Flash via QuickTime op de iPhone? Toch niet helemaal

Daring Fireball dacht te hebben ontdekt dat QuickTime nu ook Flash-filmpjes kan afspelen. De missende schakel op weg naar Flash op de iPhone? Helaas, zo makkelijk is het ook niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

flv afspelen via quicktimeDe doorgaans serieuze site Techcrunch heeft vandaag een artikel waar je toch wat vraagtekens bij kunt zetten. Het gaat erom dat QuickTime X in staat is om .flv-bestanden in Snow Leopard af te spelen. Is het de ontbrekende schakel op weg naar Flash op de iPhone? Toch niet helemaal: de persoon die het ontdekte bleek Perian op zijn Mac te hebben draaien. Mensen die een schone installatie van Snow Leopard hadden gedaan, bleken geen FLV-video’s te kunnen afspelen.

De oorspronkelijke ontdekker maakte niet bekend hoe hij de .flv-ondersteuning ontdekte, maar hij beweerde dat de video zonder conversie afspeelde. Converteren naar H.264 bleek ook mogelijk.

Allemaal te voorbarig geconcludeerd helaas. En ook is het zo dat .flv-ondersteuning nog niet betekent dat QuickTime als Flash-player te gebruiken zou zijn. Apple heeft tot nu toe het afspelen van Flash op de iPhone tegengehouden; Adobe meldt regelmatig dat ze het wel werkend hebben maar dat Apple het tegenhoudt.

Op Apple’s informatiepagina over QuickTime X staat ook nergens de mogelijkheid vermeld, dat Flash nu wel wordt ondersteund.

Meer info: Daring Fireball (aangepast artikel) en TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2009, 18:02
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen flash, snow leopard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.