Reacties voor: Europeanen nog steeds bang voor kosten van dataroaming

De Europeanen zijn bang voor de kosten van dataroaming. Ze beperken het gebruik daarom, ook al zijn de kosten sinds 2006 sterk gedaald.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. Ik bel via internet in het buitenland, goedkoper, dankzei vodafone ireland simkaartje – aanrader – 1 euro per dag voor 50mb internet per dag!

  2. Ik was er ook altijd super bang voor; durfde m’n smartphone niet mee te nemen.
    Na 1 vakantie met geknepen billen toegekeken of de knop ‘dataroaming’ z’n werk deed, en dat deed het. Sindsdien neem ik m’n iPhone zonder huiver mee over de grens en ben niet mee bang voor roamingkosten.

  3. @Borgqueenx: Die actie en tarieven zijn inmiddels gewijzigd dacht ik….

  4. Ik heb internet op reis europe van vodafone, en roam zoveel ik wil. Het kost 5€ per maand extra en je kan voor dit geld je eigen bundel van 1024mb gebruiken in het buitenland zonder verdere kosten. Aanrader.

  5. De beursbezoekers zijn bij gebrek aan goede Wi-Fi-voorzieningen gedwongen om te roamen en dat kan behoorlijk prijzig uitpakken.

    Goh hoe verrassend!

  6. Als je het zó erg vind kun je altijd nog de mobiele data uitzetten en als je het dan echt nodig hebt kun je het weer tijdelijk aanzetten; Instellingen>Algemeen>Netwerk.

  7. Origineel geplaatst door Nick
    Ik heb internet op reis europe van vodafone, en roam zoveel ik wil. Het kost 5€ per maand extra en je kan voor dit geld je eigen bundel van 1024mb gebruiken in het buitenland zonder verdere kosten. Aanrader.

    Okee, ik heb ook vodafone.Als ik dus die 5 eurootjes extra neem voor als ik op vakantie ga naar Kos dan kan ik dus met mijn 1 gb internetten in het buitenland zonder extra kosten.Mits ik natuurlijk binnen de bundel blijf.
    Gaat het trouwens sneller op in het buitenland, heb je daar enige ervaring mee???

    Vgr Ton

  8. Ja, alleen internetten is nog steeds te duur. Ik ga geen euro per MB betalen, dat is gewoon onzinnig. Bellen daarentegen gaat prima!

  9. wel raar in dit specifieke geval want je kan prima wifi krijgen op de fira in barcelona. alleen niet gratis, maar dat heb je op beurzen. een vaste lijn krijgen kan ook gewoon. beetje vreemd dat bij zo’n beurs er geen wifi is voor de bezoekers op kosten van de organisatie.

  10. Binnen Europa is het op dit moment met de waarschuwings SMS jes en de max tarieven wel goed geregeld, ga je naar de VS dan vraagt KPN per MB E 19,95. Dus 100 Euro voor een iTunes download. Dat is een schandalig tarief dat nergens op slaat en sowieso al 4 x hoger ligt dan T-mobile.

    KPN is, wat mij betreft, gewoon een stelletje afzetters.

  11. Vorig jaar de fout gemaakt door te denken “mwoah…. dat zal toch wel meevallen?”
    Inmiddels weet ik beter. Dat valt dus absoluut niet mee! Je betaald onredelijk veel voor relatief weinig data transfer.
    Mevrouw Kroes: GO, GO, GO…!!

  12. En die 5 euro (databundel Vodafone buitenland) is dan voor de rest van je gehele abonnements periode toch?

  13. €55,00 kostte een weekje wintersport met elke dag 2 tot 3 MB aan data, dat vind ik echt geld. T-mobile is niet de goedkoopste hierin.

  14. Ik gebruik internet op reis dagbundel van vodafone. Kost €2,- per dag voor 35MB maar alleen als je internet verbinding maakt. Gaat van je normale internet bundel af. Voor email, whatsapp en viber is 35 MB per dag meer dan genoeg. Heb alleen mijn datalimiet uit laten zetten want na 3 dagen had ik ineens geen verbinding meer. Die europese datalimiet ziet niet wat voor abbo je gebruikt dus die rekent €2,95 per mb.

  15. Vind je het gek dat europeanen bang zijn. Het is gewoon krankjorum wat de diverse providers vragen.

  16. Ben benieuwd wat voor abbo iemand heeft om bij kpn onder de 5 euro per mb te komen. Belachelijke prijzen.

  17. Ja die 5 euro is bij vodafone voor je hele periode je kan hem niet meer uitzetten.

    Wel kan je de 2 euro perdag bundel aanzetten.
    Die kan je altijd aanzetten wordt dan alelen gebruikt als je in het buitenland zit en niet eerder.

  18. Die ene keer dat ik in Belgie of een ander buitenland ben vind ik het ook die 5,- niet waard.
    Mensen zijn bang omdat je soms zonder dat je t door hebt toch nog word uitgeknepen in t buitenland, dit hebben de providers aan zichzelf te danken.
    Bellen is ook nog steeds duur in t buitenland, met vodafone paspoort ook nog steeds een stuk duurder en valt ook buiten je bundel.
    @ menno : Gebeld worden in NL kost 0,00 🙂

  19. Gewoon alle abonnementen een europese dekking geven net als met de verzekering van je auto.

  20. Gebeld worden in Europa kost bij vodafone maar 79 cent per gesprek maakt nie tuit hoe lang het is.
    Mits je vodafone passport heb aanstaan

  21. In januari in Duitsland 50,954mb verbruikt meyt de iPhone. Dat koste €126,33 excl. btw. Dus ja, veel te duur!!

  22. Ik ben nog aan het bijkomen van een trauma. mijn vrouw heeft haar mobiel meegenomen naar de USA maar ondanks dat dataroaming uit stond toch een rekening van 1300 euro.
    (geen melding van excessief gebruik, dank je wel Telfort) Ik vermoed via 3G tijdens navigeren met navigatiesoftware, maar zeker weten doe ik het niet.
    (Misschien gaat die navigatie sw om dataroaming heen.)
    Heb nu alles wat maar met 3G en internet te maken heeft geblokkeerd en de rekening is tot rust gekomen.

    PS als je naar het buitenland gaat controleer regelmatig je belstatus (via wifi ergens)

  23. Origineel geplaatst door Menno
    Gebeld worden in Europa kost bij vodafone maar 79 cent per gesprek maakt nie tuit hoe lang het is. Mits je vodafone passport heb aanstaan

    Moet je toch eerst ruim 4,5 minuten bellen voor je die 79 cent eruit hebt …. Hoe lang duurt een gemiddeld gesprek? Meestal niet zo lang…. stel dat iemand in gesprek is en je voicemail krijgt. Ben je voor 10 seconden 79 cent kwijt ….

  24. vodafone zijn het beste met data op vacantie als je een vodafone netwerk heeft in het land

  25. Vind 2,- per dag nog steeds teveel voor 35mb (vodafone)

    Origineel geplaatst door Taco Scargo
    stel dat iemand in gesprek is en je voicemail krijgt

    Daarom moet iedereen zn voicemail ook uitzetten, we hebben toch nummermelder 🙂

  26. In oktober 2010 weekje verlof aan de Rode Zee, Egypte.
    Bagage was zoek geraakt op de luchthaven.
    Tegen beter weten in, dan toch maar eventjes de dataroaming geactiveerd. Redelijk voorzichtig geweest, nu en dan websites van luchtvaartmaatschappij en mijn emails gechecked omtrent verloren bagage.
    Dacht ook dat het wel ging meevallen….
    Telefoonfactuur 895 euro (acht-honderd-vijfennegentig) !!!
    Even duur als de reis zelf dus….Klote 🙂

  27. Lijkt meer op dat je hele fotos heb verstuurd ofzo…

    Ikheb hetzelfde gedaan uit Hurghada vandaan en was nog geen 50 euro kwijt.

  28. als europa wil uitstralen 1 europa te zijn mogen ze hier echt wat aan gaan doen

  29. Internet in het buitenland is inderdaad schandalig duur, het beste is, om een losse dongle te gebruiken en een lokaal Prepaid data kaartje te kopen, kost misschien even wat moeite, maar bespaart je een hoop gezeur achteraf.
    In Duitsland zijn de prepaidkaarten van de Aldi heel goed, koop wat extra te goed. Zet op de iPhone de dataroaming uit, simpel, want je hoeft toch niet steeds te kijken of je een ping, whatsup, email, en weet ik wat niet meer hebt gehad, zit vaak ook tussen je oren hè. Denk daar ook is aan.

  30. Heb in italie een prepaidkaartje van TIM gehaald en een toevoeging van 2 euro een week onbeperkt online. Er zijn ook toevoegingen van 1 gb voor 9 euro maand geldig. Twee iphone’s online via mywi. Gewoon een beetje creatief zijn.

  31. Een Nederlandse telefoonmaatschappij hoeft er niks voor te doen alleen maar een rekening te schijven als IK met buitenlandse zendmast werk. Daar hoeft de buitenlandse telefoonmaatschappij ook niks extra’s voor te doen, dus eigenlijk is het gewoon grote oplichterij. Uitroepteken! Prima dat Kroes dit wil aanpakken, maar het zou niet nodig moeten zijn. We vertoeven gemiddeld het grootste deel van het jaar in ons eigen land en als we dan even de grens overwippen, dan moet dat makkelijk gratis kunnen.

  32. En voor de rest wil de EU continu de VS na-apen, het zou hoog tijd worden dat ze iets doen aan dit soort roaming-onzin, alles om geld te kloppen uit mensen, maar wel de grenzen laten verdwijnen.

  33. Roaming prijzen zijn niet redelijk.. Waarom is het in het buitenland duurder dan in Nederland? Het is niet zo dat als je in spanje een web adres intyped dat de opdracht dan via frankrijk en belgie in nederland aankomt om vervolgends verwerkt te worden.. 2x zo duur als in het thuisland zou ik nog snappen maar nu is het gewoon een melkkoe..

  34. Aan de verschillen tussen de aanbieders en de verschillen tussen prijzen met en zonder “bundel” kun je zien dat de prijzen belachelijk zijn. We praten over een aantal euro’s per megabyte; in Duitsland betaal ik bij een webhoster nog geen 10 euro per terabyte transport. Men rekent voor het mobiele transport dus 100000 keer zoveel (en ca. 1000 keer zoveel als de lokale abonnementshouders….).

  35. Ik heb zelf ook de 2,- per dag bundel van vodafone. Ideaal. Je betaalt alleen als je een dag ook werkelijk verbinding maakt en het verbruik van 35 mb gaat gewoon uit je normale bundel. De dagen dat ik geen verbinding nodig heb zet ik het roaming schakelaartje gewoon weer uit. En 35 mb is echt genoeg voor een dag.

    @ Taco.
    Waarmee vergelijk je die belkosten van 79 cent per gesprek. Bellen in het buitenland is bij KPN of T-mobile sowieso net zo duur, maar dan per minuut en niet per gesprek. Bovendien kun je er heel slim mee omgaan. Stuur een sms á 13 ct vanuit het buitenland waarin je het thuisfront vraagt of ze jou willen bellen. Zij betalen de normale nederlandse tarieven tot aan de grens (evt. vanuit de gewone belbundel) en vanaf de grens tot aan jou, kost jou eenmalig 79 cent. Hoe lang het gesprek ook duurt. Oftewel, uren bellen voor 92 cent. Vodafone Rules.

  36. Ik boek als ik naar het buitenland ga enkel nog een hotel met (liefst gratis) wifi. Zelfs in goedkope prijsklasse zijn die te vinden

  37. Als ik al die reacties zo lees, ipc tijd voor een leuk (vernieuwd) artikel over internet in buitenland met provider vergelijking en tips. Weer? Ja weer 😉

  38. Prijzen zijn soms best hoog. Was laatst ergens op een boot. Mobiel internet 30 euro per mb! Ik heb als bewijs de screenschot nog op de iPhone staan.

  39. bellen in eu moet gewoon 1 prijs hebben het is al duur genoeg en moet je kijken was tog een grootland de eu moet je nagaan je hebt t-mobile in duitsland spanje etc dus wrm moet ik meer betalen als het niet nodig is ?

  40. Weet iemand hier hoe het zit met gebruikers langs de grens? Als je op de grens woont wissel je voortdurend van netwerk. Het lijkt me dat die niet blij zijn met de vele sms’jes die ze hierover ontvangen of de hoge kosten.

  41. Ik gebruik in het buitenland altijd Droam (www.droam.nl) Die leveren een draagbaar wifi-apparaatje (mifi, kleiner dan een gewonen telefoon, dus past makkelijk los in je zak) met sim-kaart (niet voor alle landen, soms moet je zelf nog een losse sim kopen zoals ik in Cambodja) en alles ingesteld etc. Ideaal. Zeker omdat je tot 5 apparaten via wifi kunt aansluiten. Dus naast je telefoon ook je iPad en/of je laptop. Is niet voor bellen, maar wie belt er nou nog tegenwoordig 😉 No more billshock for me!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.