Reacties voor: Facebook Messenger krijgt optie voor bellen en tijdlijn bekijken

Facebook Messenger heeft een knop gekregen om iemands tijdlijn te bekijken en te bellen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Wat ik me dan wel afvraag.. Hoe kun je gebruikers die losse app opdringen als die niet eens voor iPads is geoptimaliseerd?

  2. Ik snap de meerwaarde van dit artikel totaal niet. Die functie zit er allang in? Druk in de oude versie op de drie bolletjes rechtsboven in een gesprek…

  3. Volgens mij heeft het “gratis bellen” in de Facebook Messenger app niet zoveel te maken met telefoonnummers? Het is gewoon een spraakverbinding over je dataverbinding (wifi/mobiel) à la Skype / FaceTime Audio.

    Of je iemand wel of niet kunt “bellen” via Facebook Messenger ligt er meer aan of diegene eveneens een geschikte versie van de app heeft, en niet zozeer of je hun telefoonnummer wel of niet hebt.

  4. Dat ze maar snel de chatheads functie terugzetten in de gewone Facebook applicatie. Ik word nu verplicht om messenset te gebruiken, zelfs als ik de app niet heb geïnstalleerd… Chatheads zijn zoveel eenvoudiger, ik hoef geen twee paps van Facebook 😉

  5. Krijg nu ook de melding dat ik die app moet installeren ga ik dus echt niet down fb

  6. @Odo: Volgens mij heeft bellen niets te maken met de wijze waarmee of via welk kanaal je dat doet. In alle gevallen moet je namelijk wel iemands ID (of dat nu een nummer- of letterreeks is maakt niet uit) weten voordat je met diegene kunt spreken. Sterker…. in vervlogen tijden was je standaard verbonden met een centrale telefonist(e), die jou met de hand dmv verwisselen stekkertjes doorverbond met degene die jij had gevraagd te kunnen spreken. Daar rinkelde vervolgens de “bel” van de telefoon. Vandaar “bellen” en “verkeerd verbonden”.

    Overigens is het tegenwoordig binnen bedrijven heel gewoon om spraak via dataverbindingen te laten lopen. Dat noemen ze dan ook VoIP ofwel Voice over Internet Protocol. Beeldtelefonie is hier ook mogelijk.

    Even een beetje geschiedenis 🙂

  7. Bij drukke groepsgesprekken klopt er helaas soms nog steeds niks van. Zinnen staan in verkeerde volgorde, van verkeerde mensen, zinnen ontbreken. Dan na enkele momenten verspringt alles naar de juiste volgorde. Anders fix je dat eerst even…

  8. Als we dan toch verplicht zijn om de app te gebruiken, kunnen ze er dan op z’n minst voor zorgen dat ik de melding om notificaties aan te zetten niet telkens twee keer krijg bij het openen van de app? Of proberen ze ons op deze manier gek en hopeloos te maken, tot we vanzelf de notificaties inschakelen…

  9. @Duncsn: Precies, ik maakte ook geen bezwaar tegen het woord “bellen”, maar juist omdat er in het artikel gesuggereerd werd dat Facebook het “telefoonnummer” daarvoor zou gebruiken. Dit is volgens mij ook niet zo. Ik heb contacten waarvan ik het telefoonnummer niet heb, waarbij de Facebook bel-functie wel actief is, en andersom. Ik denk dat dit er puur aan ligt of iemand de app geïnstalleerd heeft.

  10. Origineel geplaatst door Sven
    Dat ze maar snel de chatheads functie terugzetten in de gewone Facebook applicatie. Ik word nu verplicht om messenset te gebruiken, zelfs als ik de app niet heb geïnstalleerd… Chatheads zijn zoveel eenvoudiger, ik hoef geen twee paps van Facebook

    Ik heb geen messenger geinstalleerd meer en wordt er niet toe verplicht. Dus ik zou zeggen ff FB deinstalleren zonder dat je messenger er op hebt staan en je hebt je chatheads weer terug.

  11. Na deze update start FB Messenger niet meer op en helaas ook niet meer via de gewone FB app. Verplicht naar de laptop dus 🙁

  12. @Odo: Je hebt gelijk. Het artikel van iPC suggereert dat inderdaad, terwijl de tekst in de AppStore het echt anders weergeeft:

    Tik op iemands PROFIEL, etc. …. en gratis te bellen. Telefoonnummer wordt dus niet genoemd.

    Nu heb ik net in de app ff getest en kan niet “bellen” omdat ik mijn telefoonnummer heb ingegeven. Dat weiger ik (uiteraard) te doen. Het nummer van degene die je belt lijkt dan niet nodig, maar kan het niet testen. Kennelijk is dit voor FB een handige, sneaky manier om nóg meer gegevens (=inkomsten) te verzamelen. Dat “bellen” zal ik dus niet gebruiken.

    Rectificatie: Toch de bellen knop gevonden en getest. Je kan gewoon bellen ZONDER een telefoonnummer ingegeven te hebben.
    Dan klopt het bericht van iPC dus niet.
    @redactie?

  13. Origineel geplaatst door Gini
    Na deze update start FB Messenger niet meer op en helaas ook niet meer via de gewone FB app. Verplicht naar de laptop dus 🙁

    Opgelost. Rebooten deed wonderen 🙂

  14. In onze tests was het niet geheel eenduidig wat de Bellen-functie op dit moment precies omvat. Het blijkt in ieder geval niet nodig om het telefoonnummer op te geven om gratis te kunnen bellen. Bellen kan alleen met gebruikers die Facebook Messenger ook gebruiken. Het artikel is in ieder geval aangepast om dit beter te reflecteren.

  15. @Michel Lusthof:

    Dus de discussie tussen mij @Odo en mijn tests zijn niet voor niks geweest? 🙂

  16. @Duncan: Zeker niet. Dankzij jullie werden we op de fout gewezen. Jullie houden ons scherp 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.