Dropbox iOS-app

Dropbox voegt documentenscanner toe aan iOS-app

Dropbox bevat nu een documentenscanner, kan Office-documenten aanmaken en heeft vernieuwd fotobeheer voor Basic-gebruikers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De Dropbox-app voor iPhone en iPad krijgt vandaag een grote update. Je kunt er bijvoorbeeld documenten mee scannen. Maar er zit ook een keerzijde aan, want om bepaalde functies te gebruiken heb je de desktop-app nodig.

De vernieuwingen in Dropbox zijn samen te vatten op drie gebieden: Workflows, Unified werkplek en Beveiliging. Zowel de mobiele app als de desktop-app krijgen een update met meer productiviteitstools.

Documenten scannen met Dropbox

Een van de grootste vernieuwingen is de mogelijkheid om documenten te scannen. Je hebt daardoor niet meer een aparte app nodig om bijvoorbeeld aantekeningen, facturen en aantekeningen op een whiteboard vast te leggen. Zakelijke Dropbox-gebruikers kunnen de gescande items ook doorzoeken.

Dropbox: nieuwe productiviteitstools Dropbox: document scannen

Een andere vernieuwing is dat je nu Office-documenten vanuit de app kunt maken. Druk op de plusknop en je kunt kiezen uit Word, Excel of PowerPoint. Deze documenten worden automatisch op Dropbox bewaard.

De derde productiviteitstool is het beheren van foto’s vanaf de computer. Voor Dropbox Basic-gebruikers die via de iPhone foto’s uploaden is er iets veranderd. Dropbox omschrijft het zelf als volgt:

Verbindt een computer aan het Dropbox-account om beter bij foto’s te kunnen en deze te ordenen en verwijderen, zonder een gebrek aan ruimte te krijgen.

Maar daarvoor zul je wel de Dropbox desktop-app moeten installeren. Eerder was dat niet nodig. Volgens Dropbox hebben ze het proces veranderd omdat Basic-gebruikers steeds het probleem hebben van te weinig opslagruimte. Met een desktop-app hebben ze de mogelijkheid om ruimte te maken. De aanpassing zorgt ervoor dat mensen meer gestimuleerd zijn om een Pro-account af te sluiten.

Unified werkplek
Om samen te werken in teams heeft Dropbox twee nieuwe functies toegevoegd: het delen van mappen en bestanden direct vanaf het bureaublad en het toevoegen van opmerkingen aan een specifiek deel van een bestand. Dit laatste houdt in dat je een tekstgedeelte of afbeelding markeert en daar een opmerking of feedback aan toevoegt.

Dropbox: Nieuw bestand maken Dropbox: direct Word-, Excel- of PowerPoint-document aanmaken

De beveiliging is verder verbeterd door een nieuwe functie voor versiehistorie, zodat je oude versies van een bestand terug kan zien en eventueel kunt terugzetten. Tenslotte heb je bij het delen van bestanden meer controle. View-only toegang voor gedeelde mappen is nu voor alle gebruikers beschikbaar. Verder kun je een los bestand delen met specifieke personen, die vervolgens moeten inloggen om het te zien.

De updates voor de Dropbox-apps komen in de loop van de avond en nacht beschikbaar voor iedereen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2016, 22:01
Categorie Apps
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.