altconf-2015

AltConf 2015: opnieuw alternatieve ontwikkelaarsconferentie tijdens WWDC

Dit jaar zal tijdens WWDC 2015 opnieuw AltConf plaatsvinden, een alternatieve ontwikkelaarsconferentie.

altconf-2015Apple gaat dit jaar waarschijnlijk weer een loterijsysteem voor WWDC-toegangskaarten hanteren. Dat betekent dat er een hoop vaste bezoekers buiten de boot zullen vallen. Maar niet getreurd: ontwikkelaars die de jaarlijkse bedevaart naar San Francisco toch willen maken, kunnen terecht op AltConf. Dit evenement loopt gelijktijdig met WWDC 2015 en wordt georganiseerd door de ontwikkelaars zelf.


Geen grote namen en commerciële bedoelingen dus, al zijn er wel een aantal kleine sponsors zoals FastSpring en Smile Software. Op AltConf 2015 kunnen ontwikkelaars collega’s ontmoeten, ervaringen uitwisselen en naar gastsprekers luisteren. Sprekers zijn onder andere Jay Freeman (de man achter Cydia) en ontwikkelaars van Khan Academy, Facebook, Twitter en Github. Heb je zelf een goed idee voor een presentatie, dan heb je nog tot 6 april om een voorstel te doen bij de organisatie.

AltConf bestaat inmiddels 4 jaar en is behoorlijk gegroeid. Het evenement verhuist daarom naar een grotere lokatie: AMC Metreon, nog geen straat verwijderd van het Moscone Center, waar Apple’s ontwikkelaarsconferentie plaatsvindt.

Net als voorgaande jaren zullen de meeste kaartjes gratis zijn. Er zijn echter ook kaartjes voor $300, voor ontwikkelaars die een goed excuus voor hun werkgever nodig hebben. Zij krijgen gegarandeerde zitplaatsen en een tas met goodies. Een datum voor AltConf 2015 is nog niet bekendgemaakt, vooral omdat Apple zelf nog geen datum heeft onthuld. We rekenen op de tweede week van juni.

Lees ook: Dossier WWDC 2015

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2015, 10:08
Categorie Achtergrond
Onderwerpen conferentie, wwdc
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.