Reacties voor: Fotobewerker Enlight 2 stapt over op betaling per maand

Enlight Photofox is de opvolger van de bekende foto-app Enlight. In plaats van een eenmalig bedrag betaal je per maand voor de Pro-functies.

Reacties: 17 reacties

  1. Laat me raden, de nieuwe is alleen 32Bit ?

    Ik had dit al zien komen, IOS die naar 32bit overstapt en bij toeval een groot aantal apps gaan naar abbo versie over, en na IOS11 moet je alles of niets :/

    Mijn iPhone 8 gaat veel ruimte krijgen door de afwezigheid van vele apps 🙂

  2. Dat zou niet best zijn als ze de nieuwe app alleen 32bit maken.

  3. Hahaha weer een Abonnement erbij! Straks moet je nog maandelijks gaan betalen voor ademhalen de WC, sex enz….

    Je begrijpt…, ik word er doodmoe van 😪 van al die abonnementen! Het worden er nu toch echt te veel!

  4. Heb het ook gehad met die appmania.

  5. Origineel geplaatst door Josh
    Heb het ook gehad met die appmania.

    Ik gebruik zelden apps eigenlijk.

  6. Hahahaha…€7,50 per maand voor foto’s uitsnijden en de witbalans wijzigen? Wat een debiele prijs…

    Edit: hahaha en nog steeds slaat deze app alleen kopieën op als je een foto bewerkt. Dus niet “in place” over de originele foto heen (waarbij je achteraf de bewerkingen ongedaan kan maken, een van de redenen waarom Apple op HEIF overgaat waarin dit nog makkelijker kan) zoals Snapseed, Pixelmator etc.

    Kortom: 2019 prijzen voor een 2013 app…

  7. Volgens mij is Affinity Photo veel uitgebreider en die kost eenmalig 22 euro. Dat vind ik voor professioneel gebruik een prima prijs. Bijna 8 euro per maand betalen kan, maar dan moet het wel een héle goede app zijn die je dagelijks voor je werk gebruikt. En dat is het nu blijkbaar duidelijk niet. Ik zal het dus niet gaan gebruiken. Maar het is wel een teken dat ontwikkelaars hun apps voor iOS veel completer willen gaan maken. Dan kan de iPad ineens een vervanger van de laptop gaan worden.

  8. Al die abbo’s per maand…. ze snappen niet dat mensen wel kunnen sparen om het 1 malig aan te schaffen, maar iedere maand geld betalen…..
    Voor de Tom Tom (de echte niet op de foon), Adobe pakket op de computer, nu weer voor apps… dat is opgeteld een flink bedrag mensen niet iedere maand zomaar hebben. 1 malig flink bedrag valt voor te sparen. Dit tikt maandelijks lekker aan en door….

  9. Nog even en ik kan een iPhone kopen met minder opslagruimte, zoveel apps als ik er af ga gooien, als ze allemaal het abonnementsmodel gaan hanteren.

  10. Behoorlijke prijs. Vele betere en goedkopere alternatieven. Affinity Photo zeker.

  11. Heb Enlight ooit aangeschaft omdat het een fijne app is en prima werkt. De €4 toen vond ik het zeker waard. Maar de nieuwe(?) versie met dit nieuwe betaalmodel is ronduit belachelijk. Een abonnement voor ca. €10/jaar zou nog enigszins redelijk kunnen zijn (hoewel ik sowieso geen voorstander ben van abonnementen) maar €8/mnd??? Dat staat toch totaal niet in verhouding tot de gemiddelde prijs voor een app van ca. €1. Nee ik houd het bij de ‘oude’ Enlight en voor de uitsnij-functies gebruik gewoon Pixomatic die hetzelfde kan en maar eenmalig een paar euro gekost heeft.

    Ik ben het wel met de eerste reactie eens dat de 64-bits schifting puur een mogelijkheid lijkt om dit soort praktijken af te gaan dwingen. Nee ik blijf zolang mogelijk op iOS10.3 zitten. Heb sowieso geen zin om afstand te MOETEN doen van een aantal veelgebruikte 32-bits apps!

  12. Is dit de toekomst? Voor die paar keer dat ik de app gebruik? Het is met recht de beste foto editor, maar maandelijkse betalingen – nee bedankt. Hetzelfde probleem heb ik met de nieuwe Flightradar24 app. Ik begrijp heel goed dat een one-time fee niet een garantie is voor levenslange gratis updates, maar maandelijks betalen liever niet.

  13. Helaas ben niet vd maand bijdrage
    dan maar niks .. en foto bewerking gebruik ik toch niet

  14. @Leo Kennis: Mee eens !!

  15. Zijn er al enquetes over de voor- en tegenstanders van het abonnementen systeem. Denk dat het merendeel het niet eens is met de apple topman

  16. Photoshop + lightroom kost 11€ per maand. Dan heb je pas een professioneel programma (niet op de iPhone dan) dus waarom 8€ per maand voor een appje voor wat bewerkingen. Staat niet in verhouding.

  17. Abonnementen gaat Apple nog de kop kosten. Inderdaad net zo met de Flightradar24 app. Ik hoop dat een ieder dit massaal boycot, dat ze snel weer de boel omgooien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.