evasi0n: iOS 6 jailbreak voor iPhone, iPod touch en iPad (jailbreak)

De iOS versies 6.0, 6.0.1, 6.0.2 en 6.1 zijn dankzij de jailbreaktool evasi0n per direct untethered te jailbreaken op bijna elke iPhone, iPad en iPod touch.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Jailbreak iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV op iOS 6
De iOS versies 6.0, 6.0.1, 6.0.2 en 6.1 zijn dankzij de jailbreaktool evasi0n per direct untethered te jailbreaken. De jailbreak is geschikt voor tweeëntwintig unieke iDevices, namelijk de verschillende versies van de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, 4e en 5e generatie iPod touch, de iPad 2, 3e en 4e generatie (retina) iPad en iPad Mini. De evasi0n jailbreak voor de 2e generatie Apple TV zal in seas0npass worden verwerkt. De 3e generatie Apple TV wordt niet ondersteund. Je kunt de evasi0n jailbreak uitvoeren met behulp van Mac OS X, Windows of Linux.

iOS 6.0 tot en met 6.1 jailbreaken met evasi0n

Veel gebruikers voeren het liefst een jailbreak uit van Apple’s laatste firmwareversie, om de mogelijkheden die door Apple en door derden worden geboden optimaal te combineren. Als je om deze reden nog wilt updaten naar iOS 6.1 voordat je de evasi0n jailbreak uitvoert, wordt het aangeraden om dat met behulp de “Herstellen“-functionaliteit van iTunes te doen. Met name het uitvoeren van een Over The Air (OTA) update wordt afgeraden, omdat dat nauwelijks getest is in combinatie met de jailbreak. Heb je al eerder een OTA update uitgevoerd naar iOS 6.1 op het toestel zelf, dan kun je het toestel ook alsnog via iTunes herstellen met iOS 6.1.

evasi0n jailbreak

Maak voordat je een toestel herstelt via iTunes altijd eerst een backup van je belangrijkste gegevens. Voor de grootste kans op succes voer je de jailbreak uit na het herstellen met iOS 6.1, maar voordat je de backup van je gegevens weer via iTunes op het toestel zet. Als je gebruik maakt van een toegangscode op je iPhone, iPad of iPod touch dan is het beter om deze tijdelijk uit te schakelen voordat je de jailbreak uitvoert. Als je op dit moment al een tethered jailbreak hebt op iOS 6, dan kun je evasi0n 6.x Untether via Cydia installeren om deze jailbreak untethered te maken.

Updaten naar iOS 6.1 met iTunes

Bekijk ook onze handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je kunt updaten naar iOS 6.1 en vervolgens een jailbreak uit kunt voeren met evasi0n. Voor hulp bij specifieke problemen kun je terecht op het iCulture jailbreak-forum.

Jailbreaken met evasi0n op iOS 6.1 in de toekomst

iFaith 1.5.1 voor iOS 6.1Het is alleen mogelijk om een iPhone, iPod touch, iPad of Apple TV te herstellen naar een firmwareversie die op dat moment door Apple gesigneerd wordt en standaard is dat alleen voor de meest recente firmwareversie het geval. Als je op een later moment nog wilt kunnen herstellen met iOS 6.1 is het daarom verstandig om de daarvoor benodigde SHSHs (een per toestel unieke handtekening) op te slaan. Je kunt dit doen met behulp van Tiny Umbrella (Mac OS X en Windows) en/of de Show Available SHSH Caches on Server optie in iFaith (Windows). Het is de vraag of het in de toekomst mogelijk zal zijn om op alle toestellen met SHSHs te herstellen naar iOS 6.1 als deze niet meer door Apple gesigneerd wordt. Voor de op de A5-, A5X- en A6-chip gebaseerde toestellen zijn daar namelijk nog meer kwetsbaarheden voor nodig, maar het werk van bijvoorbeeld @winocm ziet er wat dat betreft hoopgevend uit.

De evasi0n jailbreak is te downloaden voor Mac OS X 10.5 en hoger, Windows XP en hoger en Linux (zowel 32 als 64 bit). Het is op vrijwillige basis mogelijk om via Paypal een donatie te doen aan @planetbeing, @pimskeks, @pod2g en @MuscleNerd, die samen de @evad3rs vormen.
Het is een tijdje stil geweest rond jailbreakniews op iPhoneclub. Dat had te maken met een aantal factoren, waaronder het feit dat er weinig gebeurde in de jailbreakscène. Lees hier meer over onze huidige jailbreakverslaggeving.

Reacties: 268 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.