Duolingo logo

Leer samen een taal met Duolingo Clubs

Met Duolingo Clubs kun je samen een vreemde taal leren. Maak zelf een club of sluit je aan bij een bestaande club voor Frans, Duits, Turks of meer.

Staat het leren van een nieuwe taal hoog op jouw lijstje van goede voornemens, dan heeft Duolingo iets nieuws voor je. De app waarmee je in je eentje een vreemde taal kunt leren is socialer geworden. Je kunt samen met vrienden een club vormen en daarbij elkaar uitdagen om steeds te blijven leren.

Duolingo Clubs

Duolingo Clubs: samen een taal leren

Je kunt zelf een club oprichten of jezelf aansluiten bij een bestaande club. Voor dat laatste heb je wel een code nodig van iemand die al lid is van de betreffende club. Wat we liever hadden gezien is dat je ook door reeds bestaande clubs zou kunnen bladeren, zodat je je bijvoorbeeld kunt aansluiten bij een groep Vlamingen die Koreaans willen leren. Of Nederlanders die bezig zijn Hongaars te leren.

Elke club is voorzien van een naam en een badge, zodat je goed het onderscheid kunt zien als je lid bent van meerdere clubs. Elke club laat in een lijstje zien wat de deelnemers hebben bereikt. Er is een wekelijks leaderboard zodat er ook onderlinge competitie kan ontstaan. Dat werkt beter dan het huidige systeem, waarbij het merendeel van je vrienden waarschijnlijk inactief is geworden. Als jij als enige binnen de club achterblijft is dat misschien net het extra duwtje in de rug dat je nodig hebt. De clubs zijn te vinden via een nieuw tabblad onderin de app.

De Duolingo Clubs zijn beschikbaar in 22 talen waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits en Turks. Uiteraard gaat het dan om mensen die Nederlands willen leren, niet om mensen die al Nederlands spreken. Met Duolingo kun je vanuit het Nederlands alleen Engels leren. Heb je het Engels al onder de knie (en dat zal bij de meeste Nederlanders het geval zijn) dan staan ook Spaans, Portugees, Frans, Duits, Italiaans, Russisch, Hongaars, Oekraïens, Turks, Koreaans, Chinees, Japans, Vietnamees, Indonesisch, Grieks, Roemeens, Tsjechisch, Pools, Thais en Hindi tot je beschikking.

Duolingo heeft in de loop van 2016 nog een andere leuke functie toegevoegd: chatbots. Daarmee kun je een nieuwe taal leren door te chatten met een robot.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2016, 8:28
Categorie Apps
Onderwerpen duolingo, taalcursus, talen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.