Reacties voor: Apple brengt opnieuw iOS 9.3 update uit voor oudere iPhones en iPads

Apple heeft een extra update voor iOS 9.3 uitgebracht, bedoeld voor mensen met een iPad 2 die activatieproblemen hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 56 reacties

  1. 6 a 7 beta versies en dan nog ontglippen mbt de ipad 2.
    Testen ze ook op oudere modellen bij Apple?
    Vind het wel apart dat alleen specifiek 1 model deze probleem heeft.

  2. Nergens last van, Ipad 2 werkt gewoon op IOS 9.3.

  3. Hier ook problemen gehad. Uiteindelijk dan maar volledig gewist en opnieuw begonnen. Had gelukkig nog een recente backup. Betreft hier iPad 2 die ik de komende maanden eens ga vervangen.

  4. Hoe kan ik deze update dan installeren? ik kom steeds in scherm iPad activeren mislukt

  5. Apple is de laatste jaren erg slordig aan het worden, jammer!

  6. iPhone 6 heeft versie 13E233 hier.

  7. Toch een beetje wrang dat met 6 beta’s, er nog zóveel bugs in zitten.
    Stelletje dingleberries daar bij Apple

  8. Hoe krijg je een update erop als hij niet voor en achter uit gaat
    ook niet met Itunes ?

  9. Ik zou het op een ander moment nog eens proberen; Ota en iTunes. Gisteren was in een keer de wifi weg. Opnieuw connecten met bestaand netwerk resulteerde in opnieuw wachtwoord(en) ingeven, maar geen toegang. Stopte vanzelf ook weer. Er zitten dus bugs in….

  10. Ik heb het opgelost met de beta erop te zetten, die activeert wel. Dan kan je de officiële erop zetten 🙂

  11. Op mijn 5s is de update gedownload maar krijg bij installeren een melding: onmogelijk omdat er geen internet verbinding is. Ik heb wel internetverbinding. Meer mensen met dit probleem?

  12. De oplossing komt nu iets eerder dan verwacht – in ieder geval voor bezitters van een iPad 2.

    Omvat dat dan ook de technisch zo nauw verwante iPad mini (1)? Of die juist niet, en valt die onder de overige ‘oudere’ iPads?

    Begrijp ik het verder goed dat 9.3 updates voor (andere) toestellen waarmee het probleem zich kan voordoen zijn teruggetrokken, zodat je niet meer kunt updaten?

    Overigens met een 5S geen centje pijn gehad, maar een mini retina idd aan iTunes moeten koppelen om te ‘activeren’.

    Dat verhaal van ‘eigen schuld’ en ‘wachtwoord vergeten’ komt wel een beetje als een smoesje over.
    Kreeg op al mijn apparaten na de updates ook irritante pop-ups over andere ‘nieuwe’ iPads, iPhones en zelfs Macs waarop ik iMesage etc. zou hebben geactiveerd…
    Lijkt er toch echt meer op dat ze zelf met hun activeringslogica hebben lopen klooien 😕
    _

    Maar wat een geneuzel weer met suffe bugs, hangende updateproblemen en teruggetrokken updates. 9.x zou na de blamage met 8.x toch juist weer een stabiele versie worden? 😢 En 9.3 is toch nota bene nieuw recordhouder aantallen bèta versies?! En dan toch nog weer dit gepruts… 😭

    Gebeurde nooit voor ze Scott Forstall de laan hadden uitgestuurd 😁 Enige dat die ooit (zogenaamd) had verprutst was één app waar toch niemand op zat te wachten… niet (zelfs de installatie-procedure voor) een heel OS 😕 Maar dat was wèl genoeg reden ‘m de zak te geven…

  13. Never change a winning team is een USA spreekwoord, toch ?

  14. Wat moet ik doen als ik de update voor IPad 2 al geïnstalleerd heb en deze telkens meldt dat de IPad niet kan worden geactiveerd, omdat de activeringsserver tijdelijk niet beschikbaar is.

  15. Bij mij was een telefoontje naar Apple support voldoende (ook buiten garantie) Ze waren toen nog niet op de hoogte van de bug (of uberhaupt dat 9.3 uit was) maar konden me prima helpen!

    – Zet je iPad uit
    – Inloggen icloud.com
    – Selecteer zoek mijn iPhone/ iPad
    – Verwijder de iPad uit ‘mijn apparaten’. Op deze manier wordt ‘zoek mijn iPad’ uitgeschakeld voor de iPad.
    – Zet de iPad weer aan

    Het activatiescherm is nu weg en je kunt je de configuratiestappen weer doorlopen zoals je gewend bent. Vergeet niet achteraf ‘zoek mijn iPad’ weer aan te zetten. Succes!

  16. @Peter von Brucken Fock: Probeer via iTunes computer (kabel aansluiting benodigd). Als activeren daar lukt ben je klaar (zou eerst een aantal pogingen wagen). Mocht activeren niet lukken op computer, dan kun je een installatie vanaf computer doen.

    Succes!

    @puccini: Jup. Ik sinds dood van Jobs is alles bij Apple er flink op achteruit gegaan. En QA afdeling lijkt te slapen tegenwoordig.

  17. Kijk en daarom loop ik al jaren gewoon 1 versie achter. Als 10 straks aangekondigd wordt is het vroeg genoeg om naar 9.xxx te gaan.

  18. De 13E233 staat op m’n iPhone 6 maar ik lees dat die op de iPad moet staan i.p.v de iPhone (13E234).

  19. Help help, IPad 2 activering mislukt; inmiddels gehoord dat er update is, maar lukt niet om iPad te resetten en dus deze update te installeren…wie heeft een idee. via ITunes herkent hij iPad niet

  20. Ik had een update staan voor iOS 9.3, maar ik wilde even afwachten betreft met de drukte op de servers en van andere gebruikers (wacht ongeveer een week of 1,5 week).

    Echter is mijn update naar iOS 9.3 teruggetrokken en zie alleen iOS 9.2.1 staan dat de software Up to date is. Kennelijk is dat buildnummer teruggetrokken en dan wordt de nieuwe extra update geleidelijk uitgerold, ook voor de iPhone 5.

    Ik wacht wel af.
    Jammer dat de activatie servers van Apple zo aan het ‘knuppelen’ en dat Apple wat slordiger wordt. Al met al, het blijft ook IT-techniek, maar netjes is het niet. Hoop dat de bugs en deze activatiefout wordt hersteld in de nieuwe build :). Be positive! 🙂

  21. Origineel geplaatst door Harmen
    Bij mij was een telefoontje naar Apple support voldoende (ook buiten garantie) Ze waren toen nog niet op de hoogte van de bug (of uberhaupt dat 9.3 uit was) maar konden me prima helpen!
    – Zet je iPad uit
    – Inloggen icloud.com
    – Selecteer zoek mijn iPhone/ iPad
    – Verwijder de iPad uit ‘mijn apparaten’. Op deze manier wordt ‘zoek mijn iPad’ uitgeschakeld voor de iPad.
    – Zet de iPad weer aan
    Het activatiescherm is nu weg en je kunt je de configuratiestappen weer doorlopen zoals je gewend bent. Vergeet niet achteraf ‘zoek mijn iPad’ weer aan te zetten. Succes!

    Helaas werkt dit bij mij niet nog andere tips

  22. Pff alles blijft hangen sinds update krijg geen mail meer open

  23. Krijg geen url meer open uit mail. Mail blijft dan hangen en app sluit. Dit sinds de update iPad air. Help!?

  24. Bij de foutmelding van een fout wifi wachtwoord een ander netwerk kiezen of je netwerknaam aanpassen.
    Was vanavond de oplossing voor de iphone 4S

  25. Help!!

    Na de update blijkt mijn ipad 4 ‘vast’ te zitten aan een onbekend mailadres 1*****@qq.com. Ik ben eerste eigenaar en heb de originele bon. Applecare heeft reeds gekeken en kan ook niet zeggen wat het probleem is. Het mailadres zit iig niet in onze icloud.
    Iemand tips hoe ik mijn ipad weer met mijn eigen apple id kan activeren?

  26. @Peter von Brucken Fock: Ik had hetzelfde. Hang je ipad aan de mac. Druk op de aan/uit knop en de home knop gelijktijdig en hou vast. Hou ook vast nadat de Apple is verschenen. Kort daarop zie je i-Tunes met het kabeltje op je ipad verschijnen. Dan krijg je twee mogelijkheden en ik heb fabrieksinstellingen gekozen omdat “Herstel” niet lukte. De ipad wordt dan weer de jouwe. Hopelijk heb je een recente kopie in iCloud of op je pc of mac en kun je die er weer op zetten. Ik zit weer op ios 9.2 en bedenk nog een tijdje wanneer ik 9.3 er weer op ga zetten. Ik vertrouw het niet meer zo. Maar de iPad draait weer als een zonnetje. Ik was werkelijk verbaasd dat hij helemaal geen sjoege meer gaf maar dat is opgelost.

  27. ik heb een iPhone 6s en heb 9.3 erop gezet. Gevolg kan geen internet meer openen. Ik heb naar support gebeld en die zeiden dat ik geduld moest hebben tot na het weekend (ben eens benieuwd).
    Hoe is het mogelijk dat je met zo een dure telefoon na een update nog niet eens meer op het internet kan. Apple onwaardig.

  28. Deze update lost het linkjes-probleem op mijn ipad helemaal niet op 🙁 het is er nog steeds.

  29. Sinds 9.3 werkt de gesproken feedback bij siri niet meer. Erg vervelend als je in de auto zit en niet weet wat siri van plan is te doen bij bijv een bel opdracht!

  30. Volgende probleem is de nieuwste update van Itunes! Opletten allemaal. Ik ben als mijn afspeellijsten kwijt hierdoor…:(

  31. Niet 1 beta maar 7 (!) beta’s en dan dit prutswerk met iOS 9.3. Juist omdat de nieuwigheden voor de reguliere gebruikers minimaal zijn in iOS 9.3 heb ik gewacht met updaten. Helaas zal je zeer binnenkort wel moeten updaten want je wordt gek van al die herinneringen als je achterloopt, maar direct updaten is er bij mij niet meer bij. Ik kijk voortaan eerst naar de reviews op een nieuwe iOS versie.

  32. Ik kan totaal niet begrijpen dat Apple hun software niet serieus test vooraleer ze dat op de mensen loslaten. Het schaamrood mocht hun al meerdere keren op de wangen hebben gestaan.
    Ik deed 2 jaar geleden eens een update en kon toen 10 dagen geen sms sturen, 10 dagen duurde het voor de volgende update. Je koopt een toestel van 600€ en de basisfuncties vallen uit na een update.
    En het blijft zich herhalen…. update na update… steeds iedere keer problemen.
    En nog steeds beweren mensen dat Apple het goed doet met hun eigen hardware en de zeer compatibele software erop, ik weet beter!
    Apple: Pruts maar verder, jullie zullen in de toekomst oogsten wat je nu aan het zaaien bent.

  33. iPad air Probleem niet opgelost. 😡 url nog steeds niet aan te klikken ook niet in mail’ HELP WAT NU?

  34. Zojuist m’n iPad3 opnieuw geïnstalleerd. Besloten om de sleutelhanger in te schakelen met m’n code. Voor de tweetraps verificatie wordt er nog een code gestuurd naar m’n telefoon wat eindigt op nummer 86, vervolgens komt de code net zo lekker binnen op m’n iPad3. Lekkere tweetraps verificatie .

  35. Origineel geplaatst door Marijn
    Niet 1 beta maar 7 (!) beta’s en dan dit prutswerk met iOS 9.3. Juist omdat de nieuwigheden voor de reguliere gebruikers minimaal zijn in iOS 9.3 heb ik gewacht met updaten. Helaas zal je zeer binnenkort wel moeten updaten want je wordt gek van al die herinneringen als je achterloopt, maar direct updaten is er bij mij niet meer bij. Ik kijk voortaan eerst naar de reviews op een nieuwe iOS versie.

    Helemaal mee eens. Echt schandalig.

  36. Het is toch om te huilen. Vroeger stond Apple voor kwaliteit maar dit allang niet meer zo. Hebben ze niets geleerd van de uitrol naar IOS 9.0 ?

  37. Origineel geplaatst door cristien
    iPad air Probleem niet opgelost. 😡 url nog steeds niet aan te klikken ook niet in mail’ HELP WAT NU?

    Artikel nog een keer goed lezen.

  38. Ik krijg het niet geïnstalleerd op mijn iPad mini 2 hij blijft zeggen dat ik niet ben verbonden met mijn netwerk !, zeer vreemd

  39. Ik heb heel 9.3 nog niet geinstaleerd. (iPad 3)Ik wacht altijd tot de bugs eruit zijn en dat is niet overbodig blijkt weer.

    Wat ik alleen weer heel jammer vind is dat Apple je bijna dwingt om hem wel te instaleren. Eerst download hij ongevraagd de update ( wil ik niet, ik heb maar 16 gb)
    En vervolgens blijft ie vragen of je hem nu of later wil instaleren.
    Er is geen optie om hem niet te instaleren en de gedownloade update te verwijderen. ( uiteraard kan je wel oneindig op ” installeer later” blijven klikken maar dat is verre van ideaal. )

    Heel akelig vind ik dit.

  40. Origineel geplaatst door Dennis:
    Artikel nog een keer goed lezen.

    ik zag het te laat, helaas kon ik het bericht niet meer verwijderen. Ons probleem werken ze nog aan😡 dank je @Dennis

  41. @Harmen: hoi dat had ik ook gedaan. En toch werkte het niet. Hadden ze mij geadviseerd het nog een keer te doen deed mijn Ipad het nog steeds niet

  42. Klaagapen.

    In elke versie zitten bugs. Is t de batterij niet, dan is t WiFi wel of ….

  43. Origineel geplaatst door Michel: Klaagapen.

    In elke versie zitten bugs. Is t de batterij niet, dan is t WiFi wel of ….

    dit is niet zomaar een kleine bug hè, internetten en mail is behoorlijk onbruikbaar geworden. Ik heb nog nooit zo’n release meegemaakt.

  44. @Joost kanari:

    Die update wordt ook gewoon binnen gehaald zelfs al wil je het joet. Beetje windows 10 effect. Neemt wel ruimte inbeslag.

    Ik heb nooit aangegeven dat ik hem wil downloaden en toch pushen.

  45. Hoe kun je trouwens het versie nummer checken? Op je ios bedoel ik?

  46. @Henk: Instellngen > Algemeen > Info
    Laat je versie, inclusief buildnummer, zien.

    Krijg nu op een iPad (mini retina) idd de suggestie dat er een update naar versie 9.3 is, terwijl 9.3 (met wat hulp van iTunes) al is geïnstalleerd en probleemloos draait. Hoop niet dat dat dagelijkse gedram om te updaten nu ook weer van vooraf aan begint voor een voor mij 100% overbodige extra versie 😕

  47. Bij gebruik=>beheer opslag=>opslag staat toch dat 9.3 is gedownload. (955MB) Als je daarop “klikt” staat er in het rood “VERWIJDER UPDATE”.
    Dan is ie toch weg…

  48. Werkt nog steeds niet (ipad2). Activeren lukt niet, server niet bereikbaar. Suggestie sluit aan op iTunes naar die ziet iPad niet meer

  49. Is al bekend wanneer de jailbreak voor IOS 9.3 uitkomt?

  50. Origineel geplaatst door iPhoneEd
    Bij gebruik=>beheer opslag=>opslag staat toch dat 9.3 is gedownload. (955MB) Als je daarop “klikt” staat er in het rood “VERWIJDER UPDATE”.
    Dan is ie toch weg…

    Dan heb jij een andere iPad 3 dan ik heb want die heeft geen “opslag” na “gebruik”-“beheer opslag”

  51. Probleem van niet aanklikbare linkjes, is op mijn Ipad air2 spontaan verdwenen!

  52. Deze morgen ook ‘nieuwe’ update IOS 9.3 geïnstalleerd iPad Air: probleem met linkjes in mail & safari nog even hardnekkig !

  53. Origineel geplaatst door gijs
    Probleem van niet aanklikbare linkjes, is op mijn Ipad air2 spontaan verdwenen!

    edit: toch niet. Linkjes in Google bij ingegeven zoekterm werken nog steeds niet.

  54. @Jan Jaap kortekaas: Ik bedoelde op de iPhone.
    Op m’n iPad is ie nog niet gedownload, dus kan niet zien….

  55. Hier 2 iPhone 6s ge-update
    De ene geen probleem de andere slaat whatsapp vast als je linkje wil openen. Erg irritant.

  56. Versie 9.3: wat een drama!Was in de tijd van Steve nooit gebeurd…Apple lijkt afstand te doen van kwaliteit en er op gericht om maar snel op de markt te komen met nieuwe dingen (rommel!) Erg jammer om je opgebouwde naam zo “te grabbel” te gooien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.