Flash via QuickTime op de iPhone? Toch niet helemaal

Daring Fireball dacht te hebben ontdekt dat QuickTime nu ook Flash-filmpjes kan afspelen. De missende schakel op weg naar Flash op de iPhone? Helaas, zo makkelijk is het ook niet.

flv afspelen via quicktimeDe doorgaans serieuze site Techcrunch heeft vandaag een artikel waar je toch wat vraagtekens bij kunt zetten. Het gaat erom dat QuickTime X in staat is om .flv-bestanden in Snow Leopard af te spelen. Is het de ontbrekende schakel op weg naar Flash op de iPhone? Toch niet helemaal: de persoon die het ontdekte bleek Perian op zijn Mac te hebben draaien. Mensen die een schone installatie van Snow Leopard hadden gedaan, bleken geen FLV-video’s te kunnen afspelen.


De oorspronkelijke ontdekker maakte niet bekend hoe hij de .flv-ondersteuning ontdekte, maar hij beweerde dat de video zonder conversie afspeelde. Converteren naar H.264 bleek ook mogelijk.

Allemaal te voorbarig geconcludeerd helaas. En ook is het zo dat .flv-ondersteuning nog niet betekent dat QuickTime als Flash-player te gebruiken zou zijn. Apple heeft tot nu toe het afspelen van Flash op de iPhone tegengehouden; Adobe meldt regelmatig dat ze het wel werkend hebben maar dat Apple het tegenhoudt.

Op Apple’s informatiepagina over QuickTime X staat ook nergens de mogelijkheid vermeld, dat Flash nu wel wordt ondersteund.

Meer info: Daring Fireball (aangepast artikel) en TechCrunch

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.