Dongle voor DUALSHOCK 4-controllers van de PlayStation 4.

Gamen met PlayStation 4-controllers op de Mac straks ook draadloos

Heb je een PlayStation 4 en een Mac? Dankzij een nieuwe adapter kun je de DualShock 4-controllers draadloos gebruiken op je Mac. Met de Remote Play-app speel je vervolgens je PlayStation 4-games af via je Mac.

Gamen op de Mac voelt straks een stukje vertrouwder, want dankzij een aparte USB-dongle wordt het mogelijk om de DualShock 4-controllers van de Playstation 4 draadloos te gebruiken op je Mac. In combinatie met de app Remote Play kun je daardoor PlayStation 4-games spelen op je eigen Mac.

Dongle voor DUALSHOCK 4-controllers van de PlayStation 4.

Draadloze DualShock 4-controller op de Mac

Het was wel al mogelijk om deze controllers met je Mac te verbinden via een kabeltje, maar dankzij de apart verkrijgbare USB-dongle kun je ze ook helemaal draadloos gebruiken. Dankzij de dongle zijn alle functies van de controller beschikbaar voor de Mac. Naast de standaard knoppen geldt dit dus ook voor de bewegingssensoren, touch pad, lichtbalk en meer. Sony heeft deze dongle samen met de PlayStation Now-dienst aangekondigd. PlayStation Now is een abonnementsdienst waardoor je allerlei PlayStation 3 games kunt streamen en spelen op je computer. PlayStation Now is echter alleen beschikbaar voor Windows pc’s, maar Sony is wel aan het kijken naar eventuele ondersteuning voor de Mac.

Deze nieuwe dongle is echter wel volledig te gebruiken met de Remote Play-app. Remote Play werd eerder dit jaar gelanceerd, nadat Sony de app in november vorig jaar al aankondigde. Met Remote Play kun je je PlayStation 4-games streamen naar je computer. De Remote Play-app is ook beschikbaar voor de Mac, waardoor je in combinatie met deze dongle en de DualShock 4-controller games kan spelen zoals je op de PlayStation 4 gewend bent.

De USB-dongle voor de DualShock 4-controller moet ergens begin september beschikbaar zijn en kost ongeveer €25. De Remote Play-app is te downloaden vanaf de website van Sony en is gratis te gebruiken. Voor Remote Play is minimaal OS X Yosemite vereist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2016, 11:03
Categorie Accessoires
Onderwerpen playstation, sony
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.