Firefox voor iOS

Firefox voor iOS iets veiliger dankzij Touch ID voor wachtwoordbescherming

Firefox heeft nu ondersteuning gekregen voor Touch ID, zodat je je wachtwoorden kunt beveiligen met je vingerafdruk. Ook geeft de internetbrowser nu websites suggesties en voorspelt hij welke url's je in gaat voeren.

Firefox voor iOS
Als je fanatiek gebruiker bent van Firefox (link) op je iPhone of iPad, dan is er goed nieuws. De derde versie van deze alternatieve internetbrowser is verschenen en brengt enkele nieuwe functies, vooral op het gebied van beveiliging. Zo zijn onderdelen te beveiligen door je vingerafdruk met Touch ID, al kun je ook kiezen voor een viercijferige code. Maar dat is niet het enige, want Mozilla heeft nog een aantal andere verbeteringen in het verschiet.

Touch ID voor Firefox Password Manager

In Firefox heb je de optie om wachtwoorden en login gegevens automatisch in te laten vullen dankzij de Password Manager. Dit is vergelijkbaar met iCloud-sleutelhanger en verschillende wachtwoordenapps. Om je wachtwoorden te bekijken in Firefox Password Manager, was voorheen geen code of wachtwoord nodig. Vanaf versie 3.0 kun je een viercijferige pincode instellen, zodat je wachtwoorden veilig zijn. Op apparaten met een Touch ID-sensor kun je dit ook beveiligen met je vingerafdruk.

Beveiligingsinstellingen in Firefox op iOS. Wat is er nieuw in Firefox op iOS.

Je kunt ook sneller naar de juiste content gaan door de autocomplete-functie en voorspelde url’s aan de hand van je surfgedrag. In de nieuwe versie van Firefox kun je ook de top vijf van websites in Nederland laten zien, afkomstig van Alexa. Ook gaat Firefox nu een stuk beter om met links die bedoeld zijn voor andere apps, zoals de Twitter-app en Apple Maps. Geen behoefte aan websites suggesties, dan kun je dit nu ook uitzetten.

Firefox voor iOS met Touch ID instelling. Firefox voor iOS met websites suggesties.

Firefox voor iOS verscheen in november vorig jaar eindelijk voor de iPhone en iPad. In de tussentijd zijn er een hoop functies bijgekomen, zoals 3D Touch voor het appicoon en Peek en Pop, ondersteuning voor zoeken met Spotlight en compatibiliteit met third-party toetsenborden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2016, 9:34
Categorie Apps
Onderwerpen firefox, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.