Reacties voor: Waarom Apple zou moeten overstappen op flexibele LCD-schermen

Flexibele schermen lijken een gimmick, want wie zit er nou te wachten op een oprolbare of opvouwbare smartphone? Toch hebben de nieuwe flexibele LCD-schermen ook praktische voordelen, waar je wél wat aan hebt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. En over krassen wordt natuurlijk weer niet gepraat

  2. Ik vind het jammer dat er altijd bij de term flexibele schermen verwezen wordt naar het breken van “schermen” het is (bijna) nooit het LCD paneel zelf dat breekt, maar het toch gedeelte, die zouden ze nu ook al van kunststof kunnen maken (of misschien beter: eenvoudig te vernieuwen (zouden ze ook goedkoper materiaal kunnen gebruiken, zodat in geval van krasvorming het eenvoudig en goedkoop te vervangen is ..

  3. Het kan een goede oplossing zijn om een kunststof scherm te maken, maar het hangt helemaal af van de hardheid, de krasbestendigheid. Die moet dan wel zo goed zijn als van glas, maar wellicht is dat mogelijk. Er zijn ook keiharde kunstharsen. Ook is belangrijk dat het net zo glad is als glas, dat je er lekker op kunt bewegen. Het plastic dat nu gebruikt wordt is meestal stroever en niet prettig. In elk geval zit ik zeker niét te wachten op wéér een iPhone met twee kanten glas! Ik ben heel benieuwd hoe de iPhone 7s eruit gaat zien. (Want ik denk dat ie gewoon zo gaat heten. Apple zal in elk geval niet een iPhone 7s en een 8 tegelijk uitbrengen)

  4. Alsjeblieft zeg, LCD… gewoon een OLED paneel! De techniek staat al extreem dunne schermen toe. De zwartwaarden zijn perfect en de maximale helderheid gaat ook steeds weer een beetje omhoog. Apple’s huidige samenwerking met LG omtrent de Ultrafine 5K displays is hier ook al een aardig opstapje voor. Beide bedrijven kunnen hier flink van profiteren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.