Reacties voor: Find My Mac nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Na Find My iPhone is er nu ook Find My Mac. Deze dienst houdt in dat je de locatie van je Mac op de kaart kunt terugzien, wanneer deze is gestolen of zoekgeraakt. Het werkt aan de hand van Wi-Fi-netwerken. Je kunt de Mac blokkeren, wissen en een boodschap vertonen.
Lees het complete artikel → Find My Mac nu beschikbaar voor ontwikkelaars
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Ik had het al werkend gezien. Werkt idd net zoals op de iPhone. Enkel was het mooier geweest als de camera een foto kon maken

  2. @Richard bos: Ik denk dat die functie misbruikt zou worden, je leent een mooi meisje je MacBook en dan neem je van afstand foto’s. (ik zou dat persoonlijk nooit doen maar zat andere mensen wel).

  3. Origineel geplaatst door Cknl
    @Richard bos: Ik denk dat die functie misbruikt zou worden, je leent een mooi meisje je MacBook en dan neem je van afstand foto’s. (ik zou dat persoonlijk nooit doen maar zat andere mensen wel).

    Het feit dat het in je komt zegt al genoeg, ;-p

  4. Maare hoe werkt dat find my Mac ? Op ip adres ? Want er zit geen gps in mijn mac.

  5. Origineel geplaatst door Cknl@Richard bos: Ik denk dat die functie misbruikt zou worden, je leent een mooi meisje je MacBook en dan neem je van afstand foto’s. (ik zou dat persoonlijk nooit doen maar zat andere mensen wel).

    Bedankt voor de tip.

  6. Hij vind mijn iMac niet, misschien omdat mijn router de verbinding blokkeert? Ik kan de functie back to my mac ook niet gebruiken daardoor.

  7. @Richard bos:

    Ondanks dat de dief een strafbaar feit gepleegd heeft, ga jij met de camera inbreuk doen op zijn/haar privacy door foto’s te maken van misschien wel zijn thuis.

  8. Dat heb ik ook! En niemand die mij hier mee kan helpen. Ik probeer al tijden Back to my Mac werkend te krijgen, maar mijn Time Capsule blokkeert dit.

  9. @Cknl:

    Welke gek leent zijn laptop nu uit?

  10. En als je dan een functie hebt waarbij de Mac een foto maakt bij het blokkeren van de Mac?

  11. @Johan: nou deze gek leent zijn macbook pro uit. wat is daar mis mee, help graag iemand!

  12. @LlukeK: dat vind ik persoonlijk een belachelijke reden, dat is nou eenmaal dan het risico dat je neemt als je zelf inbreuk maakt op iemand zijn privacy en goederen van die gene probeert te stelen.

    Jij vind het zeker ook normaal dat als een inbreker bij jou thuis of winkel is is en je verdedigt jezelf ertegen dat jij de gene bent die strafbaar is en niet de inbreker zelf

  13. Tijdje terug kon je gratis ‘hidden’ downloaden (http://hiddenapp.com/). Die doet hetzelfde als FindmyMac, is ontraceerbaar verborgen in OSX, en mailt foto’s en locatie gegevens van degene die de laptop gebruikt.

  14. zelfde dienst als hiddenapp heb ik op mijn macbook: undercover van orbicule (http://www.orbicule.com/undercover). Collega van me tipte dit programma, zijn dochter’s macbook was gestolen, na enkele dagen had hij het terug.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.