landschapsweergave. Als je dus je iPhone op z’n kant legt, werden allerlei schermen in de app nog verticaal weergegeven. Met ingang van de update van vandaag is dit voor de belangrijkste schermen nu opgelost.

Flitsmeister met landschapsweergave.

Alle schermen voor tijdens het rijden, van de dashboard tot de kaart en van de flitsmeldingen tot het zelf melden van ongevallen, zijn nu weer in landschapsweergave te bekijken. Dit maakt het gebruik van de app tijdens het rijden net even wat makkelijker. Toch zijn er nog een aantal pagina’s die niet in landschapsweergave te bekijken zijn, zoals de instellingen, je eigen profiel en de lijst met files, flitsers en ongevallen. Vooral van de laatstgenoemde pagina is het jammer dat deze nog niet in horizontale weergave te bekijken is, omdat je deze nog wel eens tijdens het rijden wil bekijken.

De makers van Flitsmeister hebben nog meer verbeteringen doorgevoerd. De app onthoudt nu namelijk welke pagina je als laatst geopend had toen je de app afsloot. Doordat deze pagina onthouden wordt, wordt de app direct weer op dit scherm geopend. Dit is bijvoorbeeld handig als je liever de kaartweergave gebruikt, waardoor je deze niet telkens hoeft aan te tikken bij het openen van de app. Bovendien zie je bij populaire flitslocaties nu hoe vaak daar geflitst is. En kom je langs een incident, dan zal de app je vragen deze te beoordelen. Hiermee kun je aangeven of bijvoorbeeld een stilstaand voertuig nog aanwezig is.

Flitsmeister met een donkere weergave en een stoplicht-melding.

Wil je meer weten over het vernieuwde uiterlijk van Flitsmeister dat eind vorig jaar ingevoerd werd, dan lees je er meer over in ons interview met Flitsmeister. Lees ook hoe wij de nieuwste versie van Flitsmeister destijds beoordeelden in onze review van Flitsmeister.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2017, 14:57
Categorie Apps
Onderwerp flitsmeister

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.