Google Maps drukte en populaire tijden

Google Maps laat op de iPhone zien hoe druk het is

Google Maps toont voortaan de drukte van locaties in de iOS-app. Zo weet je meteen de populaire tijden in een winkel of restaurant.

Wil je naar een restaurant of een winkel, maar ben je bang dat het te druk is? Dan kan Google je vanaf nu helpen, zonder dat je naar je desktop hoeft te hollen. In de Google Maps-app zie je voortaan een druktemeter, die aangeeft wat de populaire tijden op een bepaalde locatie zijn.

Google Maps drukte en populaire tijden

De nieuwe functie is te vinden in Google Maps versie 4.27, die vanaf nu in de App Store te downloaden is. De grafiek met populaire tijden was al in de desktopversie van Google Maps aanwezig en geeft je snel een overzicht hoe druk het is. Per uur zie je de drukte, met daaronder een indicatie hoe lang mensen er gewoonlijk doorbrengen. Bij winkels (met uitzondering van Primark) zal dat meestal niet langer dan een halfuur zijn, terwijl je bij een bowlingbaan makkelijk meer dan twee uur kwijt kan zijn.

Je vindt de populaire tijden als je een winkel, café, restaurant of andere locatie zoekt waar veel publiek komt. Zodra je een specifieke locatie gekozen hebt, blader je naar beneden om de druktemeter te zien. Wil je op een andere dag gaan dan is aangegeven, dan kun je ook bijvoorbeeld zaterdag of zondag kiezen.

Extra handig is dat je op bepaalde plaatsen realtime kunt zien hoe druk het is. Dit komt van pas bij locaties waar bijvoorbeeld evenementen of acties gaande zijn. Denk bijvoorbeeld aan de uitverkoop bij IKEA of de BTW-actie van Media Markt: normaal is het op donderdagochtend niet druk, maar op zo’n moment kunnen er toch flinke rijen staan. Er verschijnt bij deze locaties een rood icoon met ‘live’ naast de Populaire Tijden-grafiek, om aan te geven dat de gegevens actueel zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2017, 10:10
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.