Reacties voor: Evernote verlaagt prijzen opnieuw, terwijl topmensen vertrekken

‘Bedrijf zit in dodelijke spiraal’
Evernote zou in zwaar weer verkeren. Meerdere topmensen zijn opgestapt en het bedrijf verlaagt voor de tweede keer de prijzen van Evernote Premium.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Beetje achterhaalde software. Ik gebruik gewoon Notities van Apple voor mijn werk. Is gratis en werkt net zo goed.

  2. Origineel geplaatst door Harold
    Beetje achterhaalde software. Ik gebruik gewoon Notities van Apple voor mijn werk. Is gratis en werkt net zo goed.

    Leg eens uit waarom het volgens jou achterhaalde software is?

    Qua mogelijkheden beter dan bijvoorbeeld Notities (opmaak) en de Safari-extensie biedt veel mogelijkheden.
    Wel jammer dat de premiumversie ondanks deze (tijdelijke?) prijsverlaging nog steeds veel te duur is. Gebruik daarom al jaren de gratis versie…

  3. Origineel geplaatst door Harold
    Beetje achterhaalde software. Ik gebruik gewoon Notities van Apple voor mijn werk. Is gratis en werkt net zo goed.

    Ik gebruik ook notities, nadat Evernote deze betalingsvariant ging invoeren. En ook ik vind Notities zeker zo goed werken, met de huidige functionaliteiten. Daarnaast heb ik even Notes gebruikt, maar dat is het voor mij niet.

  4. Ja het is gewoon veel te duur voor dingen die al standaard op je telefoon zitten. En als zo omgaat met je gebruikers kwa inperken gratis en alle andere problemen met privacy dan ben je gedoomed om te falen.

    Zal ze dan ook niet missen.

  5. Mij zijn ze kwijtgeraakt toen ze ineens bakken met geld gingen vragen om het op 3 apparaten te kunnen gebruiken. Ik gebruikte Evernote als student voor studeren en werk, op iPhone, iPad Pro met pencil, en Macbook. Bruikbaar op slechts twee apparaten was mijn workflow meteen verziekt. Ik heb alles overgeheveld naar Apple Notes wat inmiddels al mooie functies had voor het schrijven en tekenen met Apple Pencil, en gratis is.
    Wat mij betreft zijn ze zelf schuldig aan hun eigen teloorgang. Je kunt best een premiummodel opzetten, maar dan moet je. niet je gebruikers gaan chanteren door hun gratis gebruiksmodel te verzieken door onmisbare functies plotseling betaald te maken. Daarbij, de rest van de premium features interesseerden mij niet, dus ik zou dan ineens 70 euro moeten betalen om Evernote extra op m’n telefoon te kunnen gebruiken.

  6. Plus abo ook nog aanwezig en onlangs verlengd

  7. Voor wat ik nu met Evernote doe [en dat is best veel] heb ik nog geen alternatief kunnen vinden. Dus ik hoop dat Evernote nog even blijft….

  8. Ik gebruik Evernote in combinatie met Omnifocus al jaren, in mijn GTD (Getting Things Done) workflow. In combinatie met ADHD is dit voor mij de beste manier voor overzicht en structuur.

    Ik heb alternatieven zoals notities ook geprobeerd en uitgediept zoals Apple Notities, Microsoft One Note, maar kom steeds dat de conclusie dat de mogelijkheden en de integraties met andere apps en software bij hun veel beperkter zijn dan die van Evernote.

    Ik begrijp dat men het veel geld vindt, zeker als je gewoon simpel wat notities wil opslaan. Ik vind het bedrag echter meer dan waard. Het is voor mij echt echt mijn externe geheugen en archief waar ik altijd alles zeer snel op al mijn devices kan raadplegen. En ik werk vrijwel papierloos.

    Erg jammer om te vernemen dat het waarschijnlijk op dit moment niet zo goed gaat. Ze hadden die flinke prijsverhoging en het instellen van zoveel beperkingen op het gratis account nooit zo rigoureus moeten doen. Pure mismanagement.

    Ik hoop dat ze het tij weer doen keren, want het zit echt super goed in elkaar en zou niet graag gedwongen worden om met een inferieur alternatief te moeten werken.

    Ik vind dat iCulture sinds de prijsverhoging ook een beetje meewerkt aan het negatieve beeld rondom Evernote. Jullie schrijven alsof Evernote al ten ziele is gegaan of Evernote er niet meer toe doet. Terwijl dat verre van waar is. Evernote wordt nog steeds geregeld ge-update, maar het zit zo goed in elkaar dat er in mijn ogen nog maar weinig (innovatiefs) aan toegevoegd dient te worden. Vele mensen waaronder ik zijn zeer contente Evernote gebruikers. Het helpt mij echt om dingen eenvoudig gestructureerd uit mijn hoofd te hebben met de garantie dat ik alles zo weer kan terugvinden en er slingeren nergens overal papieren, briefjes, notities, bonnetjes etc rond.

    Een artikel waarin benoemd wordt wat Evernote juist onderscheidend maakt en waarom je daarom de overweging zou kunnen maken om wel te betalen zou ook best op zijn plaats zijn. Het zou kunnen zijn dat jullie zelf niet exact het verschil, het onderscheidend vermogen en de kracht van Evernote weten. Dan is het volgende boek een aanrader: “Evernote Essentials van Brett Kelly”

    Mijn ultieme GTD workflow apps zijn:

    – Evernote Premium
    – Everclip (volgens mij ook een app van Evernote)
    – Omnifocus 3
    – Fantastical 2
    – Airmail 3
    – Drafts 4
    – Braintoss
    – Scanner pro
    – Snap entry
    – Skitch
    – Vitamin-R

    @Harold:

    Hoezo in jouw ogen achterhaald. Ken je van Evernote wel alle mogelijkheden?

    Het was jaren geleden direct al de meest innovatieve notities app en heeft altijd al voorgelopen en nog steeds hebben de alternatieven niet alle geweldige uitgebreide mogelijkheden die Evernote wel heeft.

    Zou eigenlijk niet precies weten wat ze nog zouden kunnen verbeteren. Dat is wellicht ook een probleem ze hebben weinig nieuwswaarde meer omdat ze weinig nieuws kunnen aankondigen. Het is wachten op een nieuwe techniek die misschien weer een nieuwe mogelijkheid voor Evernote opent om bij hun te integreren.

    Achterhaald zeker niet. Volledig dat zeker wel.

    Origineel geplaatst door TBZ92
    Mij zijn ze kwijtgeraakt toen ze ineens bakken met geld gingen vragen om het op 3 apparaten te kunnen gebruiken. Ik gebruikte Evernote als student voor studeren en werk, op iPhone, iPad Pro met pencil, en Macbook. Bruikbaar op slechts twee apparaten was mijn workflow meteen verziekt. Ik heb alles overgeheveld naar Apple Notes wat inmiddels al mooie functies had voor het schrijven en tekenen met Apple Pencil, en gratis is.

    Wat mij betreft zijn ze zelf schuldig aan hun eigen teloorgang. Je kunt best een premiummodel opzetten, maar dan moet je. niet je gebruikers gaan chanteren door hun gratis gebruiksmodel te verzieken door onmisbare functies plotseling betaald te maken. Daarbij, de rest van de premium features interesseerden mij niet, dus ik zou dan ineens 70 euro moeten betalen om Evernote extra op m’n telefoon te kunnen gebruiken.

    Mee eens dat de wijze van het invoeren van premiummodel en het inperken van het gratis account. En als je niet alle premium functies gebruikt dan is ervoor betalen natuurlijk ook niet nodig. Je kan echter ook denken dat het van hun niet slim
    was om in het begin zoveel mogelijkheden in de gratis versie te stoppen en dan ook nog toegankelijk op al je apparaten. Want het opslaan van alle data, servicekosten, onderhoud etc. moet ook worden betaald. Jarenlang heb je met plezier (neem ik aan) daarvan gebruik gemaakt.

    Maar het was inderdaad wel gelijk erg rigoureus en een flinke prijsverhoging snap ook dat mensen dan afhaken. Ze hadden denk ik destijds beter bundels kunnen invoeren. Gewoon basispakket met standaard (onmisbare) functies met beperkt aantal MB’s opslag voor gebruik op 3 devices. Dat je dan vervolgens betaalbare upgrade pakketten voor extra functies, opslag geheugen en extra devices kan kopen. Zeg €5,- per pakket per jaar.

    Ben dan ook benieuwd of je nu nog Evernote had gebruikt als het op deze manier zou zijn ingevoerd en of het bedrag van Premium een stuk lager was geweest. Zeg €15,- à €25,- per jaar.

    • @Robert: Hi Robert! Absoluut! Als ze een fatsoenlijker model hadden gehandhaafd had ik zonder twijfel ervoor willen betalen. Zoals je aangeeft: Je kreeg al veel voor het gratis model, en Evernote is een mooi platform. Ik vind het geen probleem te betalen voor dienstverlening, en heb ook veel overwogen of ik het wel of niet moest doen. Uiteindelijk vond ik het het niet waard, zeker met het oog op het feit dat andere platforms een inhaalslag hadden gemaakt.

  9. Nog te duur voor Evernote!
    Ik gebruik het nog wel, voor recepten. Ik heb nog niks handigers kunnen vinden. Maar op mijn oude iPad mini 4 is de software niet vooruit de branden. Het is bloated en traag. Rotatie is altijd problematisch (met zwarte vlakken) en Evernote heeft al jaaaaren de wens om de thumbnail te kiezen genegeerd.

  10. Evernote heeft meer functionaliteiten dan de standaard Apple Notes app. Ben recentelijk overgestapt naar Evernote Premium. Handige functies zoals labels, pdf’s zijn doorzoekbaar en het mailen van notities/ scans hebben mij doen overstappen. En het is een programma wat breed wordt gebruikt.

    OneNote ooit serieus geprobeerd, maat werkte voor mij niet prettig. Anders apps nooit overwogen.

    Software is niet achterhaald, maar de iPad app verdient wel een update. Webversie gebruik ik de beta versie van en dat ziet er goed uit.

  11. @Freaky: Te duur is iets voor iemands portemonnee of de waarde die iemand aan iets toekent en voor over heeft.

    Ik zelf vindt het dan namelijk niet te duur. Vind het wel veel geld, maar ik heb het er graag voor over omdat ik Evernote met plezier intensief gebruik en het geld meer dan waard vind wat voor rust en overzicht het mij biedt.

    @Nyfallio: Van al jouw problemen herken ik er geen één. Zal eerder aan toestel / oude versie liggen.
    Jij vind het te duur, ik vind het veel geld, maar het geld meer dan waard en dus voor mij zeker niet te duur.

  12. @Gonny: Kan iCulture eens schrijven hoe iedere Evernote gebruiker zijn notities kan veiligstellen.
    Ik heb een export geprobeerd, maar naast dat het met een paar honderd niet erg lang gaat duren, ging het ook niet helemaal goed geconverteerd naar bijvoorbeeld OneNote.

  13. Zakelijke gebruikers gebruiken steeds meer Office365 met OneNote i.v.m. integratie met outlook en office.

  14. Tja, toen Evernote de gratis versie ging bannen, heb ik de app gedeleted en keer nooit meer terug. Ik vond het te duur.

    Inmiddels alternatieven gevonden voor mijn wensen.

    Nu lijkt het toch dat Evernote verkeerde beslissingen heeft genomen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.