Reacties voor: Flash via QuickTime op de iPhone? Toch niet helemaal

Daring Fireball dacht te hebben ontdekt dat QuickTime nu ook Flash-filmpjes kan afspelen. De missende schakel op weg naar Flash op de iPhone? Helaas, zo makkelijk is het ook niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Op Apple’s

    Artikel niet helemaal afgemaakt?

    OT: jammer, maar tot nu toe mis ik flash nog amper.

  2. Op Apple’s?

    Maar om eerlijk te zijn, ik mis het echt niet.

  3. Om eerlijk te zijn, ik mis het heeeeelll erg.

  4. Het feit dat QuickTime X mogelijk FLV-bestanden zou kunnen afspelen, wilt nog niet zeggen dat QuickTime Flash kan afspelen. Flash draait namelijk om SWF-bestanden. Een SWF-file zie je in de browser, FLV niet.
    FLV-bestanden zijn slechts Flash Video bestanden.

  5. het zal wel erg lekker zijn als het er komt , maar waarom
    willen ze dit niet ondersteunen ?

  6. Het zou wel fijn zijn om het te kunnen afspelen.
    Er zijn namelijk veel sites en programma’s die flash gebruiken.

    Dus ik zou het wel prettig vinden als het toe gelaten gaat worden.

    TomTom werd eerst ook niet toegelaten….dus er is hoop.

  7. ik vind het zwaar vervelend van apple dat ze flash ondersteuning gewoonweg tegen houden, als de techniek er nou nog niet 100 % werkend was dan kon ik het nog begrijpen… maar adobe zegt het klaar te hebben en werkend. wat wil je dan nog meer?

    ik mis nog niet eens zo zeer de FLV bestanden, maar vooral wat the_one ook zegt, het swf onderdeel van flash… ik kan complete sites soms niet zien omdat ze in flash geschreven zijn en menig image gallery is flash based… allemaal dingen die je gewoonweg niet kan zien op de iphone

  8. Het zal wel 100% werken, maar Apple zal het wel niet 100% vinden, bijvoorbeeld omdat het de batterij misschien wel leegtrekt

  9. Origineel geplaatst door Peter
    Het zou wel fijn zijn om het te kunnen afspelen.
    Er zijn namelijk veel sites en programma’s die flash gebruiken.

    Flash vreet (Zonder dat je het merkt) toch redelijk wat CPU power en dus ook stroom, dat wil je echt niet op je 3G (Misschien wel je 3GS? :))

  10. Een video als flv bekijken in QT met Perian. Waarom zou je dat in godsnaam willen doen? Flash is ook niet interessant als codec lijkt me, alleen de player. Dus totaal niet nuttig eigenlijk.

  11. Ik ben benieuwd hoeveel mensen straks (vanaf morgen) MMS gaan gebruiken, net als het waarschijnlijk niet gebruiken van een eventuele Flash-ondersteuning. Ik heb meer het idee dat mensen maar roepen dat ze het zo nodig hebben, maar in de praktijk lijkt het me ook nog eens zeer onhandig. Een complete Flash-site op je iPhone, ik denk dat ik snel afhaak als ik bijvoorbeeld in de trein zit met dat baggernetwerk van T-Mobile.

  12. Origineel geplaatst door Desperado
    Ik ben benieuwd hoeveel mensen straks (vanaf morgen) MMS gaan gebruiken, net als het waarschijnlijk niet gebruiken van een eventuele Flash-ondersteuning. Ik heb meer het idee dat mensen maar roepen dat ze het zo nodig hebben, maar in de praktijk lijkt het me ook nog eens zeer onhandig. Een complete Flash-site op je iPhone, ik denk dat ik snel afhaak als ik bijvoorbeeld in de trein zit met dat baggernetwerk van T-Mobile.

    de enige reden dat ik flash op mijn pc heb geinstalleerd, is vanwege youtube. en dat is dan ook de enige site waar flash werkt. voor de rest word flash overal geblokkeerd op mijn pc. om die reden mis ik flash ook niet. flash word bijna alleen voor reclame gebruikt.

    wat betreft MMS: hier in nederland is dat niet zo boeiend, maar in amerika word er heel veel gebruik van gemaakt. ik heb tot nu toe (en ik bel nu zo’n 10 jaar mobiel) 1 keer een MMS gehad, en die kon ik via de website van de provider openen (ik heb nog nooit een toestel gehad die met MMS overweg kon, ook smartphones niet).

  13. Aangezien het een TechCrunch artikel is moet men er geen enkele waarde aan hechten. TechCrunch hoort in hetzelfde rijtje als The Inquirer van onbetrouwbare berichten. Meest recentste misser van TechCrunch waar ze heel veel gezeik mee op de hals wisten te halen (niet zo gek, het is gewoon pure smaad/laster waar ze zich aan schuldig maakten) is het verhaal over last.fm die gegevens door zou sturen aan de RIAA wat gebaseerd was op gebakken lucht. Dat is overigens niet de eerste keer geweest, dit gebeurd vaker: er worden zonder pardon artikelen geplaatst, er wordt dus totaal niet gekeken of het plausibel is of niet. Natuurlijk is dit fake, het staat op TechCrunch :X

  14. “Op Apple’s…”

    Soms wil je nog iets opschrijven, maar denk je: toch nog even verder onderzoeken. Daar was ik nog mee bezig, terwijl ik ondertussen op het Publish-knopje drukte. Maar er had dus gewoon moeten staan, dat er op Apple’s informatiepagina over QuickTime X niets staat over Flash-ondersteuning. Dat wilde ik nog even goed checken. Inmiddels gedaan, het staat er echt niet.

  15. Flash is misschien handig voor video-sites als vimeo of dailymotion, maar voor flash-sites is het absoluut niet handig.
    Ten eerste heb je in bijna alle gevallen van flash-sites te maken met ‘mouseOver’ functies. Hoe wil je dat nadoen met je touchscreen? Zo blijft de site nog steeds niet ‘browsebaar’, alleen ditmaal met een hardwareprobleem dat je niet kan oplossen.
    Ten tweede vreet het je batterij helemaal leeg.
    En als 3e: zelfs ALS je flash-sites goed kon bedienen, krijg je nu al die knipperende, afleidende en vooral irritante banners en advertenties op je kleine iPhone-schermpje.

    Daarnaast voldoet YouTube meer dan genoeg.

  16. Ik mis het erg, ik snap wel waarom ze het tegenhouden (nieuw platform waarin ontwikkeld kan worden waar Apple geen controle over heeft …), ik hoop dat ze er met Adobe uitkomen …

  17. Ik hoop dat flash NOOIT naar de iPhone komt: scheelt ontzettend veel reclame onzin in beeld. Voor filmpjes is het handig maar daar zijn oplossingen voor. En voor spelletjes? Daar heb ik een echte spelcomputer voor! ;-7

  18. Mis het enorm!! Geef heel snel!! Gieeef!!

  19. Ach via een Cydia Flash (FLV) plugin kan je streaming video afslepen, en dat schijnt prima te werken. Ik ga het zelf ook toevoegen als 3.0 uit is en ik mijn toestel weer ga jailbreaken.

  20. Ik vind het zeker een toevoeging. Alleen al om films van bijvoorbeeld megavideo af te spelen, heb hier ook een account bij. Via cydia is er al wel een plugin die dat enigzins toelaat, maar naar mijn ervaring werkt dat niet goed genoeg. Voor websites heb ik het niet nodig, lijkt me wel leuk als er iets komt dat je bijvoorbeeld flash games kan spelen.

  21. Origineel geplaatst door DannydeK
    Ach via een Cydia Flash (FLV) plugin kan je streaming video afslepen, en dat schijnt prima te werken. Ik ga het zelf ook toevoegen als 3.0 uit is en ik mijn toestel weer ga jailbreaken.

    cydia flv? Waar heb je dit van gehaald? Heb er nog nooit van gehoord..

  22. Wie stappen morgen over naar 3.0 versie. ik wel geen jailbreak meer..

  23. Volgens mij wordt er iMobileCinema bedoeld 😉

  24. PS: Flash video -let op VIDEO, niet Flash zelf- wordt al volledig ondersteund door de iPhone -al vanaf 2.2- daar Apple de Sorenson (Spark) Video Codec volledig heeft gelicenceerd (dit is de codec die door .flv/Adobe word gebruikt; werd gebruik door YouTube, daar alle nieuwe/huidige videos die op YT worden geupped (nu) standaard in H.264/MP4 worden gezet)

    Apple heeft dit namelijk (al) gedaan in 2.2 na een verzoek van Google om meer YouTube-videos te ondersteunen.

    Wil je bewijs, ga dan in je iPhone naar
    Instellingen -> Algemeen -> Info -> scroll helemaal naar onderen -> Juridische informatie

    Nu krijg je wettelijke bla bla, maar let goed op:
    zoek voor “BLUEmagic” sla dit kopje (rustig) over voorbij tot de tekst “MPEG Layer-3 audio…” “Source of North American” bla bla dan komt het “Features the QDesign Music Codec.” en dan (uiteindelijk) “Features the Sorensen Video Codec

    Extra uitleg: in deze Juridische bla bla, zit een typefout:
    Apple heeft hier Sorensen neergezet maar de codec/het bedrijf heeft eigenlijk Sorenson (dus met een O) Volgens mijn info is dit opzettelijk gedaan door Apple om enige zoektochten (op Google e.d.) naar referenties te bemoeilijken en legal-issues tegen te gaan. (van o.a. mensen die met deze info willen beweren dat Apple allang Flash heeft ingebouwd maar expres het niet heeft geactiveerd)

    Nou onder “Features Sonresen….” komt nog iets interessants “Vantage Research -bla bla- ( ProofReader )”

    “IntelliWriter ProofReader text proofing bla bla …. […] Dutch text proofing software © 2002 by Vantage Research All rights reserved”

    Hier uit valt simpelweg op te maken dat Apple de woordenboeken en spellingscontrole software niet bij TaalUnie/VanDale haalt (wat gebruikelijk is voor OpenOffice, MS Office e.d.) maar bij een ander bedrijf en dat de software (deels) gedateerd is uit 2002.

  25. als dit waar is dat gewoon niet geactiveerd is moet een hacker dit tochmakkelijkkunnen activeren?:)

  26. Waarom is Flash niet beschikbaar via iphone.

    ? – …veronderstelling:

    Omdat dit de (gratis) APPS wegdrukt, (of weg had kunnen drukken) met flash zijn immers (vast) even zo goede apps te maken als op het iphone osx platform.

    Althans… Dit melde een background process (achterhoofd gedachte) bij mij, anderzijds …misschien alom verondersteld. (? – nergens gelezen)

    Ik gok, net als bij mp3/aac, vhs content beschikbaarheid tegenover betamax, dat er best een goede mogelijkheid is voor flash, bij gebruik via bijv. andriod, bij succes ‘kan men’ er niet omheen, oftewel: fase YOIN them…

    Dus webapps via flash, zo gek nog niet… ik vlak het niet uit…

    Jij?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.