Reacties voor: Facebook verhelpt batterijprobleem door achtergrondaudio

Facebook zegt met een appupdate de batterijproblemen te hebben opgelost. Door voortdurende achtergrondaudio slurpte de Facebook-app je iPhone-batterij sneller leeg dan gebruikelijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Op z’n Nederlands gezegd: gaat u maar rustig slapen, er is niets aan de hand.

    Uhhuh.

  2. Als dit soort bedrijven met dit soort placebo verhalen komt, is er wel iets anders c.q. meer aan de hand

  3. Ik had hem al getrashd, en voorlopig zet ik hem niet meer terug.

  4. Gebruik Facebook lekker in safari. Minder batterij verbruik en veel minder data verbruik. Weet alleen niet hoe je filmpjes moet plaatsen vanuit safari.

  5. Na een hele nacht nog op 96% procent batterij.
    En achtergrond activiteit van Facebook 1,2 uur. Kijk dat zijn betere cijfers, nu moet het nog zo blijven.

  6. @Dick de wit: Zet hem in Safari even op desktop editie, dan kun je wel video’s invoeren, het is iets of wat omslachtig maar zo doe ik het ook. Want de app terug installeren “No way”

  7. Dit verklaard ook ineens hoe het komt dat als mijn muziek uit de Music app (en wellicht anderen) gedempt werd als Facebook niet helemaal gesloten werd…

  8. Origineel geplaatst door Thiago
    @Dick de wit: zet hem in safari even op desktop editie, dan kun je wel video’s invoeren, het is iets of wat omslachtig maar zo doe ik het ook. Want de app terug installeren “No way”

    Oké, thnx voor de tip.

  9. Speelt dit toevallig ook niet bij whatsapp? Of moet dat daar wel?

  10. Interessant dat Facebook nu wel deze battery issues snel kan aanpakken na -terechte- volledige kritiek van iedereen en in veel grotere mate en op meer gerespecteerde sites en dat dit voorheen niet kon.

    En nu “opeens” binnen 2 weken, incl indienen bij Apple, is het (grotendeels) gefixed. Apart!

    Deze issues en oplossingen waren volgens mij al lang bekend bij Facebook, maar na deze hetze en vele berichtgevingen konden ze er niet meer mee wegkomen denk ik.

    Facebook heeft best wel wat slimme iOS programmeurs in dienst, dus had het m.i. al veel eerder opgelost moeten kunnen worden…

  11. @w.: Het is meer een kwestie dat Facebook eieren voor z’n geld heeft gekozen, omdat anders de app uit de App Store verwijderd zou worden. Was het geen Facebook geweest, dan had Apple het allang gedaan, maar waarschijnlijk hebben ze nu even een “informeel” telefoontje gepleegd met als inhoud dat Facebook snel de app moest aanpassen om te voorkomen dat deze verwijderd zou worden.

    Ondertussen vertrouw ik ze nog steeds niet. Gelukkig heb ik geen Facebook.

    Het grappige is dat je er eigenlijk niets van kunt zeggen. Als je Facebook wilt gebruiken, accepteer je hun EULA. En daarin staat letterlijk dat je Facebook het recht geeft om al je acties te blijven volgen en alle op die manier vergaarde gegevens onbeperkt te mogen gebruiken, ook als de app of de website is afgesloten. Sterker nog, alle op die manier verzamelde gegevens (dus wat jij doet op je iPhone, in andere apps en op internet) worden eigendom van Facebook. En daar geef je dus zelf uitdrukkelijk toestemming voor, waarschijnlijk zonder het te beseffen!

    Facebook doet dit nu af als een “bug”, maar eigenlijk is het gewoon de technische uitvoering van bovenstaande, nl. dat ze de app niet willen laten afsluiten omdat ze je willen blijven bespioneren.

  12. Eng bedrijf

  13. Origineel geplaatst door Jordy
    Speelt dit toevallig ook niet bij whatsapp? Of moet dat daar wel?

    Mijn ervaring met WhatsApp is dat de locatie service blijft hangen en dan flink aan de accu zuigt.

    Hopelijk is nu het probleem met dat het volume spontaan halveert wanneer dit op maximaal wordt gezet of juist twee keer zo hard wordt. Als ik een filmpje via FB had gekeken, was het maximale volume (vol balkje) maar half zo hard. En na killen van FB werd het volume weer normaal.

  14. Maar op mn mac heb ik hetzelfde probleem. Als ik muziek afspeel en facebook open, gaat mijn volume zachter. Dit heb ik ook op mn iphone.. Hoe verhelp ik dit??

  15. Ik heb de FB-app en messenger verwijderd en de app Friendly geïnstalleerd. Dat is feitelijk niet meer dan een schil om de mobiele site van FB, maar wel een fijne schil! Mijn batterij gaat echt twee keer zo lang mee (iPhone 5s) en nog een voordeel: FB gebruikte 720 mb aan opslag, Friendly 32 mb… De advertentievrije versie kost weliswaar een paar euro, maar dat had ik er graag voor over!

  16. Ik weet niet welke vertaalapp facebook gebruikt maar ik zou heel graag de keuze willen hebben van een alternatief. Ik vermoed dat het Google Translate is maar die maakt er meestal een potje van.
    Kan ik kiezen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.