Reacties voor: ‘Een paar oordopjes graag. De goedkoopste. Voor de iPhone.’ (Column)

Rutger stond op de Kalverstraat in Amsterdam en had maar een ding nodig: iPhone-oordopjes. De zoveelste.
Rutger de Quay - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 155 reacties

  1. Ach het ligt niet aan jou. Die Apple-headset is werkelijk waardeloos. Geen goed geluid, zeer snel kapot en duur.

    Lang dacht ik dat de mighty-mouse het slechtste Apple-product was. Maar nee… dat is de genoemde headset!

  2. Hmm ik ken het fenomeen, ik ben nu aan mn 6e set oordopjes.

    Altijd gaat de rechterkant kapot op een gegeven moment.
    Ik heb nog niet kunnen uitzoeken waar dat aan ligt, want het is wel frappant dat het telkens dezelfde is.

  3. ik heb mezelf bose oordopjes gekocht voor 100 euro, in de eerste instantie denk je het is duur maar je krijgt er zeker waar voor terug. Kwaliteit en diepe bass, niet prutt zoals die 10 euro dopjes

  4. @Léon Dekkers:
    Ik gebruik mijn originele oordopjes van de iPhone al 9 maanden zonder problemen. 🙂

    //Elke schooldag gebruik ik ze.

  5. Uuhm.. volgens mij mis ik het doel van deze column..

  6. die oortjes zijn zo slecht, dat ik 1 dag nadat ik de iphone had al andere van sennheiser gekocht had.

  7. Dat was een korte column. Eigenlijk lijkt het meer op een mededeling.

  8. Ik gebruik al 2 jaar de zelfde apple oordopjes. Ik heb niks te klagen

  9. 2 jaar met apple oordopjes + mircofoon, toen ging de linker kapot

    35 neergelegt voor dezelfde en die heb ik nu dus 5 maanden of zo

    :S

  10. Origineel geplaatst door Dagaloni
    Uuhm.. volgens mij mis ik het doel van deze column..

    Het doel van deze column is: mijmeringen op de vrijdagmiddag.

  11. Niet alleen de oordoppen van Apple zijn van slechte kwaliteit dat zijn ze bijna allemaal van al die bedrijven. En ik kan het weten, want ik gebruik al 3 jaar lang het beste van het beste in oordoppen land. Ik heb er 7 van, van een enkele driver tot 3-driver oordoppen van Shure en Westone. En hier komt past echt goede geluid uit en het zit perfect in je oren. IK heb er zo’n bijna 3000 Euro voor uitgegeven, dus het moet wel goed zijn.

  12. “En terwijl ik de pinpas door het automaat haalde en ik me afvroeg waarom die dingen eigenlijk zo duur zijn, beloofde ik mezelf ook om dit setje langer dan de gemiddelde levenstijd van mijn vorige setjes tot leven te wekken.”

    Huh?
    Pijnlijk mislukte poging tot mooischrijverij. Opbouwend bedoelde tip: hou je columns wat eenvoudiger, dan zijn ze een stuk leesbaarder.

  13. Ehm.. ik heb sennheiser cx270 en ja dat is echte rauwe kracht:P

  14. Mijn oordopjes hebbeb na 3 maanden het leven gelaten. Toen heb ik maar voor een goeie Senheiser koptelefoon ( met verwisselbare draad) gekozen. Die is een stuk chiller!

  15. Hoe krijgt iemand die oortjes kapot? Ik gebruik ze al twee jaar en nog geen enkel probleem ermee. Ik gebruik ze voornamelijk in een fabriek terwijl ik van alles doe. Verder gebruik ik mijn Sennheiser HD280Pro koptelefoon (H).

  16. Heel herkenbaar.
    Beetje gek dat je weer voor Apple’s doppen gaat. Een beetje investeren in oordoppen van goede kwaliteit loont zich zeker. Nu al een half jaar heel tevreden met mijn Sennheiser oordoppen. Kwalitatief gewoon veel beter, qua geluid en sterkte.

  17. Geluidskwaliteit van die standaard doppen is ook om te huilen. Niet normaal, beetje bas aan en ze kraken als ee houten krot in een storm.

  18. Na een aantal maanden de meegeleverde oordopjes gebruikte te hebben (die het overigens nog steeds gewoon doen) heb ik een Sennheiser CX setje gekocht (typenummer weet ik niet meer). Kostte maar liefst 69 euro maar geluidskwaliteit is fantastisch vergeleken met de meegeleverde oordopjes. En omdat ze in je oren gaan blijven ze ook goed zitten en blijf je altijd perfect geluid houden, ook als je loopt of beweegt. Er zit ook een bedieningsknopje en microfoon op welke compatible zijn met de iPhone. Prima vervanger dus van het standaard meegeleverde setje.

  19. Ik ben het eens met TotalBB: “hou je columns wat eenvoudiger, dan zijn ze een stuk leesbaarder.”

    Het leest niet lekker weg zo. Ook vind ik de onderwerpen waar je over schrijft vaak zo… standaard? Niet origineel en dat is jammer. Stukjes waar mensen schrijven over oordopjes die stuk zijn of mensen verbaast zijn over wat een iPhone allemaal wel niet kan zijn niet bijster origineel en kom je vaker tegen.

    Nogmaals: jammer. Ik hou wel van af en toe een non-informatief stukje hier, maar niet over uitgekauwde onderwerpen.

  20. Zelf heb ik meestal 4$ chinapan oordopjes die netzo goed presteren als apple dopjes qua geluids kwaliteit. Bouw kwaliteit is bij sommige super, andere bagger. Mja voor 1 headset van apple waar ik 2/3 maanden mee doe koop ik 10 cheapass headsetjes waar ik er na 3 jaar nog steeds 3 ongebruikt van heb liggen.

  21. Ik heb al een stuk of 7 paar oordopjes gebruikt.. elke keer blijven ze maar kapot gaan… echt om naar van te worden..

  22. Dit soort columns vindt ik nu echt jammer, hou het maar gewoon bij nieuws en reviews en niet een nieuwssite/weblog/reviews/columns enzovoorts

  23. Zonde van je geld, je had ze ook gratis kunnen omruilen. Werkt prima!

    https://www.iculture.nl/68645/apple-kondigt-programma-aan-voor-vervangen-oordopjes/

  24. Komop hey////gaan we nu elke vrijdag kansloze nutteloze inhoudsloze plotloze colums posten?

    Kan daar niet ook een aparte site voor gemaakt worden ofzo? iColumClub.nl ofzo

  25. iPhone oordopjes verslijten enorm snel. Ik ga gemiddeld slechts 3 maanden mee met een setje van Apple, terwijl mijn Sony en Philips van 2 jaar oud nog altijd meegaan.

    Ik denk dat er wat scheelt met de kabel behuizing van Apple.

  26. Krijg altijd oorpijn van die oordopjes die je in je oren moet hangen. Daarom heb ik nu een Bose gekocht! Ontzettend lekker!!! Geen rode oren meer geen pijn en een super super geluidje!!!!

  27. Gelukkig schrijft de gemiddelde internetgebruiker minstens zo beroerd. Goede tip voor de schrijver: laat je teksten lezen door een andere (eind)redacteur. Verder was het een herkenbaar verhaal. Op naar je volgende column!

  28. + Het is een column! Eens iets anders dan de gewoonlijke nieuwtjes!
    + Onderwerpen waar velen zich mee kunnen associëren.
    + 15j oud! Keep it up man! De meeste hier onder ons waren toen nog “met de blokken ah spelen”.

    – Wat een schrijfstijl, phoeh, sommige zinnen moest ik tot 3x toe lezen vooraleer ik elk woord begreep!

    Veel succes iig, ben al benieuwd naar jouw volgende stukje!!

  29. Ik heb het gevoel dat ik de helft mis van deze column. Ben een neutrale lezen en vind dit echt het de slechtste column die ik ooit heb gelezen.

    ‘Een paar oordopjes graag. De goedkoopste. Voor de iPhone.’

    Ik verwachtte deze uitspraak terug in het verhaal. Maar nee, je kocht niet de “goedkope”, maar koos voor de dure aangezien je verwacht hier langer mee te doen. Heb je deze ervaring niet al? Je kreeg ze van Apple toch netjes bij je iPhone. I don’t get it. Maarja wie ben ik.

    Ga gewoon wat zuiniger met je spullen om, gaan ze ook een stuk langer mee én bespaart jou weer een “hoop” geld.

  30. Altijd dat gezeik over die ene column op vrijdag-middag… Sommige bezoekers vinden het wel leuk! En als het je niet boeit, sla dan gewoon 1 artikel per week over, en laat je zeik-reacties achterwege. Net of iemand daar wél op zit te wachten.

  31. Garantie!
    Wat veel mensen dus niet weten is dat als je oortjes er nog goed uitzien, maar ze zijn dus wel kapot dat je van Apple het eerste jaar gewoon gratis nieuwe krijgt.

    Je gaat terug naar de winkel waar je ze gekocht hebt, hun sturen ze op waarna jij na 2 weken nieuwe oortjes kan komen halen.

    (Op deze manier heb nu al 2x nieuwe in-ear oortjes (€ 70,-) gekregen, maar merk wel dak nu een eindelijk een sterk setje gekregen heb)

  32. Grappig om te lezen, herkenbaar! 😉
    Mijn (Sennheiser) headphones bleken trouwens 2 jaar garantie te hebben, is dat bij Apple anders?

    Waarom loopt iedereen trouwens zo te zeuren over de inhoud of stijlfouten of whatever?
    Iik kan me niet herinneren dat hij heeft gevraagd of julie zijn columns willen controleren op stijlfouten en wie de inhoud niet leuk vindt leest het in het vervolg maar niet meer.

  33. Jammer dat mensen hier niet doorheen kunnen lezen. Persoonlijk vindt ik het knap dat hij dit op zijn leeftijd al doet. Wellicht zal hij op latere leeftijd al die leraren Nederlands versteld doen staan

    Origineel geplaatst door Frank
    Slordige column, staat vol met fouten. Tip; laat hem voor het insturen aan iemand met goede beheersing van het Nederlands lezen. Dit is wel erg knullig.

  34. Ja, die oordopjes van Apple zijn echt bagger en gaan ook gewoon snel kapot… Die van mijn iphone zitten nog in de verpakking, gebruik lekker andere die nu al bijna een jaar zonder enige vorm van slijtage aan de plug, snoer of de dopjes zelf 🙂

  35. Bose gekocht echt hun geld dubbel en dwars waard. En wel die met aanname telefoon en mic.

  36. Apple heeft de laatste jaren flink bezuinigd op de kwaliteit van de oordopjes. De oordopjes van mijn eerste iPod, gekocht in 2002 voor een kleine 600 euro, hebben zeker 5 jaar gewerkt. In 2005 een nieuwe iPod gekocht, de eerste die video ondersteunde. De iPod werkt nog steeds, maar de oordopjes, drama.
    Heb in 2007 de Bose oordopjes gekocht, maar deze versleet ik ook aan de lopende band. Gelukkig is de garantie regeling bij Bose een stuk beter.
    Afgelopen zomer kreeg mijn vader de Bang&Olufsen oordopjes cadeau bij aankoop van een compleet systeem. Deze werken nog altijd prima.
    Maar sowieso kan ik mij niet meer voorstellen terug te moeten naar de Apple oordopjes. Daar hebben ze gewoon echt geen verstand van daar.

  37. Ik heb al een paar jaar de officiele apple oordopjes,
    en die houden het hier wel gewoon uit.

    Ze zijn stuk beter als de dopjes van 3 euro die je in 1 keer uitmekaar trekt van de Action.

  38. TIP: Om je dopjes nooit meer kwijt te raken, neem een jas van http://www.scottevest.com.

    Mijn oordopjes zitten altijd in mijn scottevest jas verwerkt en ben ze dus nooit meer kwijt sinsdien!
    Ook leuk spul voor diegene die zijn/haar iPad mee wil zeulen…

  39. Vreemd. Met mijn iPod oortjes heb ik 2 jaar gedaan (zijn nog heel) en gebruikte ze elke dag. Nu heb ik dan de iPhone oortjes, ze werken nog prima. Mag ze wel een keer schoonmaken want de drradjes zijn niet wit meer. Dat krijg je als je ook elke ochtend in de trein de krant leest.

  40. @SeenD: ik heb het ook aan de rechter, ik krijg kraak en ruis

  41. Apple maakt een boel goede dingen, de oordopjes is er niet een van 🙂 Voor hetzelfde geld zijn er veel betere dopjes te koop.

    Ik snap sowieso niet waarom mensen bezuinigen op de dopjes, terwijl ze honderden euro’s voor een telefoon/mp3-speler uitgeven.

  42. 2 weken geleden voor de allereerste keer in mijn leven een koptelefoon kwijtgraakt.. Juist die van mijn iPhone!! Ik baal hier enorm van, aangezien deze met een hoesje om de dopjes prima in de oren liggen, het geluid is zeer acceptabel en de afstandsbediening/microfoon maakt het helemaalnaf. Ik maak er veelvuldig gebruik van en nadat ik ze was verloren merkte ik pas hoeveel plezier ik ervan had.

    Via marktplaats nieuwe gekocht.. De originele stond er, maar helaas vrees ik dat ik ben opgelicht. Gelukkig heeft mijn vriendin ook een iphone en gebruikt haar dopjes niet. Nu ben ik weer eigenaar van een set originele iPhone 3GS dopjes en ik wil niet anders!!

    Dit is tevens een klein verzoek aan mensen of ze nog schuimen hoesjes over hebben 🙂 ik hoor het graag..

  43. Probleem met de meeste oordopjes die ik voorbij heb zoen komen bij inname was dat men er zelf onvoorzichtig mee is geweest. Ongeveer een kwart van wat we binnen kregen krijg je gratis van Apple vergoed.

    De rest is tocht echt mishandeling van de gebruikers zelf. Rubbers er af. Open bedrading. Speakertje er geheel uit. En ik denk dat iets dat veel verkocht word ook makkelijker het stempel krijgt dat het snel stuk gaat.

    De oordeopjes van creative zijn van de zelfs kwaliteit maar je hoort er niks over omdat het merk minder populair is dan Apple

  44. Origineel geplaatst door vuong pham
    Niet alleen de oordoppen van Apple zijn van slechte kwaliteit dat zijn ze bijna allemaal van al die bedrijven. En ik kan het weten, want ik gebruik al 3 jaar lang het beste van het beste in oordoppen land. Ik heb er 7 van, van een enkele driver tot 3-driver oordoppen van Shure en Westone. En hier komt past echt goede geluid uit en het zit perfect in je oren. IK heb er zo’n bijna 3000 Euro voor uitgegeven, dus het moet wel goed zijn.

    Als je aan de hand van de prijs gaat bepalen of een product wel of niet goed is heb ik nog wel een originele set apple perfecte oordoppen voor je, slechts 1500 euro. Deal ?

    Alle gekheid op een stokje, apple levert standaard gewoon simpelweg prut bij hun producten. Simpel zat. Ik mikte die dingen na 20 minuten al aan de kant vanwege de bagger geluidskwaliteit en pasvorm. Ik heb toen een setje SkullCandy FMJ’s gekocht van 80 euro en daar ging ook de kabel van stuk op een gegeven moment.

    Toen heb ik eens goed rondgekeken en een set Shure E500/SE530’s gekocht met een PTH. Mooi geluid voor een 500 euro setje. Alleen de kabel kan echt nergens tegen. Staat er zelfs bekend om dat hij niet tegen het zuur in menselijk zweet kan… Uiteindelijk heb ik daar dus vorige week mooi nieuwe SPC kabel in gezet met een ViaBlue plug. Kosten daarvan zijn alleen al duurder dan menig setje oordoppen en dat levert dan ook nogal eens wat opbegrip op. Totdat ze die Shure’s gehoord hebben 😉

  45. U kunt uw geld beter uitgeven aan oordopjes van betere kwaliteit.

  46. Zal niet mopperen over iemands schrijfstijl….of onderwerpkeuze….
    Maar zet dan even in de titel “COLUMN”…… dan weet ik dat ik deze schrijverij over kan slaan….

  47. Als er iets PRUTSKWALITEIT is dan zijn het wel de apple oordopjes. Wat een slecht geluid komt daar uit. Ikzelf gebruik goede sennheiser oordopjes. Daar komt tenminste wel een vol en zuiver geluid uit. Nee, die apple oordopjes smijt ik altijd gelijk bij het vuilnis!

  48. Die apple dopjes zijn zooo slecht 😀 dat ook nog zo gek bent daar nog een keer geld aan uit te geven. Koop gewoon eens wat fatsoenlijke dopjes. Niet voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten want ja dan krijg je inderdaad prut! Kwalitatief goede dopjes kosten gewoon minimaal 60 euro.

  49. zo dit is wel heel slecht geschreven. Voor jou zou Word speciaal een zin generator moeten maken;-)

  50. Slecht stukje. Hij mag dan ‘pas’ 15 zijn, op je 15 leer je geen grammatica en stijlregels meer. Dat heb je allang gehad op jongere leeftijd, dus als het nu niet veel is, wordt het dat later waarschijnlijk ook niet meer.

    Hij probeert met een sarcastische ondertoon te schrijven, wat leuk kan zijn, maar dit schiet z’n doel totaal voorbij.

    Maar als die columns erin blijven, probeer zaken aan te halen waar we niet al 3.000.000 keer over hebben gehoord! 🙂

  51. de oordopjes van apple heb ik na dag 1, direct naar de prullenbak vervangen, en ik kan je zeggen die was er dol op

    de oordoppen met microfoon raadt ik zo en zo af, als je ermee op de fiets gaat en het waait een beetje is het net of er een blok beton aan je kopteleoon bungelt, wat tot resultaat heeft dat de oordoppen langzaam uitgaan

    ik heb nu de Sennheiser CX300v2 prima dingen voor een redelijke prijs

  52. Talent moet een kans krijgen om te groeien. Dat heet investeren en is nobel. Deze columns geven geen blijk van talent. Ze produceren bij mij tenminste alleen maar plaatsvervangende schaamte. Haal die jongen uit die waan!

  53. Haha geweldig verhaal:P
    Ik heb sinds eind november mn iPod touch en mn oordopjes zijn alleen een beetje smerig van het telkens in mn broekzak, dan weer in de regen en dan weer ergens rondgeslingerd op de kast of in een laatje (of is het nou laadje?:$), maar voor de rest doen ze het nog prima, zo slecht vind ik ze eigenlijk niet, ik heb via een online shop al oordopjes van 5 euro gekocht, daar kreeg ik ontieglijke koppijn van dus die verdwenen in de prullenbak, en ik heb er een oordopjes van een 10tje gekocht die zijn wel goed maar die gebruik ik voor school 🙂

  54. Leuke column!

  55. schaf de Apple In-Ear Earphones van 69 a 79 EUR aan die zijn uitstekend qua geluidskwaliteit en k loop er nu al mee sinds ik mijn iPhone heb (ruim anderhalf jaar)

  56. beroerd stukje tekst, beetje jammer

  57. De column is wel tof, we staan nu immers eventjes stil over dit probleem.

    Persoonlijk vind ik de oortjes ook extreem duur, ok ja je hebt er met media-control en microfoon maar boeie…

    Zelf neem ik steeds altijd die van Sony, met volume-control, das pas handig! Al overleven ze ook niet zo lang, steeds draait het rechteroortje in me fietswiel, of blijft het rechteroortje ergens achter steken…

    Maar buiten dat, super oortjes 🙂

  58. @Nick85 Zeiklul! Hij probeert ons ook maar te “entertainen”. We kijken niet voor niets op deze website. Ik heb jou in ieder geval nog niks zien schrijven. Ohja toch wel, commentaar.

  59. @r2ragent:
    Ik heb het anders ervaren. Ik vind het juist fijn zo’n microfoon aan de oordopjes! Zo kan ik fietsen én antwoorden als er iemand belt, dus niet moeilijk doen met de iPhone uit je broekzak te halen. 🙂

  60. @Gast: @Frank: Zeikerd

  61. Origineel geplaatst door SeenD: Hmm ik ken het fenomeen, ik ben nu aan mn 6e set oordopjes.Altijd gaat de rechterkant kapot op een gegeven moment.Ik heb nog niet kunnen uitzoeken waar dat aan ligt, want het is wel frappant dat het telkens dezelfde is.

    Hee.. Ik heb net hetzelfde probleem! Rubber rond de oordopjes losgekomen en het rechter oordopje kapot..

  62. Idd slechtste geluid ever. Vandaar dat ik mijn senheisers er op gesoldeerd hebt =D. 10 minuten werk.

  63. Dit is wel een heel erg beroerd en slecht geschreven stukje. Ik ben beter van jullie gewend.

  64. @Hans: Oké meester! …

  65. Apart ik heb ze een jaar en gebruik nog gewoon mijn 1e paar. Maybe moet je wat zuiniger ermee omgaan en er niet mee door de stromende regen lopen 😉

  66. De headphones die bij mijn iPhone zat zit nog in het plastic! 🙂

    Ik gebruik al een paar maanden oordoppen van V-moda, eerst Bose gehad, maar die verkocht..

  67. Origineel geplaatst door Gast
    Dit artikel staat vol met stijlfouten

    dat is al vaker gezegt onder zijn andere columns, toen werd daar tegenin gebracht dat het slechts creatief omgaan met taal was.

    Maar in deze column erger ik me er ook aan.

  68. Niemand die de inear van apple draagt?
    Dat zijn goede oortjes, en komen er in testen ook goed uit.
    Ook apple achtig te duur! Maar wel goed.
    Plus het verkleuren van de rubber kabel is een nadeel.
    2 keer per jaar een schoon setje.

  69. hmm, wachtend op mijn dealextreme earphones…

  70. *kuch*ebay*kuch*
    koop je sennheiser voor een kleine 20 euro…

    Hebje voor weinig geld wel goede oordopjes.
    Wel eventjes wachten voor het uiteindelijk aankomt.

  71. Ik heb nu een maandje of 2 de Klipsch S4i.. Dit zijn echt wereldoordoppen!! Misschien moet je die eens proberen.. Ze kosten aardig wat, maar je krijgt ook echt waar voor je geld.

  72. Ja die iphone dopjes zijn erg slecht, ook passen ze amper in mijn oren.
    Nu heb ik op marktplaats die bose besteld, voor 40 euro, terwijl ze 100 in de winkel zijn.
    Maar ja geld overgemaakt en nu reageerd die gast niet meer.
    Toch maar naar de winkel,…

  73. Origineel geplaatst door Vanstra
    Origineel geplaatst door GastDit artikel staat vol met stijlfoutenGeef die jongen een kans. Hij is pas 15 jaar en om dan een eigen column te schrijven vind ik best knap. De beste stuurlui staan aan wal om het zo maar eens te zeggen.

    Onzin. Ik ben ook begonnen met schrijven voor sites toen ik 15 jaar oud was. Zulke fouten waren toen echter uitgesloten omdat we een spellchecker, iemand met goede beheersing van het Nederlands, hebben. De fout ligt in dit geval niet bij de schrijver, maar bij de eindredactie.

  74. Origineel geplaatst door vuong pham
    Niet alleen de oordoppen van Apple zijn van slechte kwaliteit dat zijn ze bijna allemaal van al die bedrijven. En ik kan het weten, want ik gebruik al 3 jaar lang het beste van het beste in oordoppen land. Ik heb er 7 van, van een enkele driver tot 3-driver oordoppen van Shure en Westone. En hier komt past echt goede geluid uit en het zit perfect in je oren. IK heb er zo’n bijna 3000 Euro voor uitgegeven, dus het moet wel goed zijn.

    Tsja…….. het kan nog veel beter hoor…
    http://www.in-ears.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=137&Itemid=155&submenuNo=1
    of
    http://www.in-ears.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=47&submenuNo=1

    Dan heb je een écht goed geluid!

  75. Steven
    @Nick85 Zeiklul! Hij probeert ons ook maar te “entertainen”. We kijken niet voor niets op deze website. Ik heb jou in ieder geval nog niks zien schrijven. Ohja toch wel, commentaar.

    @Steven
    Ik wist dat iemand dat ging zeggen 😉 Je hebt mij nog niet zien schrijven? Klopt, ik kan ook geen goede columns schrijven en daarom doe ik dat ook niet! Omdat ik geen columns schrijf mag ik geen commentaar geven ofzo?

  76. Rutger, ik vind wel dat je leuk schrijft! Negeer die ouwe zeikerds, en ga zo door
    ik lees het elke week met veel plezier

  77. @Gast: Door dit gezeur rem je de creativiteit

    Laat hem gewoon mooie stukken schrijven en houd je commentaar voor je. Wees blij dat hij de tijd en moeite neemt om iets voor ons te maken.
    Alle begin is moeilijk. Iemand afbranden doe het probeert motiveert niet echt. Ik snap dat nuchtere gedoe niet. Als je geen fouten kan maken kom je nooit verder.

    Of zijn jullie gewoon jaloers op dat hij wel durft zijn horizon te verbreden. Correcte spelling kan je altijd nog leren goed toe te passen.

    Er zal heus wel iemand van iphoneclub of zijn naaste omgeving wijzen op wat beter kan. Daar hoeft niet iedereen op te reageren in plaats van de boodschap van zijn stuk.

    Support creativiteit brand het niet af op taalgebruik en spelling.

  78. Wat een avontuur…

  79. Ik heb al 4 paar Apple oordopjes naar de andere wereld geholpen.
    Ze zijn slecht. Ze zijn duur.
    En ook mijn vader zit de hele tijd te zeiken over het feit dat zijn oordopjes nooit stuk gaan.
    Het kapot gaan van oordopjes/koptelefoons gebeurd bij mij trouwens bij elk merk. (Plugjes e.d). Dus die Bose koptelefoon zit er nog niet in.
    Bart

  80. @SeenD:

    mijn nicht had dat het lag dus aan haar ipod touch zelf want ze had verschillende oordopjes (merken) geprobeerd en alles ging kapot ze had 2 jaar garantie na 22 maanden opgestuurd en nieuwe gekregen

  81. @Kasuja:

    Twee punten van kritiek op jou comment:

    1. iPhoneclub en de omgeving zouden hem erop moeten wijzen voor de stukken gepubliceerd worden. Niet na dat ze online staan.

    2. Als je creatief wilt zijn kan je ook gaan tekenen of potten bakken, schrijven is niet de enige manier om creatief te zijn.

    Ik houd persoonlijk wel van af en toe een column. Misschien een tip, ik studeer zelf Architectuur en maak daarbij vaak A1 posters etc. om te presenteren maar laat de tekst dan vervolgens controleren door iemand anders. Zo weet ik zeker dat taal/stijl fouten niet afleiden van het creatieve ontwerp (in jou geval de column). Hoop dat je wat aan de tip hebt en het niet ziet als gezeur.

  82. Die van mij hebben zelfs de wasautomaat overleefd 😀

  83. Tja je weet dat Apple nu naam heeft gemaakt door de iPhone en daar hoor je dus ook veel voor te betalen: je betaald niet voor het product maar voor het merk. En ondanks dat de iPhone een 8’ste wereldwonder is zijn hun oortjes nog te slecht voor het leger des Heils. De oortjes bezorgen op normaal geluidsniveau omstanders echt geluidsoverlast want ze lekker ongelofelijk veel geluid. Bovendien komt het bij kennis vaak voor dat de bas het begeeft en je een irritante trilling na een tijdje gaat horen. Ben benieuwd hoe lang je het met die dingen volhoudt. Ik heb zelf Sennheisser in-ears en die werken echt prima. Toch heb ik ook het een en ander over de toonbank zien vliegen qua oortjes. Ze gaan bij mij altijd bij de aansluiting stuk en dat is echt frustrerend want je betaald klauwen met geld voor goede oortelefoons. Hoe zuinig ik er ook mee ben, want mijn iPhone ziet er na anderhalf jaar nog zo goed als nieuw uit, ze maken je portemonnee steeds ongelukkig haha.

  84. Wat heeft dit artikel voor toegevoegde waarde op een website als iphoneclub? Dit is toch meer iets voor een persoonlijk blog oid?

  85. Ik moet zeggen dat de kwaliteit van zijn columns wel enigzins vooruit gaat.
    Wat ik steeds mis is een goede opbouw. De columns houden steeds ‘opeens’ op.
    Probeer eens te schrijven in de vorm: begin – midden – eind.
    Zet in het begin een situatie, in het midden wat er gebeurt en hoe je ermee omging. En dan op het eind een afsluiting/oplossing voor het probleem.
    Ik heb bij deze het gevoel dat je in het middenstuk bent blijven hangen.

    Keep it up!

  86. Ik heb in der loop der jaren, samen met mijn broer, een stuk of 8 sets oortjes verbruikt. Ik heb mij nu, sinds een paar maand terug, de bose around ear hoofdtelefoon gekocht. Heel content van, alleen spijtig dat ik er mijn liedjes niet meer kan herzetten via de headset, maar zo’n tussenstukje is ook het geld niet, he.

  87. Herkenbaar 😉 Mijn oordopjes gingen ook altijd kapot!
    Ik heb laatst een Sennheiser koptelefoon gewonnen via @Weggeefacties op Twitter en die is echt heel goed!
    Heerlijk geluid en geen last meer van mensen in de trein.. haha
    De oordopjes gebruik ik dan ook alleen nog maar in de auto dus die blijven daar wel heel..

  88. Verschrikkelijk hè? die koptelefoons raak ik ook steeds kwijt! Ik heb ze nu al een paar maanden niet gezien, maar ik vind €25,- te duur 🙁

  89. Probeer eens de in-ear dopjes van sennheiser.. dan wil je geen apples meer, gegarandeerd..

  90. Ik heb bij mijn iPod touch 1e generatie nog steeds dezelfde oortjes die er bij geleverd werden, en die iPod heb ik nu al ruim 2.5 jaar.. Nooit problemen gehad, en nu ik een iPhone 3GS heb gebruikt m’n broertje mijn iPod touch, omdat die voor mij overbodig is.. Oké, het geluid is niet het beste wat je kunt krijgen maar het is goed genoeg voor oortjes die meegeleverd worden, als je dat eens vergelijkt met die van andere fabrikanten.. (van bijvb mp4 spelers)

  91. De Apple oordopjes zijn echt bagger, maar dat beaamt bijna iedereen al hier, zelf hou ik het bij Sony in-ear, met volume en doorspoel/pauze/telefoonheadset, prima doppies voor de prijs en binnen mijn budget, jammer genoeg kunnen ze niet tegen zwemmen in een cappucino, da’s dan weer een minpunt.

    Leuke stukjes, ga maar lekker zo door.

  92. Het is mij niet duidelijk
    – wat je nou naar de Kalverstraat leidde
    – wat je daar wilde doen
    – waarom je doppe kapot gingen
    – welk deel daarvan het begaf
    – waarom je ze niet bij Apple voor garantie inleverde
    – waarom de algemene teneur van het verhaal doet vermoeden dat oordoppen in het algemeen bij jou in verkeerde handen zijn
    – waarom je anno 2010 niet een draadloos model kiest
    – wat je budget eigenlijk is
    – waarom je dit spul niet online bestelt ipv de Kalverstraat op AppleStores af te grazen

    Verder zeer informatief

  93. Ze zijn in ieder geval wasmachine-bestendig! 😉

  94. Tijdens het lezen had ik ineens het idee dat het verhaal zomaar stopte (uiteraard was de column afgelopen), maar ik had nog niet het idee dat de clou nu al was gevallen …

  95. Leuk stukje gozer!

  96. Die dopjes verdwijnen standaard bij mij in de la als ik een nieuw product heb waar die dingen bij zitten. Ik heb de Monster Beats Tour, geweldig geluid en zeer goede kwaliteit! en als reserve heb ik Sennheisers…

  97. Geen last van, ben sinds een aantal jaar overgestapt naar bluetooth oordoppen (jabra BT8030) geweldig geluid, en geen last van alle lasten die bedrade oordoppen met zich mee brengen!

    En een leuke bijeenkomst van die oordoppen is dat ze ook een speaker functie hebben!:D

  98. Alle oordopjes zijn waardeloos zolang je je muziek in de standaard compressie laat comprimeren.
    Ik heb nu een Geneva sounddock gekocht en ik schrok mij werkelijk wezenloos hoe beroerd muziek klinkt. Vlug alles of in wav of in mp3 256bits (vbr) teruggezet en…… klinkt fantastico.
    helaas zit mijn 32gb wel zo vol op deze manier.
    En mijn sennheiser dopjes klinken ineens ook een stuk rustiger aan mijn oren.

  99. Koop nooit meer draadloze. Eerste keer dat ik ermee ging fietsen vielen ze uit, en foetsie.

  100. Origineel geplaatst door Sebastiaan Swinkels
    Origineel geplaatst door vuong phamNiet alleen de oordoppen van Apple zijn van slechte kwaliteit dat zijn ze bijna allemaal van al die bedrijven. En ik kan het weten, want ik gebruik al 3 jaar lang het beste van het beste in oordoppen land. Ik heb er 7 van, van een enkele driver tot 3-driver oordoppen van Shure en Westone. En hier komt past echt goede geluid uit en het zit perfect in je oren. IK heb er zo’n bijna 3000 Euro voor uitgegeven, dus het moet wel goed zijn.Als je aan de hand van de prijs gaat bepalen of een product wel of niet goed is heb ik nog wel een originele set apple perfecte oordoppen voor je, slechts 1500 euro. Deal ?Alle gekheid op een stokje, apple levert standaard gewoon simpelweg prut bij hun producten. Simpel zat. Ik mikte die dingen na 20 minuten al aan de kant vanwege de bagger geluidskwaliteit en pasvorm. Ik heb toen een setje SkullCandy FMJ’s gekocht van 80 euro en daar ging ook de kabel van stuk op een gegeven moment.Toen heb ik eens goed rondgekeken en een set Shure E500/SE530’s gekocht met een PTH. Mooi geluid voor een 500 euro setje. Alleen de kabel kan echt nergens tegen. Staat er zelfs bekend om dat hij niet tegen het zuur in menselijk zweet kan… Uiteindelijk heb ik daar dus vorige week mooi nieuwe SPC kabel in gezet met een ViaBlue plug. Kosten daarvan zijn alleen al duurder dan menig setje oordoppen en dat levert dan ook nogal eens wat opbegrip op. Totdat ze die Shure’s gehoord hebben

    Dude, jij bent helemaal gek. 500 euro voor een paar oordoppen. Je gebruikt een iPhone waar al CRAP geluid uit komt, dat lost geen enkel setje oordoppen op hoor.

    Goed, dat die standaard doppen CRAP zijn is ook bekend. Ik gebruik een Sennheiser PX100 koptelefoon. Goeie bas en prijs technisch gezien ook goed.

    Tot slot over het artikel, taal technisch schort er nogal wat aan. Leest niet lekker en staan wat fouten in.

  101. Origineel geplaatst door Milan
    Origineel geplaatst door Sebastiaan SwinkelsOrigineel geplaatst door vuong phamNiet alleen de oordoppen van Apple zijn van slechte kwaliteit dat zijn ze bijna allemaal van al die bedrijven. En ik kan het weten, want ik gebruik al 3 jaar lang het beste van het beste in oordoppen land. Ik heb er 7 van, van een enkele driver tot 3-driver oordoppen van Shure en Westone. En hier komt past echt goede geluid uit en het zit perfect in je oren. IK heb er zo’n bijna 3000 Euro voor uitgegeven, dus het moet wel goed zijn.Als je aan de hand van de prijs gaat bepalen of een product wel of niet goed is heb ik nog wel een originele set apple perfecte oordoppen voor je, slechts 1500 euro. Deal ?Alle gekheid op een stokje, apple levert standaard gewoon simpelweg prut bij hun producten. Simpel zat. Ik mikte die dingen na 20 minuten al aan de kant vanwege de bagger geluidskwaliteit en pasvorm. Ik heb toen een setje SkullCandy FMJ’s gekocht van 80 euro en daar ging ook de kabel van stuk op een gegeven moment.Toen heb ik eens goed rondgekeken en een set Shure E500/SE530’s gekocht met een PTH. Mooi geluid voor een 500 euro setje. Alleen de kabel kan echt nergens tegen. Staat er zelfs bekend om dat hij niet tegen het zuur in menselijk zweet kan… Uiteindelijk heb ik daar dus vorige week mooi nieuwe SPC kabel in gezet met een ViaBlue plug. Kosten daarvan zijn alleen al duurder dan menig setje oordoppen en dat levert dan ook nogal eens wat opbegrip op. Totdat ze die Shure’s gehoord hebbenDude, jij bent helemaal gek. 500 euro voor een paar oordoppen. Je gebruikt een iPhone waar al CRAP geluid uit komt, dat lost geen enkel setje oordoppen op hoor.Goed, dat die standaard doppen CRAP zijn is ook bekend. Ik gebruik een Sennheiser PX100 koptelefoon. Goeie bas en prijs technisch gezien ook goed.Tot slot over het artikel, taal technisch schort er nogal wat aan. Leest niet lekker en staan wat fouten in.

    Ik gebruik zelf doppen van 600,- en dat hoor je echt wel terug.

    Heb ook een tijdje de Shure 530 gebruikt, zeer fijne doppen en de kabel is vernieuwd zodat breuk minder voorkomt.

    Een aanrader.

    (BT raad ik niet aan ivm de batterij en de kraak die er nog wel eens wil insluipen, zelfs bij de duurdere modellen)

  102. Ik heb een jaar geleden na uitgebreid onderzoek de Apple in-ears aangeschaft (€69-€79), en ben uitermate tevreden met het geluid. Helder, soepel en verfijnd hoog en rustige en superstrakke bas. Zoek je een “heftige” of “zware” bas, dan moet je elders zoeken. Maar ga je voor zuiverheid, dan zijn de Apple in-ears echt fantastisch (zolang ze maar goed je oorkanaal afsluiten).

    Ik was jarenlang helemaal weg van mijn semi-professionele Sony koptelefoon (die de oren bedekt), maar de Apple in-ears evenaren het geluid van deze 2x zo dure Sony.

    In dit draadje worden de meegeleverde Apple-oortjes vergeleken met Sennheiser of Sony in-ears. Maar goede in-ears van andere merken kosten meestal ook ruim meer dan €50. En dan hebben de Apple in-ears het voordeel van het ingebouwde microfoontje en de afstandsbediening.

  103. Hey leuke blog, ik snap het probleem met je oordopjes, blijf doorgaan met schrijven;)

  104. Klank en kwaliteits ervaring is persoonlijk

    Ik geef gelijk toe dat er beter bestaat dan wat Apple standaard meelevert.
    De een zweert er echter bij omdat het in hun oren wel lekker zit en het geluid dat er dan uit komt wel vol klinkt en moois is. Ieder oor is anders. Dus het is moeilijk om te zeggen of een oordop nu meteen slecht is omdat het niet naar jou oor gevormd is of de mogelijkheid daartoe bied.

    Als je een oordop weet te vinden die lekker zit is dat ook niet meteen een garantie dat het goed klinkt. Dat bewijst bose. Ik zweer er bij. Anderen willen er niet dood mee gevonden worden.

    Echte audio liefhebbers die lachen je we weer uit als je met je bose setje aan komt. Dan moet je volgens hen shure, senheiser, bowers en wilkens hebben. Of nog iets excusievers, alles behalve bose volgens hen.
    Voor wat het kost bied boze veel geluid voor zijn geld.

    Ik verklaar hen daarom ook weer voor gek.
    Het zal ongetwijfeld beter klinken maar ergens moet je een grens trekken.
    Binnen luister ik via mijn installatie waar geen oordopje of headset tegen op kan. En buiten luister ik via de bose omdat omgevings geluid anders alsnog je muziek verkracht. Dan kan je wel super duur gaan maar dat verschil hoor je buiten toch niet. Er is te veel ruis.

    Ik denk dat voor iedereen die hier gereageerd heeft weer een ander geluid mooi is en geen enkel oordopje is te vergelijken omdat de luisteraar een andere perceptie heeft van wat mooi is en hoe dat hoort te klinken. Laat staan hoeveel geld dat moet kosten.

    Ik zag dagelijks mensen weg gaan met een beats nu dockter dre of bouwer en wilkens headset en dan luisterde men crappie low compressed internet muziek. Met zulke oordoppen/kleppen moet je muziek zelf ook van goede kwalieteit zijn anders hoor je nog het voorde niet.

    En los van het gekozen model en de bij evidente prijs en klank heeft iedereen een ander beeld van ergens voorzichtig mee omgaan.

  105. Ik moet zeggen: ik had dit probleem eerst ook. Standaart oordopjes waren steeds snel kapot. Dus toen kocht ik VMode oordopjes van 135 euro(!) en die waren ook al na 2 maanden kapot. Gelukkig kreeg ik via garantie nieuwe maar deze overleefden ook maar 2 maanden. Toen mocht ik van het bedrijf(weer garantie) voor die 135 euro wat anders uitzoeken omdat ze die VMode’s niet meer op voorraad hadden. Het werd toen Sennheisers voor 65 euro en een 2.0 speakersysteem van logitech. En raad eens? Die doen het nu na 6 maanden nog steeds 🙂 Dat is een nieuw record dus ik denk dat ik sennheisers blijf kopen voortaan.

  106. Ligt het aan mij of zijn die columns geen reet aan! Het is inderdaad meer een mededeling! Nou fijn dat je oordopjes sloopt!

  107. 3000€ voor oordopjes is wel een broodje aap verhaal ! Dan ben je of gek of je hebt geld teveel.

  108. Gisteren had iemand opgemerkt dat er stijlfouten zaten in het column….dit bericht is reeds ge-censureerd (lees verwijderd) door de iPhoneclub.
    Jammer dat men dit niet mag vermelden.

  109. Rutger jongen, ik vind het heel goed van je dat je het telkens weer probeert met je collum maar dit is ( helaas ) al de zoveelste die de plank gewoon mis slaat. Ik zou als ik jou was lekker stukjes voor de schoolkrant blijven schrijven maar ( en dit is echt niet lullig of afzeikerig bedoeld ) wacht nog ff met het grote publiek. Een advies…

  110. Het probleem is dat heel heel veel mensen niet weten wat kwaliteit koptelefoons (oordopjes) zijn, en men snel tevreden is. Of dat ze wit zijn is ook al voor velen voldoende ;-).

    Eén keer men goede oordopjes heeft gehad wilt men niet meer terug naar die “cheap” klinkende, waaronder zeker ook die van Apple, vooral de in-ear…

    Blijkbaar heeft Sony er onlangs nieuwe (waaronder de DR-EX300iP) op de markt gegooid (voor de iPhone met remote). Dat worden zeker mijn volgende omdat ik weet dat Sony kwaliteit levert. Iemand al ervaring met de DR-EX300iP?

  111. Geluidskwaliteit is onder de maat, maar het setje van mijn 2G heeft de wasmachine en droger al overleeft. Zelfs mijn destructieve kinderen krijgen ze (nog) niet stuk…

  112. Je koopt beter de goedkoopste koptelefoon die Sony heeft, dan heb je nog beter geluid dan dat prul dat bij de iPhone of eender welke iPod geleverd wordt.

    Wat een echte aanrader is zijn koptelefoons van Lenntek, kost wel 100$, maar dan heb je wel degelijke in-ear oortjes met een microfoon, zonder microfoon kosten ze 50$. Subliem geluid, heerlijke bas en geen gekraak of andere bijgeluidjes.

  113. [config.sys]
    column=off

  114. ik vind de standaard apple iphone en ipod oordoppies zwaar sucken
    absolute geen goed geluid en geen mooie hoge tonen

    toch draagt echt menig mens deze dingen omdat als je witte kabel ziet en witte oordoppies betetekent dat ik heb een ipod of iphone (ik moet altijd heel erg lachen als ik mensen in de metro of bus zie of op de fiets met die dingen) die weten echt nie wat goed geluid is

    ik personlijk heb een setje senheiser 99 euro voor me ipod (meesterlijk mooi geluid)
    maar voor me Iphone heb ik een setje earbuds van Kicker dit omdat ik een Kicker livin loud fan ben en demo ride ben voor kikcer met me auto , moest ik wel dit setje nemen en hier kan een apple stock earbud setje echt nie aan tippen (de heerlijkste bass en de bizarre hoge tonen)
    Kicker livin loud
    http://www.livinloud.nl

    Mosfet

  115. Nou Rutger, ik heb het een kans gegeven maar je verhalen boeien mij bijzonder weinig. Zal voortaan dus moeten kijken wie de auteur is van een stukje zodat ik die van jou kan overslaan.

  116. Andere merken hebben misschien beter geluid, maar het draad is vaak veels te dun en zwak vergeleken met de Apple headsetjes: dat draad is mega stevig, net als het plugje. Bij elk ander merk gaat het plugje door het heen en weer bewegen binnen een paar maanden stuk. Ik doe nu al 2 jaar intensief met mijn 1e setje

  117. …en wat ook geen oplossing is: een koptelefoon kopen. Die stop je toch niet makkelijk in je (jas)zak als je onderweg bent….?!

  118. Origineel geplaatst door Kasuja
    Klank en kwaliteits ervaring is persoonlijkIk geef gelijk toe dat er beter bestaat dan wat Apple standaard meelevert. De een zweert er echter bij omdat het in hun oren wel lekker zit en het geluid dat er dan uit komt wel vol klinkt en moois is. Ieder oor is anders. Dus het is moeilijk om te zeggen of een oordop nu meteen slecht is omdat het niet naar jou oor gevormd is of de mogelijkheid daartoe bied.Als je een oordop weet te vinden die lekker zit is dat ook niet meteen een garantie dat het goed klinkt. Dat bewijst bose. Ik zweer er bij. Anderen willen er niet dood mee gevonden worden.Echte audio liefhebbers die lachen je we weer uit als je met je bose setje aan komt. Dan moet je volgens hen shure, senheiser, bowers en wilkens hebben. Of nog iets excusievers, alles behalve bose volgens hen. Voor wat het kost bied boze veel geluid voor zijn geld.Ik verklaar hen daarom ook weer voor gek. Het zal ongetwijfeld beter klinken maar ergens moet je een grens trekken. Binnen luister ik via mijn installatie waar geen oordopje of headset tegen op kan. En buiten luister ik via de bose omdat omgevings geluid anders alsnog je muziek verkracht. Dan kan je wel super duur gaan maar dat verschil hoor je buiten toch niet. Er is te veel ruis.Ik denk dat voor iedereen die hier gereageerd heeft weer een ander geluid mooi is en geen enkel oordopje is te vergelijken omdat de luisteraar een andere perceptie heeft van wat mooi is en hoe dat hoort te klinken. Laat staan hoeveel geld dat moet kosten.Ik zag dagelijks mensen weg gaan met een beats nu dockter dre of bouwer en wilkens headset en dan luisterde men crappie low compressed internet muziek. Met zulke oordoppen/kleppen moet je muziek zelf ook van goede kwalieteit zijn anders hoor je nog het voorde niet.En los van het gekozen model en de bij evidente prijs en klank heeft iedereen een ander beeld van ergens voorzichtig mee omgaan.

    Buy Other Sound Equipment.

    voor als ik echt op mezelf wil zijn heb ik mijn Shure oordopjes. Voor onder mijn helm en relaxed door de stad lopen heb ik AKG K321 oordopjes van 30 euro. Tot nu toe geen problemen met de AKG, zijn stevig, zien er een beetje Apple achtig uit en het zijn in-ear oordoppen

    AKG is in mijn ogen een redelijk merk, net zoals senheiser. Bose zou ik nooit aan beginnen. Heb in het verleden Bose gehad maar direct aan een klasgenoot verkocht voor de helft nadat ik ze ingespeeld had. Vond ze vervelend zitten en het geluid was gelijk aan Vivanco’s van 5 euro. Sorry daar koop ik geen oordopjes voor. Ik wil wel goed geluid hebben.

    Wil nog een keer V-Moda’s proberen maar de kabel kwaliteit schijnt niet zo denderend te zijn. Wil ook nog Ultimate Ears kopen.

  119. Oordopjes? Die normale van Apple klinkt als 2 schelle radio’s in je hoor. Doe mij maar van die grote (sennheiser) koptelefoons.

  120. Sterker nog. De oordopjes van mijn iPhone liggen nog in de verpakking. Waardeloze dingen.

  121. @erwin roossien:

    Die van mij zijn al 2 keer door de wasmachine gegaan doen het nog steeds.

    Denk niet dat het daar aan ligt.

  122. Het spijt me zeer maar na de afgelopen 3 artikelen van je te hebben gelezen ben ik tot de conclusie gekomen dat je echt totaal niets te melden hebt…

    Ik vind dit zonde van iPhoneclub.nl

    Klink bits, maar vinden wij dit echt interessant om te lezen?

  123. @Arawn:
    Wat je niet kent kan je niet missen.

    En op die manier zijn mij een hoop dure uitgave bespaart gebleven. Verder heb ik misschien niet zon goed gehoor als jij dus wat ik prima vind klinken kan heel goed Crap kwaliteit zijn als jij het hoort.

    Maar ach. Who cares.

  124. Oordopjes prima maar die verdoemde in ear Dingen van Apple zijn gewoon 65 euro als k me niet vergis.. Ik loop hard dus vond dat wel makkelijk!
    Is t geluid ook nog ‘s bagger
    Belacheloos!
    Ik vind Apple oordopjes pure onzin!
    Suces met je te dure oordopjes

  125. Hoe kun je nou een iPhone hebben en van je eerste bij elkaar gewerkte geld oordopjes kopen? Beetje verwend jongetje? Dacht ik al.

  126. @joopieej: Ik heb hem ook gekregen..

    Maar ik heb om de 2 maanden nieuwe nodig dus 12:2 = 6 paar per jaar. Ik haal mijn oordopjes uit hong kong en die kosten 2 euro per stuk (in-ear). Dus 12 euro per jaar voor 6 paar oordopjes. Netjes toch?

  127. koop gewoon een echte koptelefoon.. een Bose quiet comfort serie of een sennheiser HD 25. en die laatste is niet kapot te krijgen.

  128. als dingen stuk gaan kan je ze repareren

  129. Beetje jammer hoor die censuur van iPhoneclub, als je geen reactie op de collum als stuk wil schakel ze dan alsteblieft uit maar ga niet mogelijk kwetsende ( daarbij in acht genomen dat de waarheid meestal het meest kwetsend is) lopen te verwijderen. Als ik mijn serieuze mening over de kwaliteit van een colum niet kwijt mag in de reacties, zie ik het nut niet in van reacties. Verwijs de mensen dan gelijk door naar een topic op het forum om daar alleen over het onderwerp zelf te praten.

  130. @seminifeer: Jij hebt het dus over custom made oordoppen,die je dus op maat kan laten maken. Ten eerste kost het zoveel moeite en tijd om je oren op te laten meten en ze te laten maken. Trouwens de UE11 pro met 4 driver systeem en de UE10 pro met 3 driver schijnen misschien iets beter te zijn,want ieder heeft zijn eigen smaak kwa geluid. Geef mij maar de custom made oordoppen van Westone, die schijnen bij de grote kenners fijner geluid te hebben. Ik heb zelf drie verschillende 3 driver oordoppen en een daarvan is de Westone UM3X, de universele variant van de Westone ES3X en die is de grote concurrent van de UE10 pro en UE11 pro, en veel kenners vinden de Westone ES3X beter. Die doppen zijn alleen maar duurder omdat, ze je oren moeten opmeten en dan weer op maat moeten worden gemaakt. En dat kost heel veel tijd.

  131. @thomas1: Geloof het of je geloof het niet. Maar dat er zulke dure universele oordoppen bestaan is echt zo. Ik heb de Shure SE530 toen ze nog 600 euro kostte, Shure SE420, Shure 310 in Nederland gekocht. Heb ook de Westone UM3X, Westone 3, Westone UM2 en de Westone 2. Heb ze via Eurphone solutions gekocht en dan moet je ook nog eens 22 procent BTW en invoerrechten belasting betalen, klote Nederlandse douane ook. Check maar op het net over deze oordoppen en je zult me geloven.

  132. Zolang de iPhone MP3 blijft ondersteunen zijn oordoppen van 600 euro weggegooid geld. Stel dat je ermee naar FLAC gaat luisteren heeft het wel nut. MP3 is simpelweg te gecomprimeerd.

    Zelf gebruik ik Sony inear oordoppen van iets van 40 euro geloof ik. Dikke bass, meer zoek ik niet (meer is er ook niet uit MP3 te halen)

    Over de column: Onleesbaar en raakt kant noch wal.

  133. Wat een slecht geschreven artikel. Bijna alle zinnen maken niet af wat ze aan het begin beloven.

  134. Geweldig, Dealextreme doppies zijn binnen: best nog wel aardige kwaliteit voor 1€ moet ik zeggen! Zeker zeer geschikt voor podcasting.

  135. Leuk die dopjes, bij focalprice zag ik ze al voor een paar euro.

  136. Meh…

    Ik verbaas me al enkele keren over de columns, maar deze laatste is toch wel weer een toppertje. Die jongen heeft schijnbaar ergens toch echt talent aangezien je (denk ik) niet zomaar ‘Beste persoonlijke weblog’-DutchBloggie krijgt. Jammer dat ik op iPhoneclub hier niks van kan merken. Verras ons eens een keer!

  137. Origineel geplaatst door Nik
    @joopieej: Ik heb hem ook gekregen..Maar ik heb om de 2 maanden nieuwe nodig dus 12:2 = 6 paar per jaar. Ik haal mijn oordopjes uit hong kong en die kosten 2 euro per stuk (in-ear). Dus 12 euro per jaar voor 6 paar oordopjes. Netjes toch?

    maar dan heb je ECHT geen kwaliteit.
    ik heb nu 3 jaar sennheiser oortjes die het nog steeds goed doen, die hebben 25 gekost op marktplaats.

    volgens mij ben ik met meer kwaliteit goedkoper uit.

  138. quote: “Het doel van deze column is: mijmeringen op de vrijdagmiddag.”

    Uhm…dat is geen doel an sich, dat is een beschrijving van het onderwerp. Doe maar niet meer, iPhoneclub & “columns (dat zijn het eigenlijk niet)” gaan niet goed samen. Gewoon lekker nieuws brengen, met die incidentele stijlfout, contaminatie en ontspoorde zin. Het mag als je tech-geek bent, echter niet in de rol van columnist.

  139. Goh Rutger, hebben we toch nog wat gemeen. Welkom bij de club.:-)

  140. Het is pas echt zonde van het geld als dit mannetje betaald krijgt voor deze columns…
    Hij zou op zijn minst het tekstje door iemand met schrijf-kwaliteiten kunnen laten nalezen. Zo is het oppervlakkig en zonder enig niveau.
    En laten we wel wezen… de gemiddelde Apple gebruiker is hoog opgeleid en verwacht dus wel enige diepgang.

    Eindoordeel:
    Wel potentie, maar er mag wat meer moeite gedaan worden voordat die paar zinnetjes vereeuwigd worden op het web.

  141. Als ik mag toevoegen dat ik enige tijd geleden de ‘in-ear buds’ van Apple had aangeschaft tegen een achterlijke prijs van 70 euro. Was binnen 2 maanden de spare ear-buds al kwijt maar ik ben wél te spreken over de kwaliteit van het geluid. Zou deze koptelefoon kapot gaan dan koop ik ze opnieuw maar niet voor 70 euro.

    Heb een site gevonden waar ze 7 euro kosten en dat is nogal een GROOT verschil in prijs. Check het voor jezelf! Een collega heeft al een bestelling via deze site gedaan voor een nieuw lcd scherm, voor zijn iPhone. Betaling en afhandeling verliep goed was zijn commentaar.

    http://www.amltelecom.com/kleinhandel/products/In%252dEar-Headset-iPhone-2G-3G-3GS.html#

  142. Ik heb 9 maanden geleden Sennheiser doppen gekocht van €70,- en ben er heel zorgvuldig mee omgegaan, geluid was echt perfect, mooie diepe bass, helaas gingen ze na 7 maanden stuk, rechterkant kwam bijna geen geluid meer uit… heb vandaag de NuForce NE-7M besteld, krijgt goede recenties en ik hoop dat ze wat langer mee gaan dan de Sennheisers..

  143. Deze column is misschien net zo slecht als de oordoppen van Apple! Wat wil je nu precies duidelijk maken? Dat jij heel erg onhandig bent en jouw setjes steeds kwijt maakt of kapot maakt? Of gaat het het je hierbij om de kwaliteit van Apple op de proef te nemen? Lees eens wat andere columns en probeer het dan nog eens!

  144. @Frank:

    je weet dat je 12 maande fabrieksgarantie hebt en daarna nog 12 maanden consument echt?

    Zonde om dan gelijk duurdere oordoppen te kopen.

  145. Origineel geplaatst door 4saus
    @Frank:je weet dat je 12 maande fabrieksgarantie hebt en daarna nog 12 maanden consument echt?Zonde om dan gelijk duurdere oordoppen te kopen.

    Europees Consumentenrecht gaat niet altijd op daar deze niet is aangenomen door Nederland toen hiervoor werd gestemd in de EU.

  146. @Wessel:

    ook zonder consument recht had hij nog aardg wat maanden garantie over 😉

    t’blijft een domme actie om dan gelijk nieuwe te kopen.
    Of waren ze toch niet zo perfect als hij beschreef en dat hij eigenlijk zat te wachten op een aanleiding om betere nieuwe te kunnen kopen 😉

  147. Hoe je ook went of keert, de bron van al dat geluid is maar een gecomprimeerd aantal bits! Dus al hang je daar oordoppen aan van 300 euro, de kwaliteit blijft niet meer als dat al dit soort apparaatjes kunnen leveren.
    En ik vermoed dat de meeste mensen, hier nog nooit echt geluid hebben gehoord.
    Als behalve een aftreksel van het origineel, laat staan dat ze daar de spullen nog voor hebben, om werkelijk muziek te kunnen horen.

  148. Origineel geplaatst door simm
    En ik vermoed dat de meeste mensen, hier nog nooit echt geluid hebben gehoord.
    Als behalve een aftreksel van het origineel, laat staan dat ze daar de spullen nog voor hebben, om werkelijk muziek te kunnen horen.

    en die aan name baseer je op…????

    Sommige mensen hoeven geen concertzaal op zak met dito prijs. Als je ne nummer in loss-les formaten opslaat betekent at indirect dat het hogere kosten met zich mee brengt.

    je hebt een grotere opslag nodig
    je hebt een betere koptelefoon nodig om het verschil te horen.
    En je moet je muziek waarschijnlijk ergens anders dan in itunes gaan kopen want als je zulke apperatuur hebt is zelfs die kwaliteit niet goed genoeg. dus moet je kopen op CD of vinil en zelf om gaan zetten naar OGG of andere formaten.

    probleem dat de beste auio codecs niet door de iPod of iPhone worden ondersteund en zo word je weer op kosten gejaagd.

    ik neemaan dat de meeste mensen gewoon genoegen nemen met wat men in de schoot geworpen krijgt en dat het een hele kleine doel groep is die er veel gel voor over heeft om alles in de beste audio kwaliteit te horen. Super audio CD is nooit succesvol geworden Minidisc is ook geflopt en van de DAT tapies en recorders horen we ook nieks meer op consument level. En dat waren allemaal dragers die een betere weergave an CD aan konden.

    mensen nemen het niet zo nou.
    vaak is de kwaliteit uit de radio al voldoende.
    De standaard iPod oordopjes kunnen dat weergeven.
    wil je beter is er voldoende keuze van apple en andere merken ie apple compatible zijn.

    Wees blij dat je daar keus in hebt.
    Laat een andermans keuze met rust.
    Ik geef persoonlijk niks om oordoppen maar heb liever een hoofd telefoon ie je oren afsluiten.
    ik ga niet roepen dat ik de beste keus heb gemaakt en jullie allen niet of dat ie van mij de beste zijn want ze hebben €xxx,– gekost.

    het is maar wat de gek er voor geeft en wat de gek er voor waarde aan hecht om zijn gelui te ervaren.

    En dat allemaal staat nog eens los van de bouw kwaliteit.

    De bouw kwaliteit en geluidskwaliteit van oordoppen en kleppen zijn ongeacht de prijs vaak beroerd te noemen.
    het geluid dan prachtig zijn maar het kan allemaal stuk.
    de een heeft daar wat meer pech mee dan de ander.
    als je het allemaal zelf moet betalen ga je er denk ik vanzelf wat voorzichtiger mee om en gaan dingen langer mee.

  149. Ik heb deze keer mijn garantie bewaard! Het was al m’n 6de!
    Ik heb het binnengebracht, ik draag er altijd zorg voor sinds me 3de paar oortjes, alleen de vorige keer was ik m’n garantie kwijt.

  150. Origineel geplaatst door Tricky Business
    Als ik mag toevoegen dat ik enige tijd geleden de ‘in-ear buds’ van Apple had aangeschaft tegen een achterlijke prijs van 70 euro. Was binnen 2 maanden de spare ear-buds al kwijt maar ik ben wél te spreken over de kwaliteit van het geluid. Zou deze koptelefoon kapot gaan dan koop ik ze opnieuw maar niet voor 70 euro.Heb een site gevonden waar ze 7 euro kosten en dat is nogal een GROOT verschil in prijs. Check het voor jezelf! Een collega heeft al een bestelling via deze site gedaan voor een nieuw lcd scherm, voor zijn iPhone. Betaling en afhandeling verliep goed was zijn commentaar.http://www.amltelecom.com/kleinhandel/products/In%252dEar-Headset-iPhone-2G-3G-3GS.html#

    jammer dat het goedkope namaak is en je dat wel merkt in kwaliteit en geluid.

    Ik heb de originele ook en die zijn het geld meer dan waard.

  151. Origineel geplaatst door Henk
    Deze column is misschien net zo slecht als de oordoppen van Apple! Wat wil je nu precies duidelijk maken? Dat jij heel erg onhandig bent en jouw setjes steeds kwijt maakt of kapot maakt? Of gaat het het je hierbij om de kwaliteit van Apple op de proef te nemen? Lees eens wat andere columns en probeer het dan nog eens!

    Hier sluit ik mij bij aan aangezien mijn post, waarin ik ongeveer het zelfde zeg, verwijderd is….

  152. @Barend,

    Niet verwijderd maar op verborgen gezet, even bovenin bij “waarvan 46 verborgen” op tonen klikken en je reactie is weer zichtbaar. Waar het verbergen van bepaalde reacties (ook een van mij) op slaat is me een raadsel.

  153. Wat snappen jullie jaloerse aandachtsgeile en eigenlijk best wel asociale zuurpruimen niet?

    Hebben jullie geen fatsoens normen geleerd? Of zijn jullie jaloers dat jullie geen aandacht krijgen zoals de collimnist.

    Die doe maar normaal dan doe je al gek genoeg mentaliteit begint me de keel uit te hangen.

    Waarom word elke poging om je kop boven het saaie maaiveld te steken bestraft met kut opmerkingen. ik denk gewoon puur uit jaloesie.

    Of willen jullie ook gewoon wat aandacht?
    Jammer voor jullie dat dit weg gemodereerd word. Begin je eigen column als je het zo goed kan. Voorlopig heeft je hoe dan ook een dutch bloggie award op zijn naam staan. En die krijg je niet zomaar.

    Dus stop met haten.

  154. Apples OSX staat ook vol stijl en schrijf fouten door slechte vertaling naar het Nederlands.

    Is OSX in het Nederlands dan ook gelijk een slecht product. Moet Apple dan ook maar iets anders gaan doen waar het volgens jullie goed in is?

    Zet je het op Engels is er niks aan de hand.
    Lezen jullie door de stijl fouten en spelling heen dan is er niks aan de hand. De rest heeft met smaak te maken. Als je zijn colonne niet leuk vind zeg DAT dan. Verschuil je niet zo kinderachtig achter Zijn woordkeus en grammatica.

    Wat een kleuters hier zeg.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.