Reacties voor: Trend: ook Fitbit wil gegevens delen met zorgverleners

Fitbit gaat gebruikmaken van Google's Cloud Healthcare API, een tool voor bedrijven waarmee gezondheidsgegevens gedeeld kunnen worden met zorgverleners. Steeds meer bedrijven zetten in op dit soort systemen, waaronder ook Apple zelf.

Reacties: 8 reacties

  1. Zijn die metingen allemaal betrouwbaar genoeg om er een diagnose uit te kunnen bepalen?

  2. Zolang ze me maar per zorgverlener expliciet toestemming vragen. Dan kan ik tenminste zelf beslissen. Maar als het via een ‘algemene toestemmingsbutton’ doen, gaat mijn Apple Watch de vuilnisbak in.

  3. @Flieps: Helemaal eens! Vind trouwens dat die omgekeerde toestemming er bij wet moet komen voor alles! Ook voor automatische afschrijvingen bij banken.

  4. Oké creepy !!
    Straks kan je zorgverzekeraar zien welke boodschappen je doet en alle andere dingen via je smartwatch. En dan krijgen we straks de ‘Amerika praktijken’ dat een zorgverzekeraar of zorginstelling je weigert te helpen.
    Ik word hier niet blij van

  5. @Suzanne: En dan zien ze dat je vaak slecht eet, dan gaat je zorgverzekering duurder worden.

  6. Omg… ik heb echt letterlijk net twee dagen de fitbit versa… ik zie eerder dat de zorgverzekeraars mij meer gaan laten betalen omdat ik een koekje te veel gegeten heb vandaag…

    Mag ik alsjeblieft een keer zelf belalen wat ik wil!? Ik heb €200 betaald, dan hoef ik geen ander gezeik… ook niet van Apple aan wie ik nog veel meer betaal. Nog even en ik moet eerst een darmonderzoek laten doen om op een openbare wc mn ding ff te doen… zucht!

  7. Los van of je het ermee eens bent of niet, ik lees dat het gaat om zorgverleners en niet om zorgverzekeraars.
    Zorgverleners hebben een medisch beroepsgeheim.

  8. Origineel geplaatst door Melinda
    Los van of je het ermee eens bent of niet, ik lees dat het gaat om zorgverleners en niet om zorgverzekeraars.

    Zorgverleners hebben een medisch beroepsgeheim.

    Goed punt Melinda. Alleen kan Google er ook bij en dat is alleen maar om het profiel wat ze al van je hebben nog completer te maken. En ik zie Google dat ooit wel sharen met verzekeraars.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.