Reacties voor: Elon Musk: ‘Apple had eerder met de Apple Car moeten beginnen’

Volgens Elon Musk is Apple een grotere concurrent dan Google voor zelfrijdende auto's. Ze zijn alleen veel te laat begonnen, vindt de topman van Tesla.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Misschien een van de redenen waarom de rest van de producten op dit moment zo achter blijft. Ik twijfel echt of dit nu een goed idee is voor Apple. Musk heeft veel meer affiniteit met mobiliteit dan Apple. Kijk naar Tesla maar vooral naar SpaceX. Wat Musk daar presteert is uitzonderlijk.

    En ondanks alle ervaring loopt Tesla tegen allerlei problemen aan terwijl ze al jaren bezig zijn in de automobielindustrie. Zelfs de grote merken lopen allemaal tegen behoorlijke uitdagingen aan bij het ontwerpen van een nieuwe auto. En zijn dus lang niet altijd succesvol. Dat maakt me sceptisch over Apple. Auto’s maken zit gewoon niet in hun DNA. Natuurlijk kan je beargumenteren dat de auto van de toekomst meer een software dan een hardware product is. Maar het is juist de software wat de laatste jaren behoorlijk misgaat. Bovendien zijn de marges in de autoindustrie vele malen lager dan wat Apple gewend is met iPhone.

    Kans van slagen acht ik ik dit moment 50/50.

  2. Origineel geplaatst door WvB22
    Bovendien zijn de marges in de autoindustrie vele malen lager dan wat Apple gewend is met iPhone.

    Wacht maar af totdat je de prijsstelling gaat zien, die marges komen wel goed hoor!

  3. Ben ik nou een van de weinigen die vind dat Apple zich helemaal niet met auto’s bezig moet houden? Uitbreiding naar de media-industrie (TV, etc) of home-automation, daar denk ik dat Apple behoorlijk wat toegevoegde waarde op kan leveren. Helemaal als ze zich als een enabler opstellen. Maar auto’s. Waarom dan ook niet meteen de Apple-bike of Apple-scooter?

  4. Origineel geplaatst door Richard
    Ben ik nou een van de weinigen die vind dat Apple zich helemaal niet met auto’s bezig moet houden? Uitbreiding naar de media-industrie (TV, etc) of home-automation, daar denk ik dat Apple behoorlijk wat toegevoegde waarde op kan leveren. Helemaal als ze zich als een enabler opstellen. Maar auto’s. Waarom dan ook niet meteen de Apple-bike of Apple-scooter?

    Je bent niet alleen, reken mij er ook maar bij.

  5. Ik vraag mij af of Apple een auto aan het ontwikkelen is… Misschien wel software en hardware wat autofabrikanten kunnen toepassen…? Het is een totaal andere tak van sport, ben het er volledig mee eens dat je hier verstand van moet hebben. Ik denk en misschien hoop ik er wel op dat Apple een toepassing voor de autoindustrie ontwikkeld en niet een auto. Zomaar een auto bouwen kost alleen maar geld. Tesla is niet financieel gezond, laat staan financieel onafhankelijk. En zo zijn er nog véél meer autofabrikanten welke in hetzelfde bootje zitten.

  6. Helemaal eens met bovenstaande reacties.
    Apple kan een prima (dienende) rol spelen in Car-Intelligence. Maar in het constructieve aspect van auto bouwen heeft het nul ervaring.
    Je kan expertise inkopen maar daarmee verander je nog niet het DNA van het bedrijf.
    Daarbij verliezen ze nu in zo’n tempo focus op hun kernactiviteiten dat het gewoon een brug te ver is.

  7. Waarom niet?

    Ik hoor al die Telecombobo’s 10 jaar geleden nog joelen:
    “Wahaha Apple en mobiele telefoons, dat wordt nooit wat. Laten ze zich maar bij computers houden”

    We weten allemaal hoe dat afgelopen is… 🙂

  8. Origineel geplaatst door iEric
    Waarom niet?
    Ik hoor al die Telecombobo’s 10 jaar geleden nog joelen:
    “Wahaha Apple en mobiele telefoons, dat wordt nooit wat. Laten ze zich maar bij computers houden”
    We weten allemaal hoe dat afgelopen is…

    Precies dat. Think different. Iedereen denkt vanuit het concept auto, denk vanaf de andere kant: computer.

  9. @WvB22: Musk heeft veel meer affiniteit met mobiliteit dan Apple. Kijk naar Tesla maar vooral naar SpaceX.

    Musk kwam ook niet uit de autoindustrie, maar heeft zijn naam daar nu in gemaakt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.