Gmail krijgt pull-to-refresh en ondersteuning voor retina-scherm

Gmail heeft pull-to-refresh gekregen voor het vernieuwen van berichten en ondersteuning voor het retina-scherm op de iPhone 4. De veranderingen zijn te zien als je in je mobiele browser naar Gmail gaat.

gmail-icoonGmail op de iPhone heeft een aantal verbeteringen gekregen voor de mobiele website. Er wordt nu rekening gehouden met het retina-scherm van de iPhone 4, waardoor alles er scherper uitziet. Dat geldt ook voor het icoontje van de webapp. Voor het vernieuwen van je inbox hoef je niet meer op een schermknopje te drukken, maar je haalt voortaan met pull-to-refresh nieuwe berichten naar binnen. Verder zijn er nieuwe overgangs- en schuifeffecten tijdens het gebruik.

De afgelopen week is er gewerkt aan de vernieuwingen, die moeten zorgen voor webapps met dezelfde look and feel die je ook van geïnstalleerde apps gewend bent. Google gebruikte een combinatie van acht verschillende CSS3-transities in combinatie met Javascript om het gewenste effect te bewerkstelligen. Ga naar mail.google.com in je mobiele browser om het zelf te ervaren.

gmail-mobile

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2011, 11:54
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, retinascherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.