Dual!

DUAL!: multiplayer schietspel met twee iPhones

Het multiplayer schietspel DUAL! werkt met een directe Bluetooth of Wi-Fi-verbinding tussen twee spelers. Dit maakt de game flink uitdagend.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Dual!DUAL! is een schietspel voor twee spelers. Dat is op zich niet zo heel interessant, maar de manier waarop je in DUAL! een tegenstander uitzoekt is dat wel: je moet via Wi-Fi Direct of Bluetooth met de smartphone van je tegenspeler verbinden. En dat kan natuurlijk alleen als je bij elkaar in de buurt bent.

Ontwikkelaar Sebastian Gosztyla wil met DUAL! spelers dichter bij elkaar brengen. In plaats van spelen tegen een anonieme tegenstander zoals in de meeste multiplayer games, speel je nu tegen vrienden of familie. Het interessante daarbij is dat je het spel beter kunt spelen als je het scherm van je tegenstander ziet. Dit zorgt voor hilarische situaties, waarbij je probeert op het scherm van de ander te kijken terwijl je jouw eigen iPhone probeert af te schermen, of waarbij je in het echt probeert je tegenstander af te leiden.

Dual

Gosztyla is geen groot voorstander van digitale communicatie. Hij heeft liever dat mensen gewoon met elkaar praten. Deze instelling zie je terug in DUAL!. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten spelen heeft hij zijn best gedaan de game op zowel iOS als Android (Google Play) te laten draaien. Je kunt het dus met je iPhone opnemen tegen iemand met een Samsung Galaxy S6. Hebben de twee smartphones hetzelfde besturingssysteem (zoals iOS) dan maakt DUAL! gebruik van Bluetooth, tussen verschillende besturingssystemen bleek dit niet goed te werken en schakelt de game over op Wi-Fi Direct. Ongeacht de techniek belooft Gosztyla dat er geen vertraging zou moeten zijn tussen wat er zich op de twee schermen afspeelt.

Je kunt het in DUAL! tegen elkaar opnemen (Duel mode) maar er is ook een stand om met z’n tweeën samen te werken (Defend mode). Deze laatste stand is alleen beschikbaar bij een in-app aankoop van €1,99. Je krijgt dan ook twee extra ruimtescheepjes tot je beschikking om mee te spelen. Heb je de Defend mode aangeschaft dan kun je deze spelmodus ook spelen met iemand die er niet voor betaald heeft.

DUAL! downloaden

DUAL! is speelbaar op twee iPhones of iPads. Een mix mag natuurlijk ook, waarbij ook Android-toestellen zijn toegestaan. Let wel op, dat je bij deze multiplayer-game twee apparaten nodig hebt en dat je bij elkaar in de buurt moet zitten. Anders werkt de connectie via Bluetooth of Wi-Fi Direct niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2015, 9:59
Categorie Apps
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.