Gentry Underwood, mede-oprichter van Mailbox.

Team opgedoekt: Dropbox laat Mailbox in de steek

Mailbox wordt niet verder ontwikkeld door moederbedrijf Dropbox. Insiders bevestigden dat het Mailbox-ontwikkelteam is opgedoekt. Tijd voor een overstap?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Ooit was Mailbox een populaire e-mailapp waar mensen voor in de (wacht)rij stonden. Iedereen wilde toegang tot deze vernieuwende app, die een hele stortvloed aan nieuwe e-mailapps veroorzaakte waarmee je inbox een soort takenlijst werd. Inmiddels is het project verlaten: ontwikkelaar Zack Shapiro heeft vernomen dat het Mailbox-team binnen Dropbox is opgeheven en dat er niet meer actief aan wordt gewerkt.

Update 7 december: Dropbox heeft officieel bevestigd dat ze stoppen met de app Mailbox.

Update 8 december: Zoek je een andere e-mailapp? Dan hebben we een mooie lijst met Mailbox-alternatieven gemaakt!

Dropbox nam Mailbox in 2013 over en leek er aanvankelijk nog wel zin te hebben. Er verscheen een Mac-versie van Mailbox en gebruikers kregen 1GB extra opslagruimte
bij moederbedrijf Dropbox.

Dropbox is gestopt met Mailbox, meldt Zack Shapiro.

Geen nieuwe updates meer, team opgeheven

Maar sindsdien lijkt de aandacht te zijn verslapt. Aanvankelijk verschenen er nog regelmatig updates, maar ook daar is Mailbox mee gestopt. Sinds afgelopen juli zijn er geen updates van de app meer geweest, sinds april is er op het officiële blog niets nieuws meer te lezen. Dropbox zou maanden geleden al besloten hebben om Mailbox niet verder te ontwikkelen en een langzame dood te laten sterven. Berichten op Twitter van mensen die er hebben gewerkt of vrienden bij Dropbox hebben, spreken boekdelen:

Mailbox wordt niet verder ontwikkeld, tweet van Ryan Jones.

Voormalig Mailbox-oprichter Gentry Underwood (zie foto) bevestigt de geruchten, maar haalde zijn tweets weer snel offline. Hij werkt niet meer bij Dropbox en de medewerkers die er nog wel zitten houden hun kaken stijf op elkaar.

Gentry Underwood, mede-oprichter van Mailbox.

En nu? Als het ontwikkelteam stilletjes is opgedoekt is het beter om uit te kijken naar een vervangende e-mailapp waarmee je e-mail kunt snoozen. Opvallend is dat de alternatieven voor Mailbox die in 2013 al bestonden, zoals Taskbox en Seed Mail ook niet meer in hun huidige vorm bestaan.

Wel zijn er inmiddels goede alternatieven, zoals Boxer, Outlook (voorheen Acompli) en Spark.

Het laat maar weer eens zien dat overnames niet altijd gunstig uitpakken, ook al wordt er vaak gepocht dat het nieuwe moederbedrijf ervoor gaat zorgen dat een app dankzij extra de definitieve grote stap kan maken. Vaak eindigt het toch in een teleurstelling.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 08 december: We hebben een verwijzing naar een lijst met Mailbox-alternatieven toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2015, 17:42
Categorie Apps
Onderwerpen dropbox, mailbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.