Reacties voor: Mark Zuckerberg slaat om: ‘Apple’s privacyregels zijn goed voor Facebook’

Facebook-baas Mark Zuckerberg is van mening veranderd. Hij zegt nu dat zijn bedrijf zal profiteren van de nieuwe privacyregels van Apple en dat zijn bedrijf in een goede positie is om ermee om te gaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Dat is verdacht…

  2. Hij heeft zeker een backdoor gevonden 😂

  3. Sorry, normaal zou ik zoiets niet zeggen…
    Maar wat een slappe zak zeg! Een van de redenen waar ik hier geen Facebook, Instagram, whatsapp en andere apps heb die samen hangen met dit bedrijf.

    Mensen nu al om toestemming vragen omdat je anders bang bent dat mensen eens gaan nadenken wat ze bij dit grote bedrijf allemaal van je verzamelen en achter de schermen toch koppelen.

  4. Hij heeft vast een nieuwe manier gevonden on het te omzeilen of om alsnog via een andere weg je gegevens te verkopen.

  5. Ik zie dit als commercieel denken: wil je potentiële adverteerders afschrikken door te roepen dat je data door Apple minder waard is, of roep je dat Facebook juist de plek is waar (als enige) wel data over gebruikers te vinden is.

  6. hahah, ik las het artikel en dacht:”hmmm…whats the catch?” Vervolgens lees ik de reacties en zie dat ik niet de enige ben.

    Tenzij Zuckerberg afgelopen week bezocht is door drie geesten (past, present, future), denk ik dat FaceBook een verdienmodel heeft bedacht dat in speelt op deze regels.

  7. Als je even goed leest zie je pas hoe eng dit eigenlijk écht is:

    Quote: “Volgens Zuckerberg zullen meer aanbieders hun spullen via Facebook en Instagram gaan aanbieden, om toch hun beoogde publiek te bereiken. Facebook heeft namelijk al allerlei data over gebruikers die de adverteerders via Apple niet meer krijgen. Buiten Facebook om is het lastiger om data te krijgen en Facebook kan het wel leveren.”

    Eigenlijk zeggen ze dus “we weten al zoveel van onze gebruikers, hebben al zoveel data verzameld, dat we wel kunnen leven met deze nieuwe privacy regels. We koppelen onze database met wat we wel nog verzamelen via Apple. Dan hebben we nog steeds een heel aardig profiel waar de concurrentie niet aan kan tippen”.

    Apple komt in weze te laat met zijn maatregelen. Maar goed, de illusie dat je geheel anoniem het internet op kan is natuurlijk al lang verdwenen.

  8. Ok. Maar wat is de echte reden, dat Zuck nu om is? Een cookie-loze manier van tracking zoals Google ook wil gaan invoeren?

  9. Eigenlijk is alles al gezegd, dus ik zou alleen maar gaan herhalen wat al is gemeld. Ik schiet een beetje in de lach want je moet Zuckerberg wel nageven dat hij niet snel opgeeft. Natuurlijk vindt hij wel iets om alles te omzeilen en alsnog aan die data te komen, zolang er geen wetten komen om het stalken via internet te verbieden. Zolang wij zelf geheel vrijwillig die apps van hem op ons toestel plaatsen, zijn wij net zo schuldig.

  10. Apple is ook maar een deel van t verhaal, Facebook loopt ook langs droid en Microsoft

  11. @WvB22: Precies ik maak mij er dus ook niet druk meer om, ook al heb je geen facebook etc ze weten toch wel alles van je uiteindelijk via andere.

  12. Kijk “social dilemma” maar eens op Netflix. Dan zie je pas hoe verrot die Social media werkelijk is …

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.