Pebble Time weerapp.

Pebble belooft: ‘Smartwatch-functies blijven in 2017 werken’

Pebble belooft dat de software en diensten in 2017 operationeel blijven, zodat bezitters hun smartwatch-functies kunnen blijven gebruiken.

Pebble heeft geruststellende woorden voor mensen die een Pebble-smartwatch om hun pols hebben. De software en diensten zullen ook na de overname door Fitbit tot in 2017 blijven werken.


Pebble Time weerapp.

Bezitters van een Pebble-smartwatch kregen de schrik van hun leven toen de overname door Fitbit bekend werd gemaakt. Fitbit wil de bekende smartwatches van de markt halen en gaat ze ook niet verder ontwikkelen. In plaats daarvan willen ze de technologie en kennis van Pebble gebruiken om hun eigen horloges en fitnesstrackers te verbeteren.

Geen nieuwe functes meer, wel laatste update
Aanvankelijk waarschuwde Pebble dat ze niet konden garanderen dat de smartwatch-functies zullen blijven werken. Nu is er in ieder geval meer duidelijkheid: in 2017 kun je je Pebble gewoon blijven gebruiken. Firmware-updates en nieuwe functies zullen er echter niet komen.

Bekijk ook

Officieel: Pebble overgenomen door Fitbit, staakt alle verkoop

De overname van Pebble door Fitbit is officieel! De Pebble Time 2 en Pebble Core worden door de overname niet meer uitgeleverd aan klanten. Klanten krijgen hun geld terug.

Volgens Pebble hebben ze een “massale belangstelling van ontwikkelaars uit de community gehad om de Pebble-ervaring te laten voorleven, tot ver in de toekomst”. Ook zeggen ze dat Fitbit “tot het uiterste gaat” om de Pebble-software en -diensten te laten voortbestaan. De Pebble SDK, CloudPebble, Timeline APIs, beschikbaarheid van firmware, mobiele apps, het ontwikkelaarsportaal en de Pebble-appstore zijn allemaal onderdelen van het ecosysteem dat Pebble had opgebouwd. Deze zullen in 2017 gewoon beschikbaar blijven.

Uitkijken naar andere smartwatch
Hoe dan ook is het slim om uit te kijken naar een nieuwe smartwatch, als je nu een Pebble hebt. Ontwikkelaars van third party-apps zullen weinig zin hebben om tijd te steken in een platform dat verdwijnt. Je kunt erop rekenen dat de apps nauwelijks meer worden bijgewerkt. Pebble’s clouddiensten zullen in ieder geval worden afgesloten. Wel werkt het team nog aan een laatste update, die ervoor moet zorgen dat de belangrijkste functies van Pebble blijven werken, zoals Pebble Health.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.