Reacties voor: Eddy Cue: ‘Het probleem bij televisies is de interface’

Apple wil met de Apple TV een probleem van televisies aanpakken: de gebrekkige interface. Volgens Eddy Cue is de interface het grootste probleem bij hedendaagse televisies en settopboxen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. En geef hem eens ongelijk! Als Apple ergens goed in is het wel de interface en gebruiksgemak. Hadden ze maar een eigen TV en niet alleen maar een kastje.

  2. Dat vind ik ook! Als Eddy Cue vindt dat de televisie opnieuw uitgevonden moet worden, dan moet hij dat doen en het niet houden bij het toch wat sneue “Apple TV” kastje dat functies heeft die vrijwel alle televisies ook al ingebouwd hebben. Ik wacht al jaren op een échte Apple Smart Televisie, met TV OS daarin. Steve Jobs vond vanuit zijn ‘hub’ theorie de iMac het centrale punt in huis, tegenwoordig kan dat veel beter een Apple Smart Televisie zijn, waarmee je contact legt via al je Apple devices, inclusief bijvoorbeeld ook je MacBook. Op een supergroot scherm. Apple: DOE ‘s wat met je geld!!

  3. Ik heb een Philips tv met Android. Het idee is schitterend, en design perfect. Helaas loopt de tv gemiddeld twee keer per dag vast i.v.m. belabberde (onafgemaakte) software..

    Apple levert gelukkig bijna altijd 100% werkende software op, en daarin onderscheiden ze zich met de rest.
    Soms moeten wij als Apple gebruiker langer wachten op nieuwe functionaliteiten, maar meestal werkt het na oplevering beter dan bij de concurrentie.

    Zodra de vernieuwde Apple TV met UHD ondersteuning op de markt komt ben ik verkocht! En als dat te lang gaat duren vind ik een Xbox One S een heel mooi alternatief i.v.m. de 4K blu-ray speler.

  4. HBO als voorbeeld? Deze dienst stopt per 1-1 in Nederland….

  5. Om over data verzamelen van Samsung TV’s maar te zwijgen. En daar hoor je niemand over. Daarom houden we het hier op “domme” flatscreen TV ipv TV met internet met toeters en bellen die niet meer ge-updatet wordt, zodra het eenmaal in de woonkamer staat.

    Apple’s keus voor losse Apple TV doosje snap ik wel, wie heeft nu geen flatscreen TV in huis. Sommigen willen nu niet hun Samsung TV van €3000 uit 2016 inruilen voor een flatscreen Apple TV van €4000… Totale afzet van dat doosje AppleTV 4 is veel meer meer dan dat Apple flatscreen Apple TV zou kunnen verkopen.

  6. Probleem met TV gaat nog wat dieper dan alleen maar de interface. Het werkelijke probleem zijn de rechthebbenden. Idealiter zou je een interface willen hebben die je in staat stelt rechtstreeks bij een contentaanbieder af te nemen. Wat je dus dan nodig hebt is een distributieplatform (Netflix doet dit bijvoorbeeld al heel netjes) een betalingsmodel (Apple kan dit al prima af, al is die 30% afroming wel erg hoog) en een tweezijdig abonnementsmodel. Tweezijdig, omdat zowel aanbieders als afnemers zich moeten kunnen abonneren. De interface is vervolgens een laag over deze verschillende modellen/platformen.

    Apple zou zich prima op kunnen werpen in deze strijd echter, het gaat er wel van uit dat dat gedoe met de rechthebbenden uit de weg is. Als ik een programma bij Showtime of ABC zou willen zien dan moet dat kunnen zonder al het gezeur over over geografische restricties. Dit zijn details die in dat geval door Apple, wereldwijd opgelost zou moeten worden.

  7. WebOs van LG werkt anders perfect hoor!

  8. Sorry hoor maar die Apple TV 4 blijft toch een triest geval. Is DAT nu de vernieuwing? Ik heb een ATV3 en is meer dan voldoende. Kost €50 en al die zogenaamde apps heb je niet nodig. Vrienden hebben zo’n AT4 wat een ellende siri werkt voor geen meter. Nee TV is zo ie zo achterhaalt!!!

  9. Moet zeggen dat de enige reden dat ik een ATV4 heb vanwege Knippr is. Gebruik maar een paar apps op dat ding en dat is ook goed via je smartphone of het ingebouwde smartgedeelte te doen.. Wil geen decoder meer. Weg met die zooi.

  10. Ik heb zelf geen Apple tv. Ben bang dat ik heb te weinig ga gebruiken voor due prijs.

  11. Origineel geplaatst door Marc de Cock
    Sorry hoor maar die Apple TV 4 blijft toch een triest geval. Is DAT nu de vernieuwing? Ik heb een ATV3 en is meer dan voldoende. Kost €50 en al die zogenaamde apps heb je niet nodig. Vrienden hebben zo’n AT4 wat een ellende siri werkt voor geen meter. Nee TV is zo ie zo achterhaalt!!!

    Nou nou, wat een negativiteit. Hier werkt Apple TV anders erg goed (Siri staat uit) icm Netflix, wat goede games zoals Now Dance, Skylanders, mr Crabs 2 en nog meer. We gebruiken het elke dag en meer games zouden we omarmen! Jammer dat Disney al snel stekker uit infinity 3.0 getrokken had. Anders hadden we dat wel overwogen. (Ik ben een van de weinigen die PS4, Xbox of Wii U te duur vind)

  12. Zolang Spotify nog niet op de Apple-TV te vinden is, geen nieuwe Apple-TV voor mij. I love Spotify!

  13. @iP7: HBO in dit stuk heeft niets te maken met HBO Europe. HBO Europe stopt, maar HBO blijft bestaan.

    HBO Europe is van Liberty Global (o.a. Vodafone, UPC en Ziggo).

    Omdat deze partijen liever content voor zichzelf houden gaan zij deze (waarschijnlijk) alleen via eigen kanalen aanbieden. Puur om de strijd met dalende verkoopcijfers aan te gaan.

    HBO Europe koopt zijn content van HBO, een beetje franchise-idee…

  14. Wat ik me afvraag: mensen die een Apple TV kastje hebben, hebben die géén smart televisie, waar alles ook in zit en géén behoorlijke decoder van hun provider met ook alweer soortgelijke mogelijkheden? Zodra je een nieuwe televisie nodig hebt, kan je alleen nog maar smart televisies kopen, die zijn er al vanaf 300 euro voor 32-40 inch. Voor beneden de 1000 euro heb je al een 55″ smart televisie met alles erop en eraan. Ik heb de Samsung en de Sony bekeken. Allebei prima. Sony lijkt me nog iets handiger in interface. Maar liever heb ik alles van Apple!

    > HBO stopt in NL als aparte dienst, maar Ziggo gaat alle programma’s van ze zelf leveren.

    Waarom kan Apple niet wat allerlei anderen wél kunnen? Kanalen/content leveren. Kwestie van goed onderhandelen.

  15. Wij hebben Apple-tv, maar gebruiksvriendelijk kunnen we het niet noemen. Het zappertje is onhandig.

  16. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Wat ik me afvraag: mensen die een Apple TV kastje hebben, hebben die géén smart televisie, waar alles ook in zit en géén behoorlijke decoder van hun provider met ook alweer soortgelijke mogelijkheden? Zodra je een nieuwe televisie nodig hebt, kan je alleen nog maar smart televisies kopen, die zijn er al vanaf 300 euro voor 32-40 inch. Voor beneden de 1000 euro heb je al een 55″ smart televisie met alles erop en eraan. Ik heb de Samsung en de Sony bekeken. Allebei prima. Sony lijkt me nog iets handiger in interface. Maar liever heb ik alles van Apple!

    > HBO stopt in NL als aparte dienst, maar Ziggo gaat alle programma’s van ze zelf leveren.

    Waarom kan Apple niet wat allerlei anderen wél kunnen? Kanalen/content leveren. Kwestie van goed onderhandelen.

    Zijn er nou 2 users die macaanzee heten??

    Maar mijn tv is ook smart (whatever that means) maar dat is zo allejezus traag en omslachtig dat ik dat heb uitgezet.
    Hoe sommige durven een internetbrowser er op te zetten, is beyond me…

  17. De software in de smart tv (Samsung) is sinds aankoop 2jr geleden hier alleen maar uitgekleed. Eerst volledige smartmenu’s met beeldjes van zenders. Dat kwam op zwart te staan. Skype vloog eraf etc. Nu moet ik het doen met een smartmenu balkje onderin het scherm. Logica om “opgenomen programma’s” terug te zien moet ik nog achter komen. Mijn vrouw haakt al lang af. Al eens door YouTube filmpje gescrolled?
    Dan is ATV 4 verademing! YouTube app loopt lekker. Ook met Plex films vanaf de Mac-mini streamen is super. Zoekt zelf IMDB content. Zo wil ik het. Voor mij voldoende reden voor ATV naast tv.

  18. @Macaanzee: ik heb hier een Apple TV4, een Sony “Smart” TV en een Horizonbox van Ziggo.

    De Apple TV laat beide andere apparaten ver achter zich. Sowieso kwa snelheid en mogelijkheden. Plex op de ATV4, lampen in en uit schakelen met Siri, Apple Music wat ik iedere dag gebruik via de versterker zonder dat de tv zelf aan hoeft te staan, games kunnen spelen, foto’s bekijken, films zoeken met Siri en zo kan ik nog wel een aantal dingen opnoemen welke ik met de andere 2 apparaten simpelweg niet kan doen.

    De term smart tv is werkelijk waar de meest slecht gekozen marketing naam voor één van de meest domme apparaten die we in huis hebben staan om nog maar te zwijgen over de belachelijk trage interface die die apparaten gebruiken.

  19. Een nogal gedateerde opmerking. Alle tv-fabrikanten zijn al jaren bezig om de interface van televisies te verbeteren met als gevolg dat we zitten met meerdere afstandsbedieningen die uiteindelijk toch weer allemaal nodig zijn. Daarnaast zitten we nu ook nog eens met de kabelaanbieders die ook weer met een eigen kastje en afstandbediening komen. Apple kan willen en zeggen wat ze willen, maar je ontkomt ook met Apple TV helaas niet aan het gebruik van Ziggo’s of KPN’s eigen interface. Ik heb zelf een LG en vind hun interface van WebOS en afstandbediening met cursor met afstand de meest overzichtelijke maar als je Chromecast, AppleTV, Netflix, een disc of Ziggo onDemand wil gebruiken dan is er helaas geen mogelijkheid om met diezelfde interface die services te bedienen. Daar zal Apple niets aan kunnen veranderen.

  20. Wat mij interesseert is hoe Apple uit die bak met baggerkanalen die via de providers worden aangeboden die paar programma’s op een rij weet te zetten die ik wel wil zien. Als ze dat voor elkaar krijgen ben ik morgen hun klant. Of je nu 50 kanalen of 300 kanalen hebt, er is een paar keer per week echt niks te vinden wat kwaliteit heeft. Heel gemakkelijk om dan maar pulp te gaan kijken, en dat is precies wat de aanbieders willen: kost hen niks en niemand die hen erop aanspreekt of die iets beters biedt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.