Nu ook tekenen in Evernote-notities op iPhone en iPad

De handige notitie-app Evernote is bijgewerkt met een veelgevraagde functie. Dankzij de update is het nu mogelijk om tekeningen in je notities te maken. Ook de iPad Pro en Apple Pencil worden nu ondersteund, in combinatie met multitasking.

evernote logoDe handige notitie-app Evernote heeft een veelgevraagde functie erbij gekregen. Met de komst van de nieuwste update is het mogelijk geworden om vrijuit te tekenen in je eigen notities. Daarmee wordt de app meteen een stuk functioneler. Daarnaast zijn er nog enkele toevoegingen gedaan, zoals ondersteuning voor de iPad Pro en de Apple Pencil.

Evernote-update: schrijven, tekenen en bijsnijden

Bij het maken van notities in Evernote had je al een hoop mogelijkheden, zoals typen, foto’s en audio-opnames toevoegen. Dankzij de nieuwste update is daar schrijven, tekenen en bijsnijden bijgekomen. Bij het tekenen heb je de keuze uit verschillende diktes van de pen en kun je allerlei kleuren gebruiken. Ook een markeerstift in meerdere kleuren behoort tot de mogelijkheden. Met een virtueel mesje kun je je tekeningen bijsnijden en onderdelen daaruit verplaatsen. Het gummetje in combinatie met de undo-knop maakt het geheel af. Voor mensen met een iPhone 6s is er ook goed nieuws: hoe harder je drukt, hoe dikker je penstreken zijn.

Tekenen in Evernote. Tekenen in Evernote.

Om de veelzijdigheid van de tekenoptie beter tot zijn recht te laten komen, is Evernote ook aangepast voor de iPad Pro en Apple Pencil. Ben je straks trotse eigenaar van deze nieuwe apparaten, dan kun je met Evernote direct aan de slag met tekenen. Dit kan zelfs terwijl je een andere app geopend hebt staan, want Evernote is ook aangepast voor multitasking.

Dankzij de update van Evernote ligt deze nu weer gelijk met de standaard Notities-app op de iPhone en iPad, want sinds iOS 9 is het ook daar mogelijk om je eigen tekeningen te maken en markeerstiften te gebruiken in meerdere kleuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2015, 10:00
Categorie Apps
Onderwerpen evernote, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.