DuckDuckGo-app met beoordeling voor Facebook.

Met de vernieuwde DuckDuckGo-app en browserextensie kun je extra veilig surfen

DuckDuckGo, de extra veilige zoekmachine, heeft een vernieuwde app en browserextensie uitgebracht. Met de app en extensie ben je online beter beschermd. De app laat je niet alleen veilig zoeken, maar beschermt je op elke website.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vernieuwde DuckDuckGo-app

DuckDuckGo staat bekend als de zoekmachine zonder advertenties die ook geen profiel van jou aanmaakt. Je gegevens blijven daardoor van jou, zonder dat grote bedrijven daarmee aan de haal gaan. Je kunt DuckDuckGo als zoekmachine in Safari instellen, maar met de app zorg je voor extra veiligheid. De vernieuwde DuckDuckGo-app is een extra veilige browser waarmee je nu ook over het hele internet privacyvriendelijk kunt surfen. Als je surft via de DuckDuckGo-app, krijg je dus geen advertenties te zien van de schoenen waar je eerder al via de zoekmachine naar gezocht hebt.

Alle privacymaatregelen die DuckDuckGo neemt, worden in de achtergrond uitgevoerd. Je hoeft dus niet technisch onderlegd te zijn om de app te gebruiken, want het is niets anders dan een kwestie van de app openen en te beginnen met surfen. Trackers worden geblokkeerd en als er een versleutelde versie van een website beschikbaar is, wordt deze automatisch gebruikt. De app geeft ook een beoordeling aan een website, op een schaal van A (goed beveiligd) tot F (slecht beveiligd). Je kunt ook zien hoe DuckDuckGo de beoordeling omhoog geschroefd heeft na de nodige maatregelen. iCulture wordt bijvoorbeeld opgewaardeerd van een C- naar een B-beoordeling, die vanwege de getoonde advertenties geen A-beoordeling krijgt. Omdat de privacymaatregelen van iCulture nog niet beoordeeld zijn door DuckDuckGo, wordt de beoordeling ook standaard wat lager gezet.

DuckDuckGo-app geeft een beoordeling.

Deze beoordeling wordt meteen rechtsboven weergegeven. Zodra je hierop tikt, kun je zien hoe de beoordeling aangepast is aan de hand van de maatregelen van DuckDuckGo. Met de vuur-knop onderaan kun je meteen alle geopende tabbladen sluiten en opgeslagen gegevens vergeten. Via de instellingen van de app kun je hem ook beveiligen met Touch ID, Face ID of een toegangscode.

Nieuwe browserextensie
Als je ook op de desktop veilig wil browsen, dan kun je de nieuwe browserextensie van DuckDuckGo gebruiken. Deze browserextensie is beschikbaar voor zowel Safari, Firefox en Chrome en heeft dezelfde functies als de app. Je kunt via de DuckDockGo-extensie ook meteen zien welke trackers er geblokkeerd zijn, waardoor je dus veiliger kunt internetten.

De browserextensie voor Safari van DuckDuckGo download je via de website van de zoekmachine. De Chrome-versie vind je in de Chrome Web Store, terwijl je de FireFox-versie via de add-ons pagina van FireFox downloadt.

DuckDuckGo-browserextensie in Safari.

Als je liever een Nederlands alternatief gebruikt om veilig te zoeken, dan kun je ook de privacyvriendelijke zoekmachine Startpage gebruiken. Hoewel je Startpage niet als standaard zoekmachine in Safari in kunt stellen, zijn er toch een aantal mogelijkheden om veilig te zoeken. Op de Mac gaat dit gelukkig wel een stuk eenvoudiger. Meer over Startpage lees je in de tip: Startpage zoekmachine gebruiken op iPhone.

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2018, 13:07
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen duckduckgo, zoekmachine
Devices iPad, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.