Remote-Play-PS4

Sony werkt aan app om PS4-games naar Mac te streamen

Sony werkt aan een app om PlayStation 4-games rechtstreeks naar je Mac te streamen. Handig als de tv bezet is, en jij toch graag een spelletje zou willen doen.

Remote-Play-PS4

Goed nieuws voor eigenaren van een PlayStation 4 die ook wel eens op een andere locatie willen gamen. Sony maakte zojuist bekend dat er hard aan een Mac- en Windows-app wordt gewerkt waarmee je games rechtstreeks vanaf de PS4 spelcomputer naar jouw Mac of PC kunt streamen.


Deze zogenaamde Remote Play-functie bestaat al langer, maar is tot nu toe exclusief te gebruiken op de PlayStation Vita en Sony smartphones. Omdat alle PS4-games deze streamingfunctie moeten ondersteunen, kun je iedere game uiteindelijk naar het scherm van je Mac sturen.

PlayStation 4-games op de Mac

De enige voorwaarde is dat je Mac met hetzelfde WiFi-netwerk verbonden is als de PlayStation 4. Ideaal dus als de TV bezet is, en jij toch nog even een spelletje wilt doen. De games kun je gewoon spelen met de controller van de PS4. In onderstaande trailer kun je zien hoe de Remote Play-functie in zijn werk gaat.

Shuhei Yoshida, president van Sony Worldwide Studios, bevestigde de Remote Play-functie voor Windows en OS X op Twitter. Omdat heel de aankondiging in 140 tekens gestopt is, is er dus nog veel onduidelijk.

Zo is het nog maar de vraag wanneer de functie beschikbaar komt. Aangezien Remote Play ook al werkt op bepaalde smartphones van Sony, hopen we natuurlijk ook dat PS4-games uiteindelijk naar iOS te streamen zijn.

Remote-Play-Tweet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2015, 8:00
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen games, playstation
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.