Reacties voor: Europese Hof: ‘België moet koppelverkoop toestaan’

Het Europese Hof van Justitie vindt dat België niet langer mag vasthouden aan het verbod op koppelverkoop. Door regel is het niet mogelijk om de iPhone met subsidie bij een exclusief abonnement aan te bieden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. ik ben tegen :p
    ‘k ben enorm tevreden dat ik hier mijn iPhone kon kopen aan 525 euro.
    geen dom abonnement, gewoon een toestel.
    2 jaar vasthangen aan een abonnement is gewoon te lang. Ik zal alleszins geen iPhone kopen als ik er een 2-jarig abonnement moet bijnemen.

  2. ik heb ook een belgisch toestel, geen SIM lock en er kan elke sim kaart in en het werkt prima. ik zit nergens aan vast en heb een sim only abonnement. dit is echt de goedkoopste manier. met al die 2 jarige abonnementen zijn de tarieven zo dat je uiteindelijk na 2 jaar je iphone toch zelf hebt betaald. laat dus het verbod op de koppelverkoop maar lekker bestaan

  3. @john verhoeven:
    voila, net wat ik dacht 😉
    hoe eenvoudig kan het zijn! zien we nu een aanbieding van een super provider, we gaan er naartoe enzo 🙂
    hopelijk schrappen ze het echt niet :p

  4. Sinds gisteren mag koppelverkoop in België, enkel de wettekst moet nog aangepast worden. De voorwaarden voor GSM’s zijn dat een toestel ook los, zonder koppelverkoop moet aangeboden worden en dat je maximum 1 jaar aan een abonnement mag gekoppeld worden!

  5. dat ze maar wachten tot na de vakanie om die wet te veranderen zodat ik dan de nieuwe iphone al in handen heb!

  6. Dit bericht bevat foutieve informatie. Naast Mobistar mochten ook in het begin de Apple Premium Resellers in België de iPhone verkopen. Niet enkel Mobistar dus.

  7. beide moeten kunnen,
    aan de mede belgen die dit niet willen, maak uw huiswerk aub …
    in nederland zijn de abo’s goedkoper met meer GB en een goedkopere iPhone dus stop met leuteren.
    Hij moet ook los verkrijgbaar blijven, ik geloof dat dit model in Italie wordt toegepast …

  8. nu is hij ook te verkrijgen in media markt, proximus, belcompany en nog winkels

  9. mmm… nu heb ik toch twee bedenkingen:

    1. blijft mobistar de exclusieve partner? ik neem aan dat proximus/base geen partner wilden worden omdat koppelverkoop toch niet mocht… en er dus weinig nut aan die deal was

    2. gaat mobistar (of de eventuele nieuwe exclusieve partner) goede deals aan de klanten bieden (die in nederland zijn redelijk goed) of gaan ze gewoon door met hun idiote data beperkingen?

    Volgens mij krijgt dit nog een vevelend staartje en zal in de introductie van de nieuwe iphone niet echt vlotjes verlopen… remember last year???… uiteindelijk hebben ze deadline wel gehaald maar of dat deze keer zal lukken?

    (@mobistar: denk ook aan de student die wel een iphone wil maar geen duur abbo… een bundel van 10-15 euro zou leuk zijn… of gewoon een unlocked versie voor een deftige prijs… dank u)

  10. Origineel geplaatst door Peter
    Sinds gisteren mag koppelverkoop in België, enkel de wettekst moet nog aangepast worden. De voorwaarden voor GSM’s zijn dat een toestel ook los, zonder koppelverkoop moet aangeboden worden en dat je maximum 1 jaar aan een abonnement mag gekoppeld worden!

    Daar klopt niets van… Sinds gisteren is er een arrest dat stelt dat de huidige wetgeving in strijd is met de Europese richtlijn.

    Er is tot op heden nog NIX aangepast aan de wetgeving en het is momenteel dus nog steeds niet toegestaan. Zolang die wettekst niet is aangepast en gepubliceerd is in het staatsblad, verandert er nix…

    Die opmerkingen die jij geeft over hoe de verkoop al dan niet zou mogen zijn de suggestie/wensen/dromen van Testaankoop en andere groepen… Maar daar is nog niet van in huis.

  11. Dat koppelverkoop daar legaal wordt kan me eigenlijk niets schelen. Als ik straks maar weer naar belgie kan scheuren voor een nieuwe iPhone.

    Maar ik had eens begrepen dat koppelverkoop straks weer mag maar dat simlocks er nog steeds niet doorkomen.

  12. Ik woon zelf in België en heb hier legaal een Iphone gekocht voor 615€… Maar voor mijn telefoon en data abonnement betaal ik wel iedere maand 40-45€, reken zelf maar uit.. Geef mij dan maar die koppelverkoop hoor dan kreeg ik mijn iphone zo goed als gratis

  13. koppelverkoop is beter vind ik. Heb zelf een Belgisch toestel maar met de prijs die ik betaald heb kon ik in Nederland hetzelfde toestel kopen ( abo) MÁÁR!, je belt intussen wel gratis, sms is free en internet voor 18 maanden. Trouwns je kan bij t-mobile je gsm unlocken voor een prijsje?

  14. Ieks. Als koppelverkoop terug zou ingevoerdworden, stelt zich de vraag of ze handelaars ze dan nog wel los willen verkopen (en of dat Apple ze eventueel dwingt ze niet meer los te verkopen). Zou ik rot vinden, daar de momenteele situatie mij de mogelijkheid bied een simlock vrije te kunnen kopen in Belgie (als Belg) en hem met Vodafone in Duitsland te kunnen gebruiken (woon en werkplaats). Hmm, als er in juni een nieuwe komt, misschien dan toch niet wat langer wachten…

  15. Origineel geplaatst door Wyando
    Ieks. Als koppelverkoop terug zou ingevoerdworden, stelt zich de vraag of ze handelaars ze dan nog wel los willen verkopen (en of dat Apple ze eventueel dwingt ze niet meer los te verkopen). Zou ik rot vinden, daar de momenteele situatie mij de mogelijkheid bied een simlock vrije te kunnen kopen in Belgie (als Belg) en hem met Vodafone in Duitsland te kunnen gebruiken (woon en werkplaats). Hmm, als er in juni een nieuwe komt, misschien dan toch niet wat langer wachten…

    De Belgische iPhones zullen ALTIJD simlock vrij blijven (net als in Frankrijk) Het enige wat zou kunnen veranderen is dat je ook een abonnement of dergelijke tegelijk moet kopen. Maar de iPhone mag niet gemod wroden zodat er maar een operator bij werkt. Je kan er dan in het buitenland gewoon een ander simkaartje insteken hoor

  16. De iphone was al niet goedkoop maar als de koppelverkoop doorgaat , dan zullen volgens mij de losse toestellen nog duurder worden in België.
    Van mijn part mag Vincent Van quikenborne zijn ontslag indienen ! Wat een klojo die minister !!!!

  17. Idd een Iphone aan €995 ofwel gratis bij een abbo. Belachelijk! Volgens mij vond Vincent de Iphone die hij graag wou hebben te duur en heeft daarom het wetsvoorstel ingediend. Wat is het volgende? Bouwgrond prijs x 2 tenzij je volgens één bepaalde aannemer werkt? Afvoeren die wet!

  18. Koppel verkoop vervelend of niet. Je betaald hoe dan ook te veel.

    500 a 600 plus voor je toestel betalen en een (goedkoop) abbonnement er bij zal over twee jaar getild altijd duurder uitkomen dan het goedkoopste T-mobile “i abbonnement”.
    Voor onder de 800 euro ben je dan klaar en je hebt garantie en altijd snel internet mits je dekking hebt.

    Het is maar wat je betalen wil voor je vrijheid;)

  19. Origineel geplaatst door Bogus
    De iphone was al niet goedkoop maar als de koppelverkoop doorgaat , dan zullen volgens mij de losse toestellen nog duurder worden in België.
    Van mijn part mag Vincent Van quikenborne zijn ontslag indienen ! Wat een klojo die minister !!!!

    Vincent Van Quickenborne heeft er wel voor gezorgt dat de iPhone hier in Belgie te koop is en dan nog zonder abbonement, maar nu wordt hij verplicht om het toetelaten om er een abbonement bij te nemen, anders geen iPhone

  20. #$%^&*&^%$#

    Ik wil zelf uitmaken wie mijn provider is. Ik wil zelf uitmaken wat voor abbo ik neem, ik wil zelf uitmaken hoelang een abbo duurt en ik wil zelf op elk moment van provider kunnen wisselen.

    Zo niet; dan kopen we hem ergens anders.

  21. Zie dit is nou de reden waarom ik mijn twijfels hebt m.b.t. het Europese parlement.
    Ik wil zelf uitmaken wat ik koop en met wie ik in zee ga!, en laat me dat in geen geval opdringen door een stel
    a-democraten die de klok weer 100 jaar willen terug draaien.

  22. Origineel geplaatst door Matjas
    Origineel geplaatst door BogusDe iphone was al niet goedkoop maar als de koppelverkoop doorgaat , dan zullen volgens mij de losse toestellen nog duurder worden in België.
    Van mijn part mag Vincent Van quikenborne zijn ontslag indienen ! Wat een klojo die minister !!!!Vincent Van Quickenborne heeft er wel voor gezorgt dat de iPhone hier in Belgie te koop is en dan nog zonder abbonement, maar nu wordt hij verplicht om het toetelaten om er een abbonement bij te nemen, anders geen iPhone

    Nu mag je er ook al een abonnement bijnemen hoor… Alleen kunnen ze binnenkort wel verplichten om er ook een abonnement bij te moeten kopen.

    Origineel geplaatst door P5ycH0
    #$%^&*&^%$#Ik wil zelf uitmaken wie mijn provider is. Ik wil zelf uitmaken wat voor abbo ik neem, ik wil zelf uitmaken hoelang een abbo duurt en ik wil zelf op elk moment van provider kunnen wisselen.Zo niet; dan kopen we hem ergens anders.

    Howhow, we zijn Nederland he… JA ze kunnen je verplichten om alleen de iPHone in pakket met een abonnement met kopen. Maar ze kunnen je NIET verplichten dat abonnement ook op de iPhone te gebruiken.

    SIMLOCK blijft ILLEGAAL!!!

  23. Ik dacht juist dat wij hier in Nederland achterliepen, omdat wij wel koppelverkoop toestaan. Ik ben te vreden met de i-abo, maar ik zit er 2 jaar mee vast en een nieuwe iPhone komt jaarlijks. Ik wou de aankomende iPhone uit belgië halen, mijn huidige verkopen en mijn i-abo behouden. Nu is het afwachten.

  24. Hmm… dan zal Italie ook wel moeten stoppen. Leuk dat Europa 😉 Maar goed, verkocht Hong Kong ze ook niet los zonder abonnement? Een vader van een vriend vliegt bij KLM wekelijks op Hong Kong dus 😉

  25. Origineel geplaatst door Puck84
    Origineel geplaatst door WyandoIeks. Als koppelverkoop terug zou ingevoerdworden, stelt zich de vraag of ze handelaars ze dan nog wel los willen verkopen (en of dat Apple ze eventueel dwingt ze niet meer los te verkopen). Zou ik rot vinden, daar de momenteele situatie mij de mogelijkheid bied een simlock vrije te kunnen kopen in Belgie (als Belg) en hem met Vodafone in Duitsland te kunnen gebruiken (woon en werkplaats). Hmm, als er in juni een nieuwe komt, misschien dan toch niet wat langer wachten…De Belgische iPhones zullen ALTIJD simlock vrij blijven (net als in Frankrijk) Het enige wat zou kunnen veranderen is dat je ook een abonnement of dergelijke tegelijk moet kopen. Maar de iPhone mag niet gemod wroden zodat er maar een operator bij werkt. Je kan er dan in het buitenland gewoon een ander simkaartje insteken hoor

    De Iphones in Frankrijk zijn gewoon gesimlocked hoor!!!

  26. Ik ben gisteren naar het VFB Congres geweest en daar heeft de ceo van Mobistar een presentatie gegeven. Een vraag uit het publiek was: Gaat u van koppelverkoop gebruik maken, nu het toegelaten is?

    Het antwoord van de ceo was dat hij vond dat de klant hier meestal niet beter uit kwam. Hij haalde het voorbeeld aan van de Iphone. Hij zei dat het meestal dure abonnementen waren waar de klant helemaal niet beter mee was.

    Volgens mij zal mobistar de iphone aanbieden zonder simlock en tegelijkertijd ook de iphone zal verkopen dat gekoppeld zal zijn aan een abonnement.

  27. Spijtig dat ze nu toch afstappen van het verbod op koppelverkoop.

    Bedrijven die een monopoly hebben zullen nu nog meer kunnen groeien.

    Geloof me vroeger was het beter, als Europa eens had meegedaan met België.
    Was de iPhone direct simlock vrij op de markt gekomen.

    De consument wordt nu haast verplicht iets te nemen dat hij helemaal niet wil.
    En dan hoor ik hier verhaaltjes van ‘Mijn abonnement loopt bijna af, ik wil een nieuwe gsm’ of ‘hopelijk wachten ze nog even tot mijn abo afgelopen is’!!!

    Kijk mensen, ik ga hard zijn maar het is nu éénmaal zo.
    ‘Dan had je maar niet zo DOM moeten zijn om een abo af te sluiten’!

    Mij ga je dat nooit zien doen, ik koop wat ik wil en bedrijven of winkels hoeven mij helemaal geen verplichting op te leggen, ik zeg dat ook in de winkel.
    Ik ben hard maar rechtvaardig!

    (En uiteindelijk geeft de winkel altijd toe)

  28. Het gaat een dubbele regeling worden, ze gaan de wet eind mei nog doorstemmen. Koppelverkoop is mogelijk maar dan moeten beiden producten zonder elkaar ook kunnen verkocht worden, welliswaar moeten die duurder zijn dan in combinatie met elkaar.

    De staat geeft vooral om zijn inkomsten (belastingen) door koppelverkoop toe te staan, lopen ze al een heel pak mis.

    Als consument kan je het positief en negatief bekijken : positief je krijgt meer waar voor je geld, maar als negatief punt word je weer aan allerlei onnuttige producten gekoppeld.

    Maarja als gsm’s goedkoper worden, ben ik al blij 😀

  29. Origineel geplaatst door Matjas
    Origineel geplaatst door BogusDe iphone was al niet goedkoop maar als de koppelverkoop doorgaat , dan zullen volgens mij de losse toestellen nog duurder worden in België.Van mijn part mag Vincent Van quikenborne zijn ontslag indienen ! Wat een klojo die minister !!!!Vincent Van Quickenborne heeft er wel voor gezorgt dat de iPhone hier in Belgie te koop is en dan nog zonder abbonement, maar nu wordt hij verplicht om het toetelaten om er een abbonement bij te nemen, anders geen iPhone

    Je kent er blijkbaar niet veel van. Quickenborne ZEI voor de komst van iPhone dat koppelverkoop weg moet. Hij heeft DAARNA pas gehandeld om de iPhone. Je moet het nieuws beter opvolgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.