Reacties voor: Facebook maakt je iPhone traag (en dit doe je eraan)

Crasht je iPhone vaak of is hij onverklaarbaar traag, dan zou Facebook wel eens de boosdoener kunnen zijn. Met deze stappen los je het op.
Sander Kleijn -

Reacties: 42 reacties

  1. Facebook is troep, Dit bewijst dat maar weer.

  2. Ik ben ook een tijd geleden overgestapt op de mobiele website. Scheelt inderdaad enorm veel opslagruimte. Wat een bagger app is dat fb toch eigenlijk! Vooral de opgeslokte data en het vergaren van data/gegevens vind ik erg kwalijk.

  3. Verwijderd. Viel me al langer op dat als Facebook draait je iPhone een sissend geluid blijft maken uit de speaker(als je deze tegen je oor houdt in een stille ruimte hoor je dit)
    Heb een link geplaatst. Kijken of er zo mee valt te werken.
    Facebook beinvloedt ook het geluid van je iPhone. Geluiden die harder gaan en dan weer zacht…

    Meer mensen opgevallen?

  4. @Yah: Je hebt gelijk! Ik hoor de ruis ook

  5. Ruim twee jaar geleden al gedumpt! Nadat fb mijn locatie had opgevraagd en ongevraagd deelde met andere apps, vond ik dat ze hun boekje al te buiten gingen. Mijn vrouw heeft m nog wel, ook idd een ruis uit de onderste speaker en gerommel met haar volume.

  6. Iphone kan toch nooit traag worden of vast lopen!

  7. Haha, dit had de oude app van Iphoneclub ook. Gelukkig nu niet meer!

  8. Beide instellingen heb ik altijd al zo staan, maar daarnaast heb ik ook de toegang tot mobiele data uitgeschakeld voor Facebook. Dit scheelt in de maand veel data (zo’n 150mb), maar het vreemde is dat ik wel nog meldingen van Facebook krijg als ik niet met WiFi verbonden ben. Dit moet eigenlijk niet kunnen en ik vraag me af of iemand hier een oplossing voor heeft?

  9. Absoluut geen last van, heb dan ook geen Facebook

  10. Ik heb de app er al af gedonderd.
    Gebruik de mobiele site en dat gaat prima!

  11. Ook ik heb de App al lang gedumpt en vindt het juist fijn dat ik nu gaan push meer heb. Scheelt een hoop gepingel en onnodig telefoon gebruik.

  12. Gooi FB weg, en ga lekker verder leven. Snelle iphone en veel tijd over!

  13. Sinds een paar weken met Facebook gestopt! Heerlijk!
    Iphone is inderdaad wat beter en accu gaat ook een stuk langer mee!

    En niet meer steeds die niks zeggende berichten van anderen lezen scheelt ook een hoop.

  14. Gewoon Paper installeren vanuit de VS store.

  15. Origineel geplaatst door katip
    Iphone kan toch nooit traag worden of vast lopen!

    Jawel. Als een app bevoegd is om te allen tijde je locatie op te vragen, kan deze app in de achtergrond dingen uitvoeren wanneer het nieuwe input krijgt, bijvoorbeeld doordat je een stuk bent gelopen. Hetzelfde als je ‘ververs op achtergrond’ ingeschakeld hebt, want daarmee kan het systeem de app sporadisch in de achtergrond laten verversen (wat het vaak doet als je de app regelmatig opent).

    Deze functies zijn goed bedoeld en maken de iPhone juist slimmer en nuttiger. Het is alleen zo dat Facebook deze functies schaamteloos misbruikt en absurd veel processen in de achtergrond laat lopen wanneer het de kans krijgt, wat de gebruiker in een vertraging kan merken. Facebook downloadt namelijk grote hoeveelheden data om je newsfeed te verversen en laadt tegelijk ook gegevens naar de server. Normaalgesproken mogen apps alleen korte handelingen uitvoeren in de achtergrond, zodat de gebruiker er geen last van heeft.

    Eigenlijk had Apple hier al lang moeten ingrijpen en dat soort praktijken moeten verbieden. Dat doen ze immers ook met andere apps. Alleen is Facebook natuurlijk veel te groot en populair om daarmee de stijd aan te gaan.

  16. Zo’n zelfde ding, iemand tips voor de ontplofte omvang van Spotify? Ook al heb je niets meer op offline beschikbaar staan blijft de app nog veel groter dan de kale installatie.

  17. Troep

  18. Origineel geplaatst door stefan
    Zo’n zelfde ding, iemand tips voor de ontplofte omvang van Spotify? Ook al heb je niets meer op offline beschikbaar staan blijft de app nog veel groter dan de kale installatie.

    Verwijderen en opnieuw installeren helpt altijd, soms is uit- en inloggen (bij Spotify dan) ook al voldoende. Het is jammer dat iOS geen mogelijkheid biedt om de cache op te schonen.

  19. Origineel geplaatst door Yah
    Verwijderd. Viel me al langer op dat als Facebook draait je iPhone een sissend geluid blijft maken uit de speaker(als je deze tegen je oor houdt in een stille ruimte hoor je dit)
    Heb een link geplaatst. Kijken of er zo mee valt te werken.
    Facebook beinvloedt ook het geluid van je iPhone. Geluiden die harder gaan en dan weer zacht…
    Meer mensen opgevallen?

    haha ik dacht : “jahoorrrr”. dus even proberen. en ik heb het ook. alleen bij de facebook app. je luidspreker staat dus continu aan wat meer batterij gebruikt.

  20. Kwestie van instellingen en goe goed ken je die app en je toestel. Bij mij is juist de Twitter die data verzamelt en opslaat. Uiteraard, door mij zelf toegestaan.
    Meeste mensen willen een smartphone maar snappen zelf niet wat er aan “smart” is.

  21. Dat is het voordeel met een jaikbreak.
    Mijn iCleaner gooit elke week wel 800 tot 1000 MB aan cache weg.. 🙂

  22. En jullie denken echt dat fb de enige app is die data opslaat..??

  23. facebook kiest dus bewust voor een tragere app als ze hiermee veel data kunnen verkrijgen. Wake up mensen! Je wordt bestolen.

  24. Origineel geplaatst door Erik
    En jullie denken echt dat fb de enige app is die data opslaat..??

    Nee, dat zegt toch ook niemand! Maar blijft wek staan dat facebook troep is

  25. App er ook afgeknikkerd, ben benieuwd of het iets scheelt.
    Ben er eigenlijk al wel langer klaar mee, maar daadwerkelijk verwijderen is dan weer een andere stap, die nu genomen is. Nu nog van de iPad verwijderen..

  26. Facebook en Spotify er af gegooit en opnieuw geinstalleerd op iPhone 6plus. Winst 1gb! Ook op andere telefoon gedaan. Ook 1gb winst. Kortom: goede tip!

  27. Ik gebruik gewoon https://www.facebook.com/?sk=h_chr dus de mobile versie en met ‘most recent’

  28. Facebook blijft als medium leuk. Alle randvoorwaarden zijn eigenlijk ontoelaatbaar… De app neemt veel geheugen etc in maar heeft ook gewoon te veel performance issues… Maar die kerstboom hangt dan ook veel te vol! Zojuist de mobiele versie via safari op mijn homescreen gezet. Ziet er ook rustiger uit! Ik ga kijken wat het met mijn geheugen gebruik en batterijverbruik doet.

  29. Maar als je FB in de browser hebt zonder locatievoorzieningen dat heb je niets meer aan Tinder die van je FB locatie gebruikt maakt. En ik Tinder graag.

  30. Ik gebruik de app Friendly . Loopt super snel. Je kan meerdere accounts beheren en gebruikt bijna geen opslag ruimte.

  31. Met itunes match heb je hetzelfde probleem. Dat slaat muziek op. Een keer in de zoveel tijd itunes match uit en aan zetten schoont ook zo 1gb op.

  32. @Erwinnn: Ik heb ook iCleaner maar die van mij ruimt maar 300mb op

  33. @Zd0g101:

    Dat ligt bij iedereen verschillend , aangezien de een meer nieuwsdata moet laden dan bij een ander

  34. Ik heb echt nergens last van :{ .

  35. @Zd0g101: Ik had nu ook maar 300 MB..
    Misschien was die 800 MB van 2 weken :p

    Facebook Messenger heb ik ook niet aangezien ik de messenger nog gewoon in mijn facebook app heb geintegreerd. (Zoals vroegah)

  36. Dit doe je eraan: deinstalleren! Problem solved!

  37. Origineel geplaatst door Justin
    Beide instellingen heb ik altijd al zo staan, maar daarnaast heb ik ook de toegang tot mobiele data uitgeschakeld voor Facebook. Dit scheelt in de maand veel data (zo’n 150mb), maar het vreemde is dat ik wel nog meldingen van Facebook krijg als ik niet met WiFi verbonden ben. Dit moet eigenlijk niet kunnen en ik vraag me af of iemand hier een oplossing voor heeft?

    Niets om je zorgen om te maken. Pushnotificaties gaan via een server van Apple (behalve tijdsgebonden pushnotificaties). Daarom moet je bijv. in WhatsApp nog altijd het bericht downloaden waar je zojuist een melding van hebt gehad.

    Als je geïnteresseerd bent dan kun je hier meer info erover lezen.

  38. Ik gebruik PhoneExpander app op mijn Mac deze app ruimt alle rotzooi op van alle apps.

  39. Ik had toevallig gisteren de Facebook app al verwijderd, ik vond al dat het allemaal zo langzaam ging, alles werkte snel, behalve Facebook!

  40. Ik gebruik Friendly , welke in feite de mobiele website gebruikt. Ideaal.

  41. @dirk: haha ja dat kan helpen

  42. 400 mb neemt de fb app in gebruik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.